Det är en process

I dagens samhälle har vi typ 0 tålamod. Vi vill ha resultat - och vi vill ha dem nu! Faller vi dit så är vi dåliga och allt är kört.
 
I april så la jag över till NoCarbs - jag äter bara kött och smör. Jag kombinerade den resan med att jag gjorde upp med min fettfobi (det vill säga, fett på kroppen) och restrektioner - Jag får äta allt, alltid. Det är slut med att gå halvhungrig och känna att jag får eller inte får äta.
 
Det innebär att även när jag åt NoCarbs så var det helt okej för mig att äta grönsaker - OM jag var sugen på det. 
 
Det som är spännande är hur NoCarbs bygger om ens hjärna. Från en beroendehjärna till allt mer normal i maten. Kött är det mest näringsrika du kan äta - det finns alla ämnen som din kropp behöver, dessutom innehåller det inga toxiner eller antinutrienter, upptaget av näring blir maximalt. Det märktes på när jag gjorde min åriga hälsokontroll. Från att ha brister i vitaminer och mineraler (trots åratal av ketokost) till att ha perfekta värden.
 
Hur som helst, jag har ätit grönsaker då och då när jag har haft lust och varit sugen på det. Idag händer det typ aldrig. Inte för att jag inte får - jag vill inte. Det smakar liksom inget vidare. Förr i tiden så dagdrömde jag om krispiga haricot vertes, kunde dra i mig ett kilo, idag smakar det beskt och blä. 
 
Förrförra helgen så firade jag och min man återflytten till lägenheten efter stambytet. Vi hade kommit över trattkantareller och stekte dem i smör tillsammans med en god biff. Det var löjligt gott - trodde jag. Men nej, min kropp ville bara ha mer biff. 
 
När jag behöver mat tänker jag bara på mina angusburgare med smör. Det är det enda som är intressant just nu. Och min kropp har blivit ett känsligt instrument. Jag tänker aldrig på mat, jag är aldrig hungrig, jag kan sluta äta om jag är mätt och jag bryr mig inte om det dröjer 7 timmar till nästa måltid. När jag får bilder i huvudet på burgare med smör, då vet jag att det är dags att äta. Förut var det farligt, att fantisera om maten, idag ser jag det som ett tecken på hunger. Idag, om det mot förmodan skulle hända, att jag får sug så vet jag att min kropp behöver protein och då äter jag en biff till och försvinner suget och jag är mätt 18 timmar. 
 
Jag kan med handen på hjärtat ärligt vittna om - mat är inte intressant längre. Jag trodde jag aldrig skulle säga det, att jag beter mig som en normis.
 
Min hjärna är såpass lagad idag att jag kan äta mejerier, men väljer bort dem pga magen. Här om dagen var vi på AW buffé och det jag kunde äta var en fin salami och färskost. Det blev att jag åt typ 1 msk färsost och några skivor salami, sedan glömde jag bort maten. Jag har slutat med kaffe men när jag dricker kanske jag dricker 1/2 liten kopp och glömmer sedan bort koppen. Tillskillnad från när jag drack 2 kannor om dagen. Ölkorv och fläsksvålar som jag åt tvångsmässigt av förut smakar surt. Bregott smakar kemiskt. Grönsaker smakar beskt. Det enda min kropp nöjer sig med är kött.
 
Men jag har inte kommit hit på en kvart. Det har tagit ett halvår av lagning att komma hit. Och jag har haft mina stunder av grönsaker. Men jag har litat på processen.
 
Du som är ny på LCHF - eller vilket kostupplägg som helst - lita på processen. Att äta en ny kost innebär inte att man tar ETT beslut åså är man klar, det handlar om tålamod, att lita på att det kommer att ordna sig. Det innebär att man vissa måltider går tillbaka, för att snart upptäcka att man trivs bättre i en ny kost. Att låta det få ta tid. Att det är helt okej.
 
KÖSS
 
 
4
Elisabeth G

Grönsaker är extremt överreklamerade. I dag äter jag kött, ägg, smör (med olika kryddning), vitkål (cole slaw), lök, morötter och ibland någon potatis. Jag blir så sakteliga friskare och känner mer och mer att det är kött och fett som kroppen kräver. Jag blir mätt och nöjd och suget efter allt annat försvinner.

Det är nog inte så konstigt att barn i regel måste läras att äta grönsaker. Tänk om barnen har rätt i att grönsaker är fel?

I kväll blir det kotletter med vitlökssmör. That's it. Mums!

monica

Grönsaker är synnerligen dyrt vatten som fraktats långa vägar

Eva

Att säga att du aldrig tänker på mat? Det är väl jordens största underdrift. Du bloggar ju för fasiken om mat. Och uppenbarligen är helt matfixerad 24/7.

jessica

Hej, är här inte bara att vittna utan också att uppmuntra människor som står inför civil- eller relationsproblem. Om Dr Ogundus fantastiska verk, email: (drogunduspellcaster@gmail.com) jag blev förlorad i kärlek med min man tills en kvinna tog honom ifrån mig. då ropade jag till min vän och hon berättade för hur hon mötte ett liknande problem och gav den här stora mannen kontakten med mig och jag gav alla de föremål han behövde för stavningen och nu är glad igen att bli kär i min familj. Jag anställer dig att kontakta den här mannen. Din berättelse eller smärta kommer att förändras inom några dagar och du kommer att le som jag idag. Återigen är tacksam. Kontakta honom på hans email via: (drogunduspellcaster@gmail.com) om du står inför någon form av problem
1. Få din älskare eller man tillbaka
2. Lotteri stava / Lycka stava
3. Om du vill stoppa din skilsmässa
4. Äktenskapsstavar
5. Få jobbstavning
6. Kampanjer
7. Få pengarna tillbaka.
8. graviditetsförlopp
9. Kärlekstavning
10. Om du vill tillfredsställa din partner
11. Förbjudande stavning