Maten är inte allt

Jag har ju lagt om till en diet som kallas Carnivore som du säkert har läst om denna veckan i bloggen. 2010 hette den GI-noll och senare Fakir. Det innebär att det är 0 gram kolhydrater, vi äter bara protein och fett.
 
Det jag känner i min kropp är hur mycket lättare det är att äta lagom, jag har inte samma lust att äta mycket mat. Jag kan avbryta mitt ätande efter en halv tallrik - det har inte varit möjligt förut - inte ens när jag bara åt grönsaker som kolhydratskälla. 
 
Jag är dock en addict, jag triggar på allt. Stänger jag dörren till ett utlopp blommar ett annat ut. Shopping, relationer... you name it! Beroendesjukdomen är densamma, men när jag inte kan äta så hittar beroendehjärnan på något annat dumt.
 
Därför kan jag inte sätta min tro på att enbart en ny diet skall ta bort min beroendesjukdom. Jag kan inte sluta jobba med mina verktyg och mig själv, jag behöver jobba med mig hela tiden. Däremot kan jag underlätta för mig själv genom att inte äta livsmedel som triggar. Det är också en del i att må bra, att välja schyssta val. Det handlar om allt från livsmedel till triggande situationer och relationer. Mitt mål är alltid att leva så enkelt som möjligt, att slippa cravnings och matfixering. Då behöver jag vara schysst mot mig själv och inte heller tro att maten är allt. För det är inte maten obetydligt - den är grunden jag står jordad i. 
 
Men visst är det så sjukt mycket enklare när jag äter på ett sätt som inte drar igång sug eller matfixering - det är en fantastisk frihet!
 
OBS! Samarbete! Jag pratade med Upgrit som jag klickar hem alla mina kosttillskott från och satte ihop ett Carnivore-starter-kit. Det är Vitamin C då det är svårt att få i sig bara genom animalisk kost om man inte äter lever, Collagen som är "klistret" mellan cellerna - den har en föryngrande effekt och är kanon för huden. Collagen lagar din tarm så du tar upp näring bättre vilket gör att sug minskar successivt. Magnesium gör att du slipper muskelkramper på en kost med extremt lite kolhydrater. När vi äter så lite kolhydrater så kan vi inte lagra vatten på samma sätt som innan så kroppen får gärna magnesiumbrist i början vilket gör oss utmattade och ger muskelryckningar.
 
Detta paket är redan -10% nedsatt men med koden MYShelg ger dig -10% rabatt på hela deras sida fram till på söndag. Sjukt bra tillskott för dig som vill äta Carnivore! Du hittar kitet HÄR (LÄNK)
 
KÖSS
 
 
4
Veronica

Så roligt att det verkar funka så bra för dig, och att du får må bra:):)
Dock så är kanske målet i sig på Carnivore inte att nolla kh, utan att äta animalisk föda, vilken iof ofta har noll kh, men inte alltid. Lever osv. innehåller ju en del😊
Vad gäller behovet av c-vitamin så finns det väldigt många som beskriver att minskad dos inte alls gör så mycket då behovet som behövs just vid denna kosthållning minskas. Finns massor med sådant att läsa om på nätet. Sen är det alltid individuellt förstås, som alltid.

Enkelt är det iaf. Äta kött när man är hungrig och dricka vatten då man är törstig. Det är befriande, och näringsrikt att äta så.

Lycka till även i fortsättningen:):)

Svar: Tack för en kärleksfull kommentar <3
My Westerdahl

Mona Gustavsson

Hej
Tack för all inspiration ochlycka till
Känner igen mig i allt du skriver om beroende
Ska börja med carnivore .Måste göra något radikalt då jag trillar dit gång på gång Orkar snart inte mer
Undrar hur mycket protein och fett du äter per måltid
(Har svårt med den engelska texten på nätet
Mona


Tacksam för svar

Veronica

Tack själv för att du delar med dig av dig själv 😘

Maria

Det finns tillräckligt med vitamin C i kött. Amber O'Hearn förklarar saken här: https://youtu.be/0WJBHEhmXqc?t=1146