Hur får jag i mig mer fett?

FrågaVad är dina bästa tips på att få i sig mer fett?
 
Först och främst: det viktigaste är inte att ösa på med fett, det viktigaste är att dra ner på kolhydraterna. Vi behöver inte ha prestationsångest kring fettet, kroppen säger till själv hur mycket den behöver. Fett är vår lilla krycka för att klara oss mellan måltiderna och känna oss mätta och nöjda. Känner du dig mätt och nöjd behöver du inte oroa dig att du får i dig för lite fett.
 
Vill du ha i dig mer fett finns det många självklara grejor du kan göra. Givetvis kan du byta ut alla magra mejerier mott fullfeta, lägga till såser och ösa på med olja i salladen. En sak som inte är så självklar är att du enkelt kan höja fettinnehållet i maten genom att steka den i mer fett. När jag gör tacos exempelvis så användet inte jag vatten i maten, jag öser på med smält smör som suger åt sig kryddorna. Då får jag en riktigt fet köttfärs som mättar bra. Jobba med kryddsmör och avokado, det är feta livsmedel som ger dig mättnad och sätter guldkant på måltiden.
 
Öka upp fetthalten försiktigt i början. Det är lätt att överdosera. Hur vet man att man har ätit för mycket fett? Du blir kallsvettig och får hjärtklappning och blir dålig i kistan. Jobba dig sakta uppåt så gallproduktionen hinner med. 
 
KÖSS
 
En fet måltid, där fettet är osynligt. All mat är stekt i mängder av smör
 
2
Emma

Hur ser du på mekerifria substitut som havremjölk eller soyamjölk? Älskar mina havrecappucinos 😳

Emma

Hur ser du på mekerifria substitut som havremjölk eller soyamjölk? Älskar mina havrecappucinos 😳