Finns sockerberoende på riktigt?

Det finns fortfarande dem som hävdar att socker är varken skadligt eller beroendeframkallande. Det är liksom löjligt att man fortfarande argumenterar om detta, det är som cigaretter på 50-talet. Industrin slogs för att visa att de är helt oskadliga... Sanningen kommer dock alltid fram och idag vet man att det är skitfarligt att röka. 
 
När jag föreläser brukar jag göra ett litet experiment. Jag frågar publiken hur många som har ätit godis fast de egentligen var mätta - nästan alla räcker upp handen, sen frågar jag detsamma om kokt torsk. Typ 1 räcker upp handen. Socker kapar hjärnan - det gör att vi äter för mycket och äter fast vi inte vill. 
 
Det är liksom helt galet att man fortfarande förnekar att sockerberoende finns. Tror man att folk äter ihjäl sig frivilligt? Lika frivilligt som att man röker ihjäl sig - hjärnan är helt hooked på drogen.
 
Men vet du vad? Nu kan trycka upp denna studie i nyllet på dem som tvivlar. Det blir allt svårare för industrin att förtrycka sanningen!
 
“Finally, there is strong evidence of the existence of sugar addiction, both at preclinical and clinical level. Our model has demonstrated that five out of eleven criteria for SUD (substance use disorder) are met, specifically: use of larger amounts and for longer than intended, craving, hazardous use, tolerance, and withdrawal.”
 
KÖSS
 
 
 
 
 
1
Anonym

Vad är det som hänt med dig My? Vill du dela med dig? Kram