Kvinnor som cravar kött

Här om dagen lunchade jag med mina power-brudar -  Martina Johansson, Ann-Ida och Ewa Meurk
 
 
Det är ett häftigt forum, vi 4 brudar som stärker och boostar varandra - som vill att alla i forumet skall lyckas. Det finns ingen avundsjuka - bara en väg framåt.
 
En intressant teori som diskuterades: Är vegantrenden patriarkatets påfund för att sakta ner oss kvinnor?
 
Jag tycker vi alla bör vara väldigt försiktiga med rön och "vetenskap" gällande mat. På 60-talet spreds fettskräcken som en våg över världen - fett är livsfarligt! Det gör oss feta och sjuka. Resultatet blev att feta produkter byttes ut mot lightprodukter innehållande snabba kolhydrater och socker. Epidemin av välfärdssjukdomar spreds som en tsunami över världen - idag dör fler av övervikt än av svält.
 
Vi är sjuka, har problem med fertiliteten och den psykiska ohälsan är vardagsmat för gemeneman. Våra kroppar svälter på cellnivå! Vi är övergödda, men undernärda.
 
I mitt fall - ett experiment n=1 - är jag ett levande bevis på att sätta händerna för öronen och äta tvärtom, ger fantastiska resultat. Att gå från en vikt på 170 kilo till 75, att gå från prediabetes till perfekta värden, at jämt vara sjuk i astma och allergier - till att vara nästintill omedicinerad - visar på att vi inte skall lyssna.
 
Dessa rön targetar oss kvinnor. På 60-talet fram till idag så är det normen att kvinnan står i köket. Könsrollen är att kvinnan är projektledare för Familjen AB. Det är vi som bestämmer vad som står på bordet. När jag är ute och talar om LCHF så har generellt männen inga problem att äta fett - kvinnorna däremot rynkar på munnen och håller hårt i sina frukter.
 
Visst känns det bra i magen med en fräsch sallad med bulgur och soja - men det blir inte särskillt bra i våra kroppar. 
 
Idag innehåller grönsaker bara 25% av den näring den innehöll för 100 år sedan då vi pressar våra jordar så mycket att de inte hinner samla upp näring mellan skördarna. Utan fett mättar den där salladen dåligt, utan kött mättar den där salladen EXTREMT dåligt.
 
Idag är det fler kvinnor som läser en högskoleutbildning än män - men hur skall vi någonsin hinna i fall männen om det enda vi tänker på är mat, motion och utseende? Hur fasiken skall vi hinna ikapp männen om vi är undernärda och behöver äta varannan timma? Hur fasiken skall vi hinna ikapp männen på tomma magar?
 
Det mest näringsrika livsmedlet som finns är kött - hela kroppens behov av vitaminer finns i kött. Dessutom är det extremt lättupptagligt för människan. Även om vi tittar på vitaminer och mineraler i plantor är det svårare att ta upp för människan, dessutom måste vi pussla fram och tillbaka med en mängd olika grönt för att täcka allt. En biff löser hela ditt behov av näring. Det är dessutom fett och många essensiella vitaminer är fettlösliga.
 
 
Min farhåga är att om vegantrenden kommer få samma genomslag som fettskräcken är ytterligare en våg av ohälsa och sjukdom sveper över världen. Vi kommer se kvinnosjukdomarna öka i antal, mer undernärda kroppar och ännu större belastning på vårt välfärdsystem. 
 
Jag vill avsluta detta rebelliska inlägg med ett citat av Martina: "Kvinnor skall dumpa yoga och quorn och börja lyfta tungt och äta biff. Kvinnokampen kräver starka och mätta kvinnor!"
 
KÖSS
7
A

Men du måste ju börja ha lite jävla research innan du bloggar, på 60-tal började kvinnor bryta sig loss ur hemmen och börja jobba! Och en faktor berodde på att det kom väldigt mycket halvfabrikat och konserver. Kvinnor kunde därmed göra annat än att stå vid spisen dagarna i ända. Man kan tycka en hel del om halvfabrikat men man ska komma ihåg att detta en gång i tiden hjälpte kvinnor att få mer tid till annat.
Och detta urbota dumma i att du påstår att "epidemi av ohälsa" svepte fram under 60-talet...va? Under 60 - 70 talet så var gemene svensken betydligt slankare och hade mer kondition än dagens svenskar. Orsaken hette att man helt enkelt rörde sig mer.
Fettskräcken som du pratar om kom främst under 80 - 90 talet, då hade light-medlen sin riktiga våg.
Var är dina källor när du bloggar? Var hittar du alla påståenden som du uppenbart gör om till vedertagna sanningar?

E

A! Så bra skrivet. Lchfingenjören måste börja göra research innan hon sätter sina egna tankar på pränt. Nåt så historielöst skrivet att jag storknar. Alla rätt till dig A!

Sarah

Har du funderat på vad som säger att LCHF eller carnivore inte är en sådan trend som du beskriver? För att vara en person som tycker att andra ska minska kritiken mot dessa två kostupplägg och sköta sig själva så är du ganska kritisk mot andras val. Jag tror inte heller att veganism skulle vara lösningen på alla världens problem, och det är ingen kosthållning som jag har valt, men du bör kanske vara försiktig med generaliseringen och kritiken mot andras val. Hur vet du egentligen att en "fräsch sallad med bulgur och soja" inte blir bra i andras kroppar? Hur vet du att andra inte blir mätta utan kött, och att andra kvinnor inte kan kämpa sig ikapp män på andra kostval än ditt?

Håkan

Patriarkatet... Har du lyssnat på Gudrun Schyman...eller?
Det är den AngloAmerikanska ekonomiska makteliten Rockefeller, Rothschild, Soros etc ca 50 -100 superrika familjer. Dom vill ha globalisering för sina undermåliga produkter.
Det går inte för dessa att tjäna pengar på kött, fisk, ägg o smör.
Dom tjänar miljarder på skräpmat (kolhydrater) och läkemedel tillverkningen av dessa har man full kontroll över. Även över konstgödsel och bekämpningsmedel.
Kontrollerar så människor konsumerar deras billiga s.k matprodukter, blir sjuka och måste ha deras s.k. läkemedel. De flesta läkemedel betalas till stor del, dessutom, av skattemedel. Dessa familjer stöttar aldrig forskning för bra mat..Bra uträknat...
Unilever, Nestle, Cadbury, Kelloggs, Coca cola. Hamburgerrestauranger etc finns i deras ägo. I Sverige tex
ICA, GB glass, Marabou, Chips och brödtillverkning.
Mvh HL

P.S. Dom är även stora inom den Amerikanska vapenindustrin. D.S.P

Vilken man vill ha en fet och slö kvinna?

Jag tror att det är HBTQ-folk och Miljövänstern som kramar om veganismen.

SL

P: Min man, han älskar mig trots min övervikt och min trötthet (pga utmattning). Han älskar mig som person och inte hur jag ser ut, m a o han objektifierar mig inte.

Theresa

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) Bindande stavar
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare.
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
10) Lotteri
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}