3 dagar på Carnivore

Godmorgon! Idag har jag ätit Carnivore, det vill säga enbart protein och fett (in the good old days kallades detta GI-noll eller fakir), i 3 dagar och delar med mig av en utvärdering. För att läsa mer om Carnivore kan du göra detta HÄR (LÄNK)
 
Jag räknar kallt med adaptionsbesvär i minst 10 dagar, sedan kommer det dröja ca 6 månader innan min kropp är helt adapterad. Kroppen kräver 20 gram kolhydrater per dag för att fungera, får den 0 gram tillverkar den kolhydrater från protein. Det är dock en ganska jobbig process för kroppen att ställa så man blir väldigt trött och sliten i början, även fast man äter såpass lite kolhydrater som jag gör. De första 2 dagarna hade jag en del sug så jag åt mycket smör mellan måltiderna. Igår hade jag inget sug så det blev bara mat och inget mellan måltiderna. När kroppen adapteras kommer den signalera hunger och sug allt mer sällan, jag har fått ta del av matberoendes historier som berättar att de äter allt mer sällan och tillslut landar på 1 rejäl måltid per dag och blivit helt befriade från tankar på mat. Det skall bli spännande att se var jag landar.
 
När jag läser om folk som äter Carnivore så äter de mellan 0,8-2,5 kilo kött per dag. Där landar inte jag. Jag har snittat mellan 0,15-0,3 kilo per dag, men desto mer smör. Jag siktar på att landa mellan 80-90E% fett, jag blir sunkig i kroppen av för mycket kött. 
 
Såhär såg min gårdag ut:
06.00 Tungt benpass på gymmet
09.30 Kroppen signalerade hunger så jag åt 50g smör och 2 benfria kotletter (ca 100 gram kött)
13.00-16.00 Shopping i Alingsås
16.00 Kroppen signalerar ingen hunger, men jag blir svag och kraftlös. Köper 1 pkt Brödernas Schyssta rostbiff utan E-nummer (110g kött) och äter med 40 gram smör. Mår bra igen.
17.00-20.00 Storstädar hela lägenheten, rensar skåp, skrubbar duschkabin etc.
20.00 Cykling ca 40 minuter 
00.00 Kroppen signalerar ingen hunger men magen krampar av "tomhet" och jag kan inte sova då jag känner mig väldigt speedad trots att det är mitt på natten. Äter 100g rostbiff och 50 gram smör, blir lugn och kan somna.
 
Jag är igång hela dagen, det liksom rycker i mig av energi, ändå behöver jag inte särskillt mycket mat. Dessa fördelar och nackdelar har jag upplevt dessa 3 dagar:
 
Nackdelar
 
Yrsel - Jag blir yr i omgångar. Har med mig ett saltkar i handväskan och häller i mig så fort yrseln drabbar. Då kroppen inte lagrar vätska utan kolhydrater så är det viktigt att fylla på med salt eftersom det spolas ut hela tiden.
 
Kissenödig - Springer på toa som en tok. Kroppen dumpar av vatten hejvilt!
 
Overklighetskänslor - I adaptionsfasen är detta fenomen vanligt. Man känner sig som att man tittar på TV, inte att man lever i nuet. Detta skall vara övergående.
 
Törstig - dricker enorma mängder varje dag.
 
Speedad - Jag har svårt att sova för all energi bara rister i kroppen på mig och jag vill GÖRA! Har svårt att komma ner i varv
 
Ingen hunger - Istället blir jag kraftlös och slut på energi, eller så krampar magen. Då är det viktigt att kunna koppla de känslorna till att man behöver äta.
 
Fördelar
 
Galna energinivåer - Jag kan på riktigt inte sitta still. Jag städar de mest sjuka grejorna, promenerar, cyklar, grejar... Allt förutom att sitta still. Jag känner det som en urkraft har släppts lös. Ser fram emot hur jag kommer vara på jobbet på måndag.
 
Suget lättar - Jag har inte alls haft cravings och mattankar på samma sätt som förut. Givetvis kommer det, jag är en addict, men då är det pga känslor som jag vill fly ifrån (vi sockerberoende använder ju maten som lösning på allt xD), inte sug i kroppen. Det lättar för varje dag!
 
Kontroll över maten - Jag kan sluta äta efter en halv portion. När kroppen säger stopp slutar jag också äta.
 
Ingen hunger - jag har överhuvudtaget inte upplevt någon hunger, det är helt galet skönt.
 
Effektivare sömn - sover lite och vaknar pigg
 
Enkelt - Maten tar 2 minuter att fixa
 
Att jag har fått dessa fantastiska fördelar på bara 3 dagar visar på hur min kropp älskar denna dieten. Tänk hur det blir efter 6 månader! Det skall bli spännande att se.
 
