Låg fettförbränning

Jag köpte min första Ketonix förra veckan och fick spännande resultat. På ketonixen kan man se om mn enbart förbränner mat eller också ens egna kroppsfett. Spännande, eller hur?
 
Under dessa dagar jag har mätt har jag inte kunnat träna och mått skit pga medicinen jag tog, så resultaten är intressanta! Det visar sig att trots att jag äter runt 1300-1600 kcal per dag och fastar 19h så bränner min söta lilla kropp bara maten, inte kroppsfettet.
 
Jag pratade med Martina om detta och hon tror att jag har drabbats av tillfällig hypotyreos då man har raderat mitt östrogen. Helt sjukt - men det känns som att det stämmer då östrogen och hypotyreos har en stark korrelans!
 
För mig är detta lite trist såklart, men samtidigt ger det mig en bra grund att forska vidare på området. Det skall bli intressant att följa detta över tid och samtidigt sätta in lämpliga åtgärder för att få bukt på problemet! SKAM den som ger sig!
 
Ibland tänker jag att "det är synd om mig" som äter och tränar så bra och så är det något som inte funkar. Men utan att äta så bra som jag gör, så vet man inte heller att det inte är något som inte funkar. Då lägger man all skuld på maten. Problemet blir inte synligt - det är som att leta efter en nål i en höstack! Genom att äta rent och bra så kan man ringa in problem och se vad som faktiskt inte fungerar. 
 
Just nu är jag inne på en spännande och tuff resa - men jag är säker på att jag kommer att lära mig massor längst vägen!
 
KÖSS
 
 
 
3
monica

Du har nämnt tidigare att du med hjälp av strikt LCHF kost,kunnat sluta med Levaxin.

Irene

Visst är det kul att mäta! Hur kan du se om du förbränner kroppsfett eller bara maten på Ketonixen?

Elisabeth

Hur ser man skillnad på om man bränner kroppsfett eller fett från mat man ätit. Om man äter LCHF så är ju mycket av maten fett!
Jag köpte en Ketonix förra året. Tänkte att jag skulle kunna se vilken mat som fick mig ur ketos. Tyvärr så blir jag inte klok på hur den fungerar - annars är jag väl inte alls i ketos... Jag har aldrig nått över 15 när jag blåser i den trots strikt LCHF. Många gånger svänger resultatet från mina blåsningar om jag blåser flera gånger efter varandra - svårt att tömma lungorna och få ut den sista luften. Hur använder du din? Vill gärna ha tips så att jag får nytta av mitt dyra köp!