Nyckeln till lycka: att ge

Kanske lider du, liksom jag, av återkommande oro och negativa känslor. Kanske är du ännu längre ut på skalan, kanske lider du av depression och ångest. Där var jag för ett par år sedan. Vi söker då ofta lindring i det yttre, att köpa grejor, att fly in i någon form av drog eller att försöka jobba sig lycklig. Det finns en så enkel lösning på vår lycka, en banal sak som kommer få dig att bli lycklig på riktigt.
 
Att ge. Det låter trivialt och kanske lite skenheligt i våra öron - men det är vetenskapligt bevisat att göra oss lyckliga. Att ge påverkar hela vårt mående, hela vår biokemi på ett kraftfullt sätt. 
 
När vi ger:
 
...Kickar endorfiner in och vi får ett lyckorus
 
...Ökar oxitocinet vilket ökar vår känsla av kärlek, tillit och anknytning
 
...Ökar serotoninet vilket gör att vi känner oss lyckliga och lugna samtidigt som det läker våra kroppar
 
...Sänker kortisolet med 23% vilket gör att du sänker din stressnivå med 23%
 
Hur häftigt är inte det? Men att ge kan kännas väldigt stort. Behöver vi starta en egen gala för att samla in pengar till cancersjuka barn? Det är för många av oss för stort för att genomföra. Vi behöver ge varje dag för att få dessa positiva hälsoeffekter på vår biokemi. Det du kan göra för att börja i det lilla är exempelvis:
 
- Lyssna på en vän på riktigt. Stoppa undan telefonen och verkligen lyssna, avbryt inte utan koncentrera dig på var personen säger.
 
- Plocka ut diskmaskinen på jobbet
 
- Erbjud dig bära din kompis matkasse
 
Vi kan också göra större saker som att rensa ut källaren och skänka till röda korset, bli aktiv i en grupp på Facebook och svara på nybörjares frågor eller att engagera sig ideellt. I slutändan är det du som tjänar på det - din biokemi kommer svara upp med massor av hälsofördelar!
 
För att läsa mer om hemligheten bakom att ge, läs här: 365give
 
KÖSS
 
 
1
Mizz Cilla

Jag hjälper hemlösa katter i Göteborg och andra djur så mkt jag kan. I Sverige finns över 200 000 hemlösa katter. Detta ger mig så mkt, lite mindre pengar i fickan men vilka människor jag träffar. Wow de är så underbara och gör allt för djuren.
Sen är det ju ofta så att de som redan har mkt ger mindre. Och de som inte har så mkt ger av det de kan

Svar: vad fint!<3
My Westerdahl