Näringsbrister?

Nu när jag lagt om min matplan till att enbart äta animalisk mat så har jag mötts av mycket skräckpropaganda. Folk varnar mig om allt från skörbjugg till cancer. Jag förstår ju det, den vegetariska trenden är oerhört stark just nu. Vi får veta att vi är miljöbovar och kommer dö en smärtsam död om vi äter kött. Jag tänker inte gå in på veganismen eller miljön i detta inlägg, däremot kommer jag försöka avhyvla "sanningen" om att kött ger dig näringsbrister.
 
Titta på denna tabell, animalisk mat är oerhört näringsrikt!
 
Denna bild är hämtad från denna artikel, mycket läsvärd!
 
 
Jag som inte är så förtjust i lever äter C-vitamin tillskott och eftersom jag har sedan länge en brist på B-vitamin så äter jag även det som tillskott. B-vitamin tillskott bör alla addicts ta, vi har nästan alla brister. 
 
Det vi skall vara medvetna om också är att det är skillnad mellan kött och kött. Jag köper inte dansk industri gris på ICA, jag väljer gräsbetade krav-märkta djur som är uppfödda nästgårds. Det ger maximal näring och minimal påverkan på miljön.
 
Något jag har lärt mig är att den enda "vetenskapliga studien" man skall lita på är hur maten funkar med sin egen kropp. Min kropp svarade snabbt positivt på denna föda, därför litar jag på att det är så jag skall äta. Det finns människostammar i världen som enbart äter protein och fett och så finns de dem som nästintill lever på exotiska frukter. Vilken kost som passar dig avgör din biokemi helt enkelt.
 
Vetenskapliga studier är också läskigt övervärderade. Det finns otaliga exempel på forskningsfusk och du kan egentligen styrka vilket argument du vill genom en snabb slagning i en databas. Det finns rapporter på allt! Jag kommer ihåg när jag skulle skriva min E-uppsats, hela klassen satt och skrev och sedan slog man i databaser för att hitta en studie som styrkte ens argument. Lita på din kropp - inte en rabiat människa som slapar dig i facet med någon tunn "vetenskaplig artikel". Tyvärr har jag, med min viktresa och erfarenhet, tappat allt hopp om forskningsvärlden.
 
Appropå grönsaker, de är också överskattade. Förra året när jag föreläste på biohacker summit, träffade jag en kvinnlig forskare som berättade om grönsaksfusket. Förr i tiden odlade man, sedan lät man jorden vila mellan varje skörd. Detta gjorde att jorden hann att samla på sig nya näringsämnen att ge vidare till nästa skörd grönsaker. Idag så pressar man jordarna till max, jorden pressas att odla upp grönsaker utan vila. Dessutom är grönsakerna genmodifierade för att smaka mer sött och att tåla hårdade påfrestning. Vi besprutar dem till max. Idag innehåller grönsakerna, enligt den kvinnliga forskaren, bara 25% av de näringsämnen som de gjorde förr. När vi köper grönsaker på ICA så är det alltså mest kolhydrater och bekämpningsmedel vi äter. Så jäkla tragiskt är alltihop.
 
Carnivore-starter kit
 
OBS! Samarbete! Jag pratade med Upgrit som jag klickar hem alla mina kosttillskott från och satte ihop ett Carnivore-starter-kit. Det är Vitamin C då det är svårt att få i sig bara genom animalisk kost om man inte äter lever, Collagen som är "klistret" mellan cellerna - den har en föryngrande effekt och är kanon för huden samt magnesium som gör att du slipper muskelkramper på extremt lite kolhydrater. När vi äter så lite kolhydrater så kan vi inte lagra vatten på samma sätt som innan så kroppen får gärna magnesiumbrist i början vilket gör oss utmattade och ger muskelryckningar.
 
Detta paket är redan -10% nedsatt men med koden MYShelg ger dig -10% rabatt på hela deras sida fram till på söndag. Sjukt bra tillskott för dig som vill äta Carnivore! Du hittar kitet HÄR (LÄNK)
 
KÖSS
 
 
12
Mösstanten

Intressant. Det är märkligt hur de kan tjata om att man får för lite filat om man inte äter bröd, var det väl.

Jordar

Först är du skeptisk till forskning för att den kan visa vad som helst, för att sedan i nästa stycke lita fullt ut på en "forskare" som säger något som passar dig. Det är tragiskt att se att du fortsätter sprida myter om utarmade jordar, du vet inte vad du pratar om överhuvud taget.
https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/naringsamne/har-gronsaker-frukt-och-spannmal-blivit-mindre-nyttiga

Anonym

Du skriver först "den enda "vetenskapliga studien" man skall lita på är hur maten funkar med sin egen kropp".
Sedan refererar du till en forskare som passar in på det du tycker. Blir ett väldigt delat budskap!

