PCO

PCOS del 2 - Insulin

Du hittar alla av mina PCO-inlägg här! 
 
PCOS är en sjukdom som drabbar ca 10% av den kvinnliga befolkningen, men inte alla får symptom. Vi med PCO har sällan eller aldrig ägglossning, har lätt att gå upp i vikt, svårt att gå ner i vikt och ökat sötsug. Många utav oss har ökad manlig behåring och acne. Jag själv har PCOS men har inte acne eller behåring. Denna inläggsserie är till för att vi tillsammans skall kunna lägga pusslet att leva i fria från symptomen.
 
Innan jag fick min diagnos trodde jag att det var fel på mig. Jag har ett mycket större sötsug än andra, jag går upp i vikt bara genom att gå förbi donken och jag är tvungen att äta extremt mycket mindre än mina kompisar för att gå ner i vikt. Varje gram är ett krig.
 
Tyvärr är PCOS väldigt dåligt forskat på - typiskt för sjukdomar som bara drabbar kvinnor. Det är inte så intressant. 
 
Insulin är ett nyckelhormon för oss med PCO. När vi äter något med socker/kolhydrater i frisläpps hormonet insulin för att lagra in det i våra celler som energi. Detta hormon är tyvärr inte bara bra, det blockar också fettförbränning och lagrar in fett i våra celler. Det är vår bukspottskörtel som utsöndrar hormonet och när vi har PCO har vi en överaktiv sådan. Vi får alltså en större insulinutsöndring än andra vilket därmed leder till att vi lättare lägger på oss vikt och har svårare att gå ner i vikt. 
 
Inte nog med att det påverkar vår vikt, det påverkar även våra äggstockar. Våra äggstockar är också känsligare än andras och svarar med att producera testosteron. Det gör allas äggstockar men våra svarar med extra mycket testosteron och dessutom har vi en större insulinutsöndring vilket innebär att vi får extra extra mycket testosteron. Detta är boven till varför många får ökad behåring, håravfall och dylikt. 
 
PCOS är alltså ett metabolt syndrom, det ger insulinresistens.
 
Därför är det inte konstigt alls att många av oss har svårt att gå ner i vikt, lätt att gå upp i vikt och dessutom har större sötsug. Men misströsta inte, jag har lyckats gå ner -95 kilo trots min PCO. Detta genom strikt, mejerifri LCHF och styrketräning. Det finns hopp - du är inte ensam!
 
KÖSS
 
 
 
 
1
THERESA

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}