Extremdieten carnivore

Nu när jag har lagt om min matplan till Carnivore (dvs, enbart protein & fett) så har en shitstorm utan dess like blossat upp. Jag får hat och kränkningar. Tänk vad lite grönsaker kan göra skillnad!
 
Det tråkiga är inte från anonyma kommentarer från min blogg, det har tyvärr varit människor jag känner och bryr mig om som ifrågasätter min psykiska hälsa, både offentligt och privat. Supertråkigt!
 
Jag förstår att om man inte är så väl insatt så kan detta verka som en extremdiet och något farligt. För mig är det som att gå back to basics - det var såhär jag åt i 5 år innan jag lade till grönsaker - men då kallades det GI-noll eller fakir, kärt barn har många namn. Även då fick jag mycket skit. 
 
Många tycker jag byter diet som andra byter underkläder, det tycker jag är lustigt. Vad hände med resistent stärkelse? Läser man bloggen bara och inte har någon mer relation med mig kan man tycka att det var nyss, men faktum är att det var hela ett år sedan jag lade till resistent stärkelse i min mat. Innan dess var det 4 år sedan jag lade till periodisk fasta. Mer än så har inte hänt. Det kallar inte jag att byta från diet till diet. När jag var aktiv i mitt missbruk så gick jag på viktväktarna ena veckan och Nutrilett andra, för att sedan bryta av med en månads frosseri. Jag var sedan vegetarian och därefter körde jag bara grönsaker. Ja herregud, där snackar vi om att byta dieter! Numera uppdaterar jag min matplan i samråd med en beroendeterapuet eller min sponsor i 12-stegsprogrammet.
 
Innebär det att jag tycker LCHF, keto och resistent stärkelse är skit och carnivore är det enda som funkar? Nej nej, tvärtom! Det har fungerat superbra för mig, men carnivore synkar snäppet bättre för min biokemi som den ser ut just nu. Är du sockerberoende skall du dessutom äta som din beroendeterapeut säger till dig. Får du en matplan innehållande grönsaker så skall du äta så. Du skall inte mickla med maten på minst 6 månader, helst 1 år. Du behöver ge din beroendehjärna lugn. Överlag ger inte jag matplaner eller kostråd, det finns människor som är sjukt mycket bättre än vad jag är på det. Jag har ingen utbildning inom kost, däremot visar jag gärna vad jag själv äter och utvärderar det. Jag tycker det är kul om jag kan hjälpa någon som behöver inspiration! Var och en äter sitt - jag lägger mig inte ens i vad min man lägger på sin tallrik. Det har ju inte jag att göra med! Var och en sköter sitt.
 
Jag tänker såhär, extrema resultar kräver extrema metoder. Jag lider av en svår beroendesjukdom och det kräver extrema åtgärder för att jag skall leva och fungera. Jag har vägt 170 kilo och varit svårt sjuk, handikappad och isolerad och på det bet ingen traditionell behandling. Jag har alltid fått söka mig utanför boxen för att leva och må bra! I och med det så har jag vunnit ett helt liv med -95 kilo, hälsa och karriär. Det är faktiskt värt för mig att våga prova nya saker. Jag är inte så rädd för att misslyckas då jag aldrig känner att det ens är möjligt. Det värsta som kan hända är att jag konstaterar att det inte fungerar och göra om och göra rätt. Farligare än så är inte livet.
 
Det är tråkigt då människor tar sig rätten att kränka mig och försöka smutskasta mitt rykte på grund av lite grönsaker. Men det får det faktiskt vara värt tänker jag. Jag känner mig trygg i att jag mår bra av carnivore och att jag har fått så fin respons av dem som faktiskt provat. Jag känner mig också trygg med att du som läser min blogg har din egen vilja och har rätt att själv välja vad du äter, att du är vuxen och kan ta egna beslut. Du får självklart ifrågasätta och undra, det är din fulla rätt.
 
Mitt avslutande råd till dig som är sockerberoende: du skall ha en stabil tillfrisknad innan du ens funderar på att ändra din matplan. De allmänna kostråden just nu från certifierade sockerberoendeterapeuter är just protein, grönsaker och fett. Det har ju faktiskt hållt mig sockerfri i 3 år innan, så du kan känna dig trygg i att det kommer fungera för dig också.
 
KÖSS
 
 
 
23
Anonym

Löjligt att lägga energi på andra, gör vad som är rätt för dig! Grymt!!

Anonym

Skickar lite pepp!

Jenny

i min värld:
gillar jag en blogg -följ den-
gillar jag den inte -följ inte-
plättlätt.
carnivore är fantastiskt! jag har ätit i drygt 3 veckor nu, fibron är på all-time-low värk, sover bättre gladare i hjärnan och sist men inte minst enorm fantastisk förbättring på gymme, ett exempel: marklyft, har sen jag la om till carnivore ökat mitt personbästa med häpnadsväckande 35 !!! kg, på 3 veckor!
länge leve matvalsfriheten!!!

