Ny på LCHF

Många undrar vilka tips jag har för dig som är ny på LCHF. Vad skall man tänka på? Vilka är de viktigaste framgångsfaktorerna? Här kommer min bästa guide:
 
Ät, ät, ät
Kommer du från en "vanlig" kost, det vill säga mycket kolhydrater, börja med frukost, lunch och middag samt 2 mellanmål så du slipper energidippar. Tids nog kommer du inte vilja ha mellanmål - tillslut kommer du kanske bara vilja ha 1-2 mål om dagen, men det tar ett par månader att komma dit. Ditt mål är att bli fettadapterad och då är det viktigt att inte falla dit och äta kolhydrater. Du behöver vara mätt och nöjd hela tiden.
 
Ät hellre för mycket
Är du sugen så är det helt okej att äta en ölkorv eller en pannbiff eller något annat litet. Suget kommer att ge med sig men du skall inte behöva slåss i början. Ditt mål är att vara fettadapterad och därför behöver du inte tänka på mängder - så länge du undviker socker och mjöl.
 
Förbered dig på en helvetesmånad
Muskelkramper, sjukdomskänsla och enorm trötthet hör till i början. Det är din kropp som lägger om från glukosförbränning till fettförbränning och därför helt normalt. Det innebär inte att det är fel på LCHF eller att LCHF inte passar dig, det innebär tvärtom att du är på rätt spår.
 
Drick saltshots och ät magnesium
Kolhydrater lagrar vatten och när vi tar bort dem kissar vi ut viktiga salter. Detta gör att vi får kramper, blir yra och får ont i huvudet. 2