Triggers?

Många har stora utmaningar med sina triggers. Hur vet vi egentligen om ett livsmedel triggar? Det är klurigt, en trigger är ju by default förenat med förnekelse. Jag har en mängd triggers som jag faller in och ut ur, annars vore jag inte en beroendeperson. En trigger innebär att merbegäret väcks och att vi blir löjligt tankebesatta av livsmedlet. Vi tänker på det, planerar runt det och vill bara ha mer när vi väl får det. Sjukt onödigt att ha i sitt liv helt enkelt!
 
Där behöver vi hjälp från andra att se klart - vi fixar inte det själva. Vi behöver bolla om det, förnekelsen är ofta för stark. 
 
Ofta blir jag kontaktad av följare som frågar "Jag äter XXXX, är det okej?". Nej, det är inte okej, då hade du inte frågat. Innan man kontaktar någon och frågar googlar man ju och då har man ju läst att det inte är bra för viktnedgång/sockerberoende, ändå söker man en bekräftelse på att få fortsätta äta livsmedlet - eftersom det är en trigger. Jag har ännu aldrig varit med om att någon frågar "Är kokt torsk okej?". Hittills har jag aldrig träffat någon som triggar på kokt torsk.
 
En enkel måttstock är hur viktigt det är för dig att få fortsätta äta livsmedlet. Väcker tanken på livsmedlet starka känslor är det antagligen en trigger. Då mår du bäst av att säga farväl till det. Ingen mår bra av att triggas i onödan.
 
KÖSS
 
Få triggas av kött & smör
 
 
4
monica

Det behövs ingen mat för att trigga! Räcker med tanken på något. Förra sommaren bakning till en bygdeförening/5 kg upp av småkaksdeg och krasiga kakor. Nu planeras ett födelsedagsfirande i juni. Jag vet att ingen bryr sig om kakor, så det skajag låta bli att tänka på.

Elisabeth G

Det har du rätt i, Monica. För mig räcker det med bilder av godisskålar på Internet, även om de på LCHF-vis är överkryssade med rött. Hjärnan är listig

Anonym

Dag 1 på min carnivore diet, blev inspirerad av dig att testa, ska bli spännande att följa din carnivore resa samtidigt;)

Anonym

Dag 1 på min carnivore diet, blev inspirerad av dig att testa, ska bli spännande att följa din carnivore resa samtidigt;)