Barca Baby

Tack vare LCHF och Carnivore skall jag åka med tjejerna till Barcelona! Låter det tokigt? Inte alls! 
 
 
Jag har alltid haft extrema livsmedelsallergier. Ägg, fisk, fågel, nötter, soja, skaldjur... Plus en jäkligt elak pälsdjursallergi. Fram till 2010 så åkte jag in akut till sjukhuset ungefär 1 gång i månaden i en chock. Jag kunde inte äta ute och jag var helt jäkla handikappad. Allergier är ju att immunförsvaret reagerar på födoämnet och pruducerar massa histamin och går till attack. Om man inte ens kan äta ute i Sverige, hur fasiken löser man det utomlands där man inte kan språket? Jäkla mackapär det där. Det finns olika hypoteser varför man utvecklar allergier. Jag tror mycket på tarmhälsa. Att tarmen läcker ut små små bitar av födoämnet och så skapar kroppen ett försvar mot det. Gluten har ju kopplats till läckande tarm. Nu såhär 8 år på LCHF såhar jag bara ägg och jordnötter kvar som allergier! Jag kan äta ute utan problem och mår väldigt bra! Jag känner mig trygg att åka utomlands - nu vet jag att det går bra att äta!
 
Den andra aspekten som hindrade mig var mina soleksem. De kliades, blödde och var allmänt hemska! Så fort jag var ute i solen 10 minuter kom de små kliande plupparna upp. På nätterna blödde jag ner hela våra lakan och sommaren var riktigt plågsam. När jag gick över till mejerifri LCHF (undantaget smör) så försvann majoriteten av eksemen, men var ändå tvungen att smörja in mig som en tok med solskydd. I år kom dem också - MEN, och lyssna här: MEN, när jag la över till Carnivore-dieten så försvann dem helt. Jag skämtar inte! Inte nog med det, jag med min svenska superljusa hy bränner mig inte. Jag läste rapporter om det, men trodde verkligen inte på det förän här om dagen. Då var jag och Martin ute och paddlade kanot i strålande sol och badade. I vanliga fall börjar det klias efter bara några minuter och jag ser ut som en kräfta efter en timma. Då hade jag inte ens solskydd och det var strålande sol och ändå så varken brände jag mig eller fick utslag!
 
Genom att jag är befriad från både soleksem och allergier vågar jag nu alltså åka utomlands. Det som jag har kvar är min flygrädsla - men det är ju ett utmärkt tillfälle att övervinna!
 
Så ja! Tack vare Keto, LCHF och Carnivore skall jag nu göra min första utlandssemester! Nej, Danmark räknas inte ;)
 
KÖSS
 
 
5
Effie

För mig rackte det med övergång till LCHF för att bli mindre värmekänslig (förr var allt over 25 grader en ren pina), och numera blir jag brun och inte bara bränd. Det är ljuvligt. Då hade jag ändå ätit HCLF I femtio år.
Det är skönt att läsa berättelser som din. Det värsta är väl att det later för bra för att vara sant (när man vill övertyga andra).

Lena i Umeå

Jag har samma erfarenheter som Effie. Har alltid varit superkänslig för solen, men har inte bränt mig de senaste 5-6 åren. Jag började äta LCHF så smått för 8,5 år sedan, mer strikt för ca 5 år sedan. Dock har jag inte testat stark sol söderut.

Pia

Hej! Väldigt häftigt! Själv är jag i Dubai utan solskydd👌Och ligger i solen för fjärde dagen i rad! 40 grader varmt typ😁! Har fortfarande inte bränt mig! Äter inte helt Carnivar men nog har jag dragit ner på gränsakerna en hel del! Tack för inspiration! Fick också massa med soleksem på ”normalkost ”!

Pia

Hej! Väldigt häftigt! Själv är jag i Dubai utan solskydd👌Och ligger i solen för fjärde dagen i rad! 40 grader varmt typ😁! Har fortfarande inte bränt mig! Äter inte helt Carnivar men nog har jag dragit ner på gränsakerna en hel del! Tack för inspiration! Fick också massa med soleksem på ”normalkost ”!

Hanna Karlsson

Så häftigt att läsa! Det går inte att förneka att kosten är extremt viktig för hur kroppen mår. Jag mår bättre på en glutenfri och laktosfri kost. På grund av att jag tränar hårt måste jag äta en del kolhydrater. Nu under fotbollssäsong vågar jag inte experimentera med kosten men skulle vilja testa carnivore och se hur kroppen reagerar. Jag har också problem med eksem och det skulle vara spännande att se hur mycket jag kan påverka med kosten. Det kommer ju ett vinteruppehåll snart. :-)