Skillnad i bemötande

Fråga: Vad är den största skillnaden i hur människor bemöter dig nu jämfört med tidigare? Har ditt självförtroende ökat sedan din viktnedgång och hur har din självkänsla påverkats?
 
Mina vänner sa alltid att jag var en "smal människa fångad i en tjock kropp". Det är typiskt fördomsfullt om man tittar på det, för vi sätter ju egenskaper på människor som ser ut på ett visst sätt. Att man som stor är dum, lat, korkad osv. Är man smal har vi andra egenskaper. Även när jag var fluffig så var jag väldigt outgoing och gillade att synas och höras. Typiskt för stora är att vi klä oss i tält och vara introverta, det var säkert därför mina vänner tyckte att jag kändes som mer "smal" än "tjock".
 
Jag vill tro att det var inte bara pga min kroppshydda människor bemötte mig annorlunda. Jag var ju också drogaktiv vilket innebär att jag var gränslös, manipulativ och mentalt besatt av drogen. Idag är det ju inte så och därför är det ju inte konstigt att människor bemöter mig annorlunda. Jag hade dessutom 0 självkänsla och gjorde allt för att bli accepterad och omtyckt.
 
När jag var stor tog sig människor friheten att ge mig tips på hur jag skulle gå ner i vikt. Man ville gärna diskutera dieter och tog sig friheter att "lära ut" rätta sättet att äta på. Det upplevde jag som oerhört kränkande. Barn brukade också fälla kommentarer och vuxna tittade mycket. Som tur är, är jag väldigt gul i min personlighet så gav man mig bara en chans brukade människor tänka bort min övervikt. Jag hade aldrig svårt att få jobb och vänner, men jag hade svårt att träffa killar - tills jag träffade Martin.
 
Idag är problemet att folk inte fattar att jag inte äter socker. Förut hade människor mer förståelse att jag tackade nej, men idag tycker folk att jag är ju smal och då kan man ju unna sig. När jag förklarar min problematik brukar dock människor förstå.
 
Min självkänsla var dock icke-existerande och även idag är den inte gjord av betong. Mitt självförtroende har det aldrig varit något fel på men jag har alltid varit en prestationsprinsessa av rang vilket gör att jag gik in i väggen som 20-åring och har varit på vippen flera gånger till. Min viktnedgång har inget med min självkänsla att göra, det handlar om mitt självförtroende. Min självkänsla har dock stärkts av 12-stegsprogrammet och att jag lever drogfri, men vågen har inte med saken att göra.
 
KÖSS
 
 
3
Anonym

Du har alltid haft en fantastisk utstrålning genom alla tidef!

Anonym

Du har alltid haft en fantastisk utstrålning genom alla tidef!

Sandra SG

Hej! Jag blev tipsad om din blogg ifrån en utav mina läsare på bloggen. Jag skrev ett väldigt personligt inlägg om hur svårt jag har det just nu med att jag är i ett svårt godisträsk och inte vet hur jag ska ta mig ut det. Tänkte bara hälsa och nu ska jag ta mig lite tid och kolla igenom din blogg. Redan genom att läsa detta inlägget blev jag intresserad på mer.

Ha en bra kväll! Kram