Vecka 2 på Carnivore

OBS! Detta inlägg innehåller annonslänkar. Inte för att det är ett sponsrat inlägg, men för att jag nämner produkter och länkar till dem så ni hittar dem (får alltid 100 frågor annars)
 
Nu har jag ätit Carnivore i 2 veckor och här kommer en liten uppdatering - precis som förra veckan.
 
Carnivore innebär att du äter hela animaliskt, kryddor är dock OK. De som är hardcore äter bara feta bitar kött. Jag väljer keto-carnivore, äter smör också. Jag marinerar även mitt kött i Brain Octane och det har hänt att jag ätit Bregott, annars är jag helt carnivore.
 
Vecka 2
 
Energinivå
Förra veckan rapporterade jag att jag har fått sån enorm energi. Denna veckan har jag varit mycket tröttare, men jag tror inte att det har med kosten att göra. I vanliga fall brukar jag somna kl 21 och vaknar kl 05, nu somnar jag typ 23.30 och vaknar kl 05. Misstänker att det har att göra med att det är så himla ljust ute! Så är lite trött pga det, men tror att det hade varit samma på keto-kost. 
 
Vikt
Då jag blir knäpp i huvudet av att väga mig så undviker jag detta i största möjliga mån, det är inte heller fokus på denna kostomläggning - fokus är minskat sug. Efter förra veckan som var min första vecka på Carnivore-dieten så hade jag gått ner -2,5 kilo. Jag skall väga mig igen efter 30 dagar, så jag vet inte min vikt just nu. Däremot så har jag blivit väldigt mycket mindre i omfång. Jag har 2 baddräkter jag inte fick på mig för 3 veckor sedan som sitter som ett smäck idag, likadant med mina jeansshorts. Jag krymper!
 
Matupplägg
Jag har hört att flera som börjar med Carnivore äter stora mängder i början. Detta gäller inte mig, jag blir mätt på ingenting - jag äter extremt lite. Nu har jag börjat hitta ett bra upplägg också: frukost, lunch & middag. Förra veckan åt jag när jag var hungrig, och det gjorde mig lite osäker. Min beroendehjärna behöver rutiner, ramar och regler! För mig känns det bra att ha satt mina ramar nu.
 
 
 
Abstinensbesvär
Förra veckan led jag av mycket yrsel, det jag däremot gör nu är att börja dagen och sluta dagen med 1/2 tsk Mineraldroppar samt shottar oraffinerat salt med jämna mellanrum. Detta är mycket viktigt, speciellt nu i värmen då vi svettas mycket - det blir liksom fel i saltbalansen. Jag vill poängtera att ju mer kolhydrater du åt innan omläggningen desto viktigare är det med mineraler och salt - du kommer må riktigt dåligt helt i onödan annars. Varför? Tja, 1g kolgydrat lagrar 3g vatten - din kropp blir uttorkad å mår skit utan salt som lagrar vatten. Yrseln är i princip som bortblåst så jag är superglad. I övrigt har jag inga besvär. Många får problem med att magen sätts ur balans, men min mage fungerar som en klocka!
 
Träning
Jag är en beast på gymmet, jag slår personbästa efter personbästa. Inte bara när det gäller styrka, utan även uthållighet. Jag har en riktigt trög axelövning som jag har haft i 2 år. Det är 10 rep x 5 set utan vila - mellan repsen så kör man biceps. I vanliga fall får jag mjölksyra typ direkt, men nu går det hur enkelt som helst. Jag har legat på 5kg i 1,5 år - men efter en vecka på Carnivore så kunde jag öka till 7 kg - utan mjölksyra alls! Jag är helt förbluffad! Överlag rör jag mig mer i vardagen, jag känner mig så lätt i kroppen. Det är trapporna istället för hissen och promenader på lunchen. Jag är dock inte lika fylld med energi som förra veckan - jag får ge det tid och sömn, sen är jag tillbaka!
 
 
 
Sug
Det känns som att jag har blivit "botad" från min beroendesjukdom. Det är en helt sjuk känsla. Nu vet jag att så inte är fallet, det är en sjukdom som inte går att bli botad från. Däremot är jag helt symptomfri. Jag tänker inte på mat, jag suktar inte efter mat, jag har inga som helst cravings. Enda gången jag suktar efter mat är när jag är hungrig. När jag har ätit blir jag mätt och nöjd och jag får kämpa för att få i mig tillräckligt. Ja, det är galet bra och jag är väldigt tacksam!
 