Magnus

Jag har gått på denna kost, sk carnivore-kost, i ganska precis två månader och mår riktigt j-la bra måste jag säga. Innan jag satte igång spenderade jag ca 6 månader med att läsa på och ta reda på fakta om detta sätt att äta. Det folk verkar ha svårt att begripa är hur mycket vi tror oss veta, men som inte grundar sig i någon egentlig kunskap. Är grönsaker verkligen så bra för oss? Jag är inte alls så säker på det längre. Lutar nog snarare åt hållet att de flesta gör klokare i att minska sitt intag av grönsaker till förmån för animalier. Allt vi behöver i form av näringsämnen finns i animalisk kost, och dessutom i en biotillgänglig form. Samma kan verkligen inte sägas om vegetabilier.

Magnus

Jag har gått på denna kost, sk carnivore-kost, i ganska precis två månader och mår riktigt j-la bra måste jag säga. Innan jag satte igång spenderade jag ca 6 månader med att läsa på och ta reda på fakta om detta sätt att äta. Det folk verkar ha svårt att begripa är hur mycket vi tror oss veta, men som inte grundar sig i någon egentlig kunskap. Är grönsaker verkligen så bra för oss? Jag är inte alls så säker på det längre. Lutar nog snarare åt hållet att de flesta gör klokare i att minska sitt intag av grönsaker till förmån för animalier. Allt vi behöver i form av näringsämnen finns i animalisk kost, och dessutom i en biotillgänglig form. Samma kan verkligen inte sägas om vegetabilier.

k

Jag måste tyvärr hålla med alla andra om att du byter diet och fortfarande har ett riktigt stört förhållande till mat... titta ex på @bumbisresa på insta- hon har gått ner otroligt mycket men äter BRA mat, verkar ha hittat en livsstil som är hållbar i längden och blivit "frisk"..

Jan

Bry dig inte om vad andra tycker och tänker. Funkar det bra för dig då är allt annat likgiltigt :)
Äter själv 90 % carnivore :)

Maria

När man lägger om kosten till carnivore känner man vad kroppen behöver på ett helt annat sätt än när grödor styr kroppen. Men det är omöjligt att föreställa sig utan att erfara, och därför kommer blandkostätare troligen alltid att tycka att en "balanserad kost" och portionsstorlekar och minst tre måltider om dagen är det enda rätta.

Den som prövar får känna själv och märker nog att det känns bättre att lyssna inåt på den egna kroppen än att lyssna på vad som enligt andra är rätt och fel i kostväg.

Jag går om en vecka in på tredje året med carnivore och kan säga så här långt: det blir bara bättre och bättre! Jag har blivit smal och stark och har energi hela dagen, äter två måltider om dagen i snitt och dricker vatten.

Det går i vågor vad jag föredrar för mat, en tid var det mycket nötfärsburgare, en annan var det kycklingvingar i ugnen, jag älskade sidfläsk en tid, jag älskade bacon, sen började jag göra egen leverpastej, och så älskade jag köttfärssoppa, sen fastnade jag för nötkött i ugn en tid. Det är bara att följa med och ge den mat kroppen ber om.

Just nu är jag väldigt förtjust i stekta ägg. Innan dess var det mycket äggröror/ scrambled eggs. Det finns många variationer.

Min favoritolja att steka i nu är ghee, perfekt att steka i, för det osar inte så mycket, och jag som inte tål mjölkprodukter så bra klarar ghee utan problem.

Förra sommaren var min favorit frysta räkor som jag åt halvtinade när det var väldigt varma dagar, istället för glass!

Lycka till My och fortsätt vidare måltid efter måltid med naturlig och lättsmält mat från djurriket, och grattis igen till att du tål kyckling nu! Det ser jättegott ut :)

Catarina

Jag tycker det är mera extremt att vara vegan och äta industriellt hårt processade produkter, t.ex. Quorn! Vad kan vara mer naturligt än kött? Jag äter inte själv LCHF eller Carnivore, men jag tycker det är jätteinspirerande och intressant att följa dig. Vem vet, en vacker dag kanske jag också hakar på!😀
Fortsätt att vara du och följ din egen övertygelse!

Cilla

Du gör vad du vill, du har gjort detta ett tag nu så jag skulle aldrig säga ett skit om det du äter. Tror du har kunskap om vad du gör i ditt liv, skit i de som håller på och lägger sig i. De kan ju börja redan upp sitt egna liv istället.
Ha en toppen vecka My,
Stor Kram

Keto Jesus

Hejja My!!! Folk har mat som sin religion och blir kränkta även om man äter EXAKT som dom fast med något liiiiitet undantag. Så sjukt!

Elisabeth G

Jättebra, My! Låt inte de okunniga gaphalsarna knäcka dig! Det finns dessvärre alldeles för många människor som tror att deras åsikter står över kunskap och därför anser sig ha rätt att trycka ner andra. Själv är jag jättetacksam över att du delar med dig, sedan får var och en välja vad han eller hon själv vill pröva.

Anonym

Pepp pepp till dig!

