Mindre

Detta är ett samarbete med Bodystore och innehåller annonslänkar
 
Jag har märkt på senare tid att jag har gått ner i vikt. Vågen har jag kastat, men jag köpte ett par byxor för ett par veckor sedan som nu är tokstora. Det jag har gjort är att addressera min insulinresistens - jag förstår att min kropp producerar mer insulin per kolhydrat/protein än vad som är normalt. Insulin är ju nummer 1 fettinlagrande hormon, vi behöver hålla det nere! Det jag har gjort är några ändringar:
 
Eliminerat kaffe
Kaffe ger omedelbar insulinresistens när man dricker det. Därför har det åkt ut med huvudet före! Sover så sjukt mycket bättre och mår kanon utan kaffe.
 
Sänkt proteinmängden och ökat fettmängden
När jag bara åt kött gick jag upp 2 klädstorlekar, det var ett bevis på att jag hade en hel del läkning av kroppen och att min kropp inte riktigt fixar höga proteinmängder utan att utsöndra insulin. Därför minskade jag rejält på proteinet.
 
Intag av inosotol och R-ALA
Dessa kosttillskott vet vi ökar insulinkänsligheten, därför intar jag det varje dag. Faktum är att vid behandling av kvinnor med PCOS såg man att insulinkänsligheten ökade med 15% med inosotol, så det är kanon!
 
Klicka hem inosotol HÄR (LÄNK)
 
Klicka hem R-ala HÄR (LÄNK) 
 
Intag av synbiotika
Synbiotika är en kombination av pro- och prebiotika. Det innehåller alltså goda tarmbakterier och deras mat - fibrer som inte höjer blodsockret utan skapar en gynnsam miljö för dem att leva i. En gynnsam miljö i tarmen gör att vi får en bättre blodsockerkontroll.
 
Klicka hem synbiotika HÄR(LÄNK)
 
KÖSS
 
 
2
Susanne Lacke

Hej kära MY.
På vilka grunder tar du just dessa kosttillskott.
Inositol ökar fettförbränningen men tillsammans med Cholin kan man även få goda effekter på hjärnan som kan lindra utmattninssymtom som minnesstörningar, hjärndimma etc (har jag läst ej studerat studier) o ALA ska vässa kolesterolet men vässat kolesterol säger ingenting om att effekterna av det skulle vara till godo för kroppen, det viktiga är inte de olika koncentrationerna av kolesterol utan hur dom fungerar, har du fel på kolesterolomsättningen? (behöver ej svar, privat fråga)
Jag har precis börjat med KSM -66 som är rena extasen för en trött, stressad o uppvarvad hjärna, funkar verkligen för mig i iaf.

Pauliina

Jag äter själv även carnivore och undrar hur du gör med fettmängden. Hur mycket energi får du procentuellt från fett och protein?

Ifall jag äter fett malet kött (20%) blir det ändå bara 60 % av energin från fett och 40 % från protein, vilket inte verkar vara ett bra förhållande för viktnedgång (mitt mål utöver alla andra superhälsofördelar carnivore har!). Det betyder att jag borde lägga till ca 50 g smör för varje 100 g kött jag äter för att komma upp i över 80 % fett (vilket borde vara optimalt för viktnedgång men ökar totala kalorimängden). Jag försöker undvika andra feta mejerier (grädde, creme fraiche) så långt som möjligt eftersom de ger mig sug. Hur gör du? :)