Ger detta mig något?

Världen är så full av stolthet - vi vill ha rätt, vi SKALL ha rätt! Den är full med sårade egon som ställer till med det ena och det andra. Är det inte aggrssivitet och hämndlyssnad så är det dramor och mobbing.
 
Överlag behöver vi fundera på våra känslor på ett konstrukivt sätt. Istället för att fokusera ur en moralisk synvinkel - ifrågasätt nyttan med känslan.
 
Ponera att du har blivit sårad av en person. Det är lätt att bli förbannad och sedan gå omkring i dagar efteråt och älta hur dum-i-huvudet personen är. Du har ju rätt att bli arg - mer ger det dig någonting?
 
Vi är duktiga på att älta oförätter. Ur den moraliska synvinkeln så har vi rätt att bli arga, men ur den kärleksfulla synvinkeln så är det helt uteslutet då det äter energi från dig och ingen annan. Att älska dig själv handlar om att vara snäll mot sig själv och att känna HARM mot något eller någon är att vara destruktiv mot sig själv.
 
Att vara arg är som att dricka ett gift och hoppas att någon annan dör av det. Det gäller alla obekväma känslor. Det tar energi och fokus från det som är nyttigt i livet.
 
Istället för att vara arga bör vi fokusera på hur du blir av med ilskan så snabbt du bara kan då den inte för dig framåt.
 
1. Konstatera att du är arg
2. Skriv ner varför du är arg 
3. Vad är det som ilskan hotar i dig? Din stolthelt, ambition, självkänsla, ekonomiska trygghet kanske?
4. Ta reda på vad som är din del. Kanske vill du ha det på ditt sätt eller så försöker du påverka något som inte går att påverka.
5. Ring en vän och berätta. Prata ur JAG-perspektiv och var noga med att prata om situationen och inte kleta etiketter på personen som att den är "dum i huvudet, falsk och sniken"
 
Som sagt - tänk alltid ur ett energi-perspektiv. Vill du ha rätt eller vill du må bra?
 
KÖSS
 
4
Effie

Jag tror att det är viktigt att bli arg. Att uppskatta sig själv tillräckligt för att inte acceptera vad som helst. Inte agera dörrmatta, inte be om ursäkt för att man finns. Bli arg, markera att här går min gräns; det här accepterar jag inte. Och sedan gå vidare.
Som du skriver; att älta tar bara energy. Men jag vill tillägga att det tar energy också om man accepterar för mycket, utan att sätta ner foten. Men det marker man inte så lätt.

Anonym

Effie, man behöver inte bli arg för att sätta gränser eller säga ifrån. Att göra det i ilska har fler negativa effekter än positiva.
Konstatera för dig själv att din gräns är överskriden och förklara det för vederbörande att det här accepterar inte du, det här bemötandet eller behandlingen.

Effie

Arg eller inte arg...ja., det är en definitionsfråga vad man menar. Men det handlar om att reagera. ta en konflikt, saga emot, inte acceptera. Man behöver inte skrika och gapa och hetsa upp sig, men man måste se att den andre behandlar en illa och stå upp för sig själv. Kalla det arg eller något annat...men inte bara jamsa med och leka dörrmatta.

Theresa

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) Bindande stavar
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare.
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
10) Lotteri
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}