Anita

hej My,
Tack för att du visade mig vägen till Carnivore! På sju dagar har jag tappat 3kg, mest vatten förstås men det var bl a vattnet som ställde till det i min kropp, nu vaknar jag inte badande i svett flera ggr per natt längre, jag haltar inte fram pga vätska i benen som gör ont. Jag är knappt hungrig och tänker inte hela tiden på mat. Så många fördelar!
Jag blev inspirerad när jag läste din 11dagars rapport och på den vägen är det.
Jag får också dom där konstiga påhoppen....men, äter du inga grönsaker? Det kan ju inte vara bra. Jo, men jag får i mig allt jag behöver, kött är fullt av vitaminer och mineraler, säger jag. Nej, det tror jag inte på .......är svaret!! Läs på då säger jag, men det vill dom inte för dom vill inte tro att dom har varit felinformerade i hela sitt liv.

Severina

Jösses du försöker bara leva ditt liv på bästa sättet som kan passa dig. Och du går in på det här så ödmjukt
.dels mot dig själv men du tänker.även på oss läsare och förklarar varje steg du tar! Det gör mig så trygg och jag blir så nöjd när du säger jag lever inte i projekt - du uppdaterar. Sån är livet och vi människor måste anpassa oss. Har vi dåligt boende så flyttar vi, trivs vi inte med jobbet så byter vi eller ja man lan sitta och inte göra nåt åt saken bli bitter och gnällig.. ingen vinner på det
Jag tycker om ditt sätt att se på saker och göra de. Du är riktig pedagogisk problemlösare som går in på saker med ett stäääändigt genomtänkt plan. Och skiter det sig så visar du ännu en gång på att man måste vara lyhörd och flexibel. tänk så, skulle du inte arbeta med in sjukdom skulle du få ännu större shitstorm! Kärlek o respekt till dig tack att fu delar med dig och stärker oss andra med dina inlägg!

Anonym

Kan ju tyda på att man blir elak när man äter vegetariskt eller vego (nej ärligt talat tror jag inte det) Men något är ju riktigt fel på folk som tror sig veta bäst. Du om någon känner nog din kropp så strunta i idioterna. ❤

Annika

Bara du vet vad som är bäst för dej lyssna på din kropp och strunta i vad andra har för åsikter. Avundsjukan har många ansikten. Tänkte själv testa Pepp till mej och Pepp till dej <3 Kram

Stina

Stå på dig My! Det är bara du som vet vad som är bra för just dig.
Har själv blivit inspirerad av dig och är på väg mot att testa Carnivore fullt ut. Tar det pö om pö och är just nu nere på ca 3 gram kolisar/dag. Blir nog noll i nästa vecka.
Spännande!

A

.....Alltså..... du klamrar dig så fast vid att "jamen jag måste få äta som jag vill blablabla"...det är ingen som sagt att du inte får äta kött ..vem fan har sagt det? Varken sett det här eller på insta; däremot att du verkar extremt flackig och hoppig mellan vad som tydligen är "jättebra" och som sedan tydligen inte var så bra.

Tilde

My, jag tror att du är väldigt mycket av en allt-eller-inget person, till och med väldigt svart-eller-vit i ditt synsätt. Det är detta som folk har svårt för. Att du äter kött eller liknande, jaja visst, men det som blir lite märkligt är att du får alla dina nya påhitt att framstå som svaret på allt och en äkta gudagåva. Och det KÄNNS säkert så för dig just då! Vi har ju sett det hända med resistens stärkelse, fuskdagar, extra grönsaker, färre grönsaker, kalla bönor m.m... Och sedan är det tyst ett tag och du återkommer med nästa mirakelkur. Jag tror det får varningsklockorna att gå igång för vissa runtom dig, då du riskerar att gång på gång bli missnöjd och leta efter nya ibland extremare metoder. Detta kan jämföras med de som desperat dejtar alla de får syn på för de söker efter "the one", eller de som byter jobb varje halvår för de söker efter det perfekta jobbet.

Du mixtrar så mycket med maten fastän du ofta själv säger att det egentligen sitter i hjärnan. Och du skriver att du måste ha en extrem metod för att det ska fungera, men njae, jag kollar på Halva Lindha och tycker hennes kost verkar så klok och balanserad, LCHF men utan detta extrema att utesluta 98% av alla livsmedel... Kanske kan du inspireras av henne? Hon har också vägt långt över 100 kg.

L

Till er som hänvisar till andra bloggare och deras kost: alla är vi olika. Det som fungerar för den ena fungerar inte för den andra.

Camilla

Stå på dig och gör din grej!!! Den räddar ditt liv. Och den som inte varit i din sits eller kämpar mot matberoende kanvänligen vara tyst och behålla sina kommentarer för sig själv. Det du skriver om och att du kämpar och lyckas är det som gör att också jag törs prova, kämpa och så småningom också lyckas! Tack för det du gör!

Pia

Tack för att du delar med dig, du är en stark person som hittat en väg som passar dig då det gäller kost, tråkigt med människor som inte kan hitta sin väg utan måste kritisera andra. Svenska avundsjukan. Stå på dig, jag letar fortfarande efter vilken kost min kropp mår bäst på, kört LCHF länge nen faller ur spåret på semestern. Tänker testa Carnivore kost nu eftersom jag inte gillar grönsaker o frukt. Kämpa på jag tror på dig 😀