När jag började med LCHF så åt jag enligt Skaldeman - det var EXAKT såhär. Detta är min basföda som jag åt 2010-2014. Kommer ihåg när jag la om 2010. Då läste jag upp 3 års gymnasieprov på 3 månader med alla rätt på varje prov. När jag hade städat färdigt min egen läghenhet åkte jag hem till mamma & pappa och skurade ur hela ders kök.. haha! Det är som att en urkraft släpps lös!
 
Följ min resa mot kampen för ett liv utan tankar på mat! Dela till någon du tycker borde läsa detta.
 
KÖSS
 
 
 
 
 
 
12
Anonym

Jag tycker att smör är sjukt äckligt, likaså grädde och allt sånt som är fetare.. tips på vad man kan äta för fett istället för smör?

Theresa

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) Bindande stavar
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare.
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

Anonym

Hej My!

Gillar verkligen din blogg! Tack för allt du delar! Och så podden förstås!! Jättespännande dethär med carnivore! Förstår om du inte har tid att svara alla som mejlar dig men du kanske kan svara i bloggen, kan ju vara flera som undrar kanske. Jo, jag funderar på om det funkar lika bra att äta fisk och ägg som kött på carnivore? Jag, som är en inbiten beroendeperson, överäter nämligen gärna kött tyvärr, lättare att hantera fisk och ägg.

Kram på dig!

Elisabeth G

Detta är väldigt intressant. Efter en lång tids slarvande följt av LCHF har vi gått tillbaka till strikt LCHF och nu känner jag att jag bara vill ha kött och smör. Inget snack! Kött och smör! Kött och smör!

I kväll åt vi en fiskrätt som jag normalt gillar men här sitter jag och längtar efter biff. Det är allt bra konstigt hur kroppen fungerar. Jag önskar att man kunde få professionell hjälp i detta. Jag har ett antal sjukdomar som jag märker sakta läks ut med mycket strikt LCHF men det hade varit fantastiskt att ha en LCKF-läkare till stöd.

Elisabeth G

LCHF-läkare - ska det förstås vara... (Min läkare på vårdcentralen fattar nada)

Anita

Nu är jag riktigt spänd på hur det går för dig.
Jag har fått mer energi sedan jag började med LCHF, men det skadar inte med lite mer urkraft. Det känns som om Carnivore är värt ett försök.

Maria

Hej, låter fantastiskt med energin men också en aning obehagligt - jag blir för hyper i stark ketos, sover sämre, retlig och stingslig och kan inte sitta ned och njuta av nuet utan bara rafsar vidare med nästa projekt. Det drar liksom mot hypoman-manisk och inte alls tankefri och jordad. Har du några tankar/tips för att vara kvar i kropp och själ och bara vara i stället för att städa-träna-shoppa-laga miljarder matlådor-jobba (som en annan) när det drar iväg?
Sköt om dig och njut av livet! Kramar

Guro Skeie Vik

Det er så deilig å følge deg ! ♥️ Takk ! 😘

Ruth

För er som undrar över detaljer, som har frågor "kan jag äta det här, kan jag äta det där" på kött-och-vatten, så finns det bra resurser på nätet:
www.meatheals.com
www.justmeat.co (inte.com)

monica

Tyvärr går min ev energi åt till nagelbitning och gnagande på allt. Nu blir det morötter...😢= fel. Minns att jag som barn bet sönder pennor,gnagde av målarfärg på dörrkarmar. Tyvärr övermålat, hade annars kunnat se hur högt det var.

Emma

Gillar kött, till en viss gräns men gillar fisk mer eller skaldjur. Älskar nästan alla former av grönsaker. Dock tycker jag inte alls om att äta bara smör. En liten klick till något funkar men skulle aldrig kunna äta 50 g rakt upp och ner xD

Håller dock med om ketos, hur man än äter för att hamna där, så mår jag så mycket bättre i hela kroppen och sinnet.

Alberta Gallegos

Jag heter Alberta Gallegos. Utan respekt för dig och dina förklaringar måste jag göra detta vittnesbörd känt för alla. Jag har varit i andra stavhjul utan att se något resultat. Jag ville bara att jag kom till dig tidigare, jag fick bäst av dig. Min ex make var borta i ett år och jag gick överallt och andra stavhjul för hjälp men inget resultat tills min vän presenterade mig för Dr Isikolo Efter att kärleksspell var klar fick jag äntligen ett samtal från honom. Hans stavar fungerade underverk och min mannen är tillbaka med full av kärlek. Det var som ett mirakel! Han kom plötsligt tillbaka med blommor och sa att jag skulle förlåta honom, jag var verkligen flabbergastad och chockad när min man knäböjde sig och förlåt mig för förlåtelse och jag accepterade honom tillbaka. Jag är verkligen kortfattad av ord och glad, du är en Gud skickas till mig och hela min familj. Och nu är jag en glad kvinna igen. Tack så mycket Dr Isikolo För alla som letar efter en riktig stavningskastare, kontakta Dr Isikolo On isikolosolutionhome@gmail.com eller kontakta honom Whatsapp +2348133261196