Gmo

Dessutom sprider du osanning om genmodifierade grönsaker. Det finns bara en GMO växt som odlas i EU och det är insektsresistent majs :
http://www.jordbruksverket.se/amnesomraden/odling/genteknikgmo/fragorochsvaromgmo.4.465e4964142dbfe44704f38.html

Ann-Sofie

Jag undrar hur du gör med resistent stärkelse? Har du slutat med bönor och potatismjöl? Själv äter jag väldigt lite grönsaker men har böner till alla måltider. Vad tänker du om detta?

A

.....så sammanfattningvis är forskning bra och sann så länge du själv skriver under på den och att den bekräftar det du vill, annars inte?

:-D

monica

Jag tror inte folk förr kunde odla och förvara grönsaker i sina jordkällare. Inte såå längesen som folk som åt grönsaker kallades "kaniner". Grönsaker är dyra kalorier. Jag undrar också hur du har det med den resistenta stärkelsen.

Eva

Hur gör du med pre och probiotika nu?

Åsa

Hej My! Tack för otroligt bra inspo, du är grym! 💪 hade två frågor/önskningar ifall du skulle vilja dela med dig; 1. Hur ser en vanlig dag ut på carnivore nu när det gäller maten? Och 2. Om jag har fattat rätt så började du direkt med carnivore/GI-noll när du började med lchf en gång i tiden? Kommer du ihåg hur länge du hade omställningsbesvär och vilka de var? Tack så länge för en fantastisk blogg! 😊

antivegan

Veganagendan......jo, människosläktet som har ätit kött och fett i miljontals år, hur tänkte de nu att vi inte tål den maten? Stärkelse har vi endast ätit i 10.000+ år vilket är en bråkdel av evolutionen och det har funnits konsekvenser av detta sedan dess, sedan mängden socker vi äter idag är (extremt mycket) högre än någonsin förut och ändå skyller man på köttet......det går inte ihop. Men kan man få en befolkning att lita på en lögn och gå runt och ha näringsbrist då är hela mycket enklare för den politiska makten. Man kan dock tillägga att mjölkprodukter från andra djur har vi konsumerat i lika lång tid till de jäkla spannmålen men skillnaden är att man tål mjölkprodukter och detta i sin natur liknar mycket den första maten vi som människor åt när vi föddes, därför lider vi ingen skada av det (förutom hos påhittade veganstudier där man endast stirrar sig blind på kött och mjölkprodukter och struntar i mängden processade kolhydrater och den enorma mängden man äter eller bortser totalt från transfett/friterad mat). Man inräknar inte heller de så kallade vegetabiliska oljorna som gör mycket mer skada än nytta (oliv, avokado och kokosolja är de enda jag vill säga är bra, kallpressad rapsolja något bättre än de övriga men fortfarande)

Vår hälsa är inte beroende av mat som vi har ätit mindre än 1 % av hela människosläktets existens utan den är beroende på den maten vi evolutionärt är skapat att äta: Bristande förmåga att fermentera fibrer till kortkedjade fettsyror, kort tjock tarm, lång tunntarm = Carnivore. Argumenten att vi saknar klor och stora vassa hörntänder gäller inte. Det finns rovdjur som saknar vassa tänder t.ex bland fiskartarna (abborre, torsk, sej, lake osv osv som alla är glupska rovfisk). Vårt vapen är mycket effektivare än dessa fysiska attributen, vår hjärna som kunde ge oss vapen att slå tillbaka med och döda med.

Det finns folk som äter kött som har näringsbrister men detta kan inte sägas vara på grund av köttet då kött är en så liten del av den moderna västerländska dieten. Man kan inte kalla den västerländska dieten för köttbaserat när köttet omfattar mindre än hälften av det man äter!!!!!!!! Den är växtbaserat men inkludera kött och mejeriprodukter.

Det är bland människor som äter kött, fett och mejeriprodukter att man har möjlighet att leva helt utan att ta tillskott. Är man däremot vegetarian eller ännu värre, vegan, då är man direkt beroende av tillskott. Är man beroende av tillskott då är den maten man äter ej optimal. Att vegankost sedan är bättre än modern västerländsk mat som ofta är total processad och full av konstigheter, innebär inte att den är hälsosam i sig. Särskild inte när man behöver tillskott för bara att överleva på längre sikt.

Anonym

Vet ni varför vi i västvärlden har så mycket välfärdssjukdomar? Det vill säga, diabetes, hjärt och kärlsjukdomar, cancer osv? För att vi äter för mycket kött och mejeriprodukter. I andra delar av världen, i vissa delar av asien där man bara äter spannmål och grönsaker och fisk ibland, finns knappt dessa sjukdomar. Att säga att veganismen är en trend eller fluga, är att vara världsfrånvänd.

Anne

Det är vetenskapligt väl belagt att rött kött och chark ökar cancerrisken i tjocktarmen. Sen är det känt sen mycket lång tid tillbaka att man inte ska hårdsteka mat/kött då det då bildas giftiga ämnen bland annat akrylamid som också är cancerframkallande. För hjärta och kärl är det inte alls dumt med lågt innehåll av kolhydrater - MEN - man ska då få sitt fett i första hand från fisk, fett och nötter, inte mejeri och kött.