Fokus
Jag har inget knivskarpt fokus just nu, tvärtom är jag ganska grötig i huvudet. Jag kan inte dock beskylla kostomläggningen till det - jag sover ju dåligt och det är galet varmt ute, vilket gör att jag blir helt oskarp i huvudet. Jag vet av erfarenhet att kroppen behöver ett par månader på sig för omläggningen och det är faktiskt helt okej. Den får ta den tid den behöver.
 
Jag ser fram emot att gå in i vecka 3 nu och min önskan är att få förbättrad sömn. Har du tips på hur man sover bättre trots ljus och värme är jag oändligt tacksam!
 
PS! Undrar du vilka mer kosttillskott jag äter så har jag satt ihop ett Carnivore-starter-kit. Det är Vitamin C då det är svårt att få i sig bara genom animalisk kost om man inte äter lever, Collagen som är "klistret" mellan cellerna - den har en föryngrande effekt och är kanon för huden. Collagen lagar din tarm så du tar upp näring bättre vilket gör att sug minskar successivt. Magnesium gör att du slipper muskelkramper på en kost med extremt lite kolhydrater. När vi äter så lite kolhydrater så kan vi inte lagra vatten på samma sätt som innan så kroppen får gärna magnesiumbrist i början vilket gör oss utmattade och ger muskelryckningar. Detta paket är -10% nedsatt mot om du plockar ihop själv. Sjukt bra tillskott för dig som vill äta Carnivore! Du hittar kitet HÄR (LÄNK)
 
 
KÖSS
 
 
13
Åsa

Tack så mycket för ditt utförliga inlägg! Är så sugen på att prova carnivore, ska köra igång snart. 😊 min syster köpte en sovmask o hade när det var ljust ute, fungerade toppen för henne!

Sonja

Hej, vad är det för axelövning du kör? Jag älskar att träna axlar, behöver lite inspo, tack!

Sofie

Så kul med dina uppdateringar, ska oxå testa detta.

Anonym

Spännande! Det om c-vitamin, som jag funderade på, svarade du på här. ☺️

Eva

Vi var ett par som frågade i ett annat inlägg om hur du gör med pro och prebiotikan nu. Tror att frågan dränktes i alla negativa kommentarer där, men jag skulle gärna vilja höra hur du gör nu när du antagligen inte äter bönor..

Mona

Hej
Tack för allt du skriver om beroende sjukdom
Känner igen mig i allt du skriver om beroede
Hur mycket fett (smör) och kött äter du per måltid
Blir så osäker
Choatchar du?

Anonym

Du, jag är lite nyfiken på vart man kan hitta information om carnivore - gärna på svenska!? Har du koll? Det vore kanon att kunna läsa lite mer om det för att se om det kan vara något för mig. :)

Sonya Malinka Persson

Sorry - jag glömde skriva i namnet - det var jag som kommenterade som anonym ovanför! :D

Anonym

Köp en fläkt och ha vid sängen när du sover?

monica

Duger det att byta ut en del kött mot ägg. Tycker kött är särskilt gott. Köper ägg från en bonde. Hönsen har det bra!

Mösstanten

Köp rullgardin som mörklägger om du inte har gjort det.

theresa

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) Bindande stavar
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare.
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

Sandra Oliveros

jag heter Sandra Oliveros med namn. Hälsningar till alla som läser detta vittnesbörd. Jag har avslagits av min man efter tre (3) års äktenskap bara för att en annan kvinna hade en stavning på honom och han lämnade mig och barnet lidit. en dag när jag läste igenom webben såg jag ett inlägg om hur den här stavningen heter Dr Isikolo på denna adress isikolosolutionhome@gmail.com, har hjälp en kvinna att återvända till sin man och jag gav honom ett svar på sin adress och Han berättade för mig att en kvinna hade stava på min man och han berättade för mig att han kommer att hjälpa mig och efter 3 dagar att jag ska få min man tillbaka. Jag trodde på honom och idag är jag glad att låta er alla veta att den här stavaren har makt att få älskare tillbaka. för jag är nu nöjd med min man. Tack för att du hjälper mig Dr Isikolo kontakta honom på e-post: isikolosolutionhome@gmail.com eller honom på Whatsapp +2348133261196