ArticMed 100 day challenge

Detta är ett samarbete med ArticMed och innehåller affiliatelänkar
 

ArcticMed låter mig testa deras fettsyraprofiltest och Omega-3 olja under 100 dagar.

När jag var i Hudiksvall hos Bitten Jonsson som inledning på min sockerberoendeterapeutsutbildning poängterade hon vikten av att ha balanserade fettsyror för att minska sötsuget. Har vi en obalans i fettsyraprofilen kan det leda till starkt sötsug som blir okontrollerbart. Detta väckte såklart min nyfikenhet. Jag själv har ju misstänkt en skev fettsyrabalans eftersom jag varit fiskallergiker hela mitt liv men lyckats läka ut allergin nu i februari. Så jag tog kontakt med Bittens vän Micke som skapat ArticMed konceptet med fettsyratester och en ”lyx” Omega-3 produkt. 

Han skickade hem fettsyraprovet till mig (det hittar du HÄR) och jag tog ett enkelt stick i fingret och skickade in för analys. 2 veckor senare hade mina provresultat kommit och det var som vi misstänkte – en total obalans mellan omega 3 och omega 6. Det var inte den enda obalansen – ArticMed testar 26 fettsyror, men detta och ett väldigt lågt Omega-3 index var det som stack ut mest.

Obalans mellan Omega-6 och Omega-3 skapar inflammationer, kallas även ”the silent killer” då den bidrar till ökad risk för hjärt-kärlsjukdomar och andra inflammatoriska tillstånd. Omega-6 är proinflammatorisk och Omega 3 är den fettsyran som väger upp och verkar antiinflammatoriskt. Omega-3 hittar du i fet fisk – så som fd. fiskallergiker är det inte konstigt att jag hade 10 gånger så höga värden i Omega-6 som Omega-3.

Jag fick en guidad tur av Micke genom mina provresultat och han visade på att mina obalanser bl.a. kan leda till minskad insulinkänslighet, påverka humörsvängningar så som kort stubin, svårigheter med koncentrationen mm, påverka hormonupptag i cellerna, öka risken för hjärt/kärl problem mm. Jag blev givetvis skraj – men han lugnade mig och berättade att på bara 100 dagar kan vi balansera upp det igen då alla blodceller faktiskt är utbytta på 100-120 dagar.

ArticMed Omega 3 tillskott är den Omega-3 som rekommenderas av Bitten Jonsson, Sanna Ehdin (Dr Sanna), Jonas Bergqvist (Paleo institutet), Anna Hallén m.fl. Det är ett kosttillskott av högsta kvalitét. Vi måste ha koll på kvalitén i de kosttillskott vi väljer, särskilt när det kommer till Omega 3. Det oxiderar (härsknar) lätt utanför och i kroppen och då leder det till negativa hälsoeffekter. ArticMed Omega-3 Premium blandar en extra renad fiskolja (även renad från plastrester som tyvärr finns i all fisk idag) med en extrem laboratorietestat höghöjds olivolja vilket ger ökat oxidationsskydd (hydroxytyrosol) samt ökar den antiiflammatoriska (oleocanthal) effekten. I vanliga fall rekommenderas också på tok för låga dags doser, här får du rätt dos för just din kropp. Jag själv tar 12 ml varje morgon med smaken citron – det smakar inte alls fisk och ger ingen otrevlig eftersmak. Micke berättade också att allt fiskprotein är borttaget så även fisk allergiker kan äta oljan!

Jag kommer att skriva om detta igen när jag gjort mitt nästa fettsyraprofiltest efter 100 dagar. Spännande att se vad som händer…

Om du också vill testa ArcticMeds produkter har Micke lovat 10% rabatt vid första beställningen om du använder denna rabattkod: my100day

Du hittar ArticMed HÄR

Bildresultat för arcticmed

1
Mösstanten

Intressant. Vi får ju i oss på tok för mycket omega 6. Om man äter LCHF blir balansen bättre än om man äter en massa socker, men riktigt bra blir den ju inte ändå.