Avsnitt 40 - Triggermat

Beroendesjukdomen är listig, falsk, stark och tålmodig. Trots att vi vet vad vi bör och inte bör äta så kommer vi plötsligt på oss själva att äta mat som triggar igång merbegäret. Hör våra bekännelser hur de lurat sig själva gång på gång.

 

 HJÄLP oss att sprida, dela och likea. Det är du som bestämmer över podden Sockersystrars framgång, ju mer du delar desto mer spridning får den. Kanske kan vi rädda en matmissbrukare?

 

Podden har legat uppe på topp 100 av Sveriges mest lyssnade podcasts samt topp 10 i kategorien hälsa. Fortsätt dela, likea och kommentera. Detta är ett steg för att få samhället att erkänna att vår beroendesjukdom finns, så fler kan få RÄTT hjälp. Att de som inte har råd till behandling ändå skall få det.

 
Podden hittar du via iTunes, Acast, Podcaster eller streamat här under. Finns där poddar finns!
 
Följ oss på Instagram @Sockersystrar
Och på Facebook @Sockersystrar
Vill du ha pepp och gemenskap, gå med i vår facebook-grupp: Sockersystrar
 
 

Jag är veckans blogg

Denna blogg är veckans blogg på blogg.se
 
Läs intervjun med mig HÄÄÄÄÄR
 
KÖSS
 
 
2

Sommarens bästa recept

Nu såhär i sommartider så vill jag ha min mat clean. En favorit som jag har ätit varje sommar när jag var liten är grillade revben. Nyligen blev jag av med min allergi mot kyckling och kunde därför snäppa upp ett steg till grillad kyckling. Tyvärr är den färdigköpta full med socker, och det vill vi ju inte ha! Därför kan vi enkelt lösa det själva.
 
Grillad kyckling 3 port
 
 
 
1 dl Brain Octane (du kan ta valri olja, men Brain Octane är smaklös, tål extremt höga tempraturer utan att bli äcklig och besk eller cancerframkallande. Jag gör alla mina marinader på Brain Octane)
1/2 burk Santa Maria eko grillkrydda
1 tsk citron
1 kg frysta kycklingben
 
Gör såhär:
 
Kvällen innan: Blanda alla ingridienser i marinaden i en skål. Klipp upp förpackningen med tinade kycklingben och häll över Marinaden. Gojsa runt i påsen så alla ben får marinad på sig. Kläm igen med en påsklämma och ställ över natten. På morgonen när du fixar frulle och preppar inför utflykt: Sätt på ugnen på 250 grader och grillfunktion. Ta en ugnssäker form och strö grillkrydda i botten. Lägg på kycklingen och in i ugnen tills den fått en fin yta. Sänk tempen till 150 grader och låt stå i 1h. Klar! Bara att ta med till stranden och götta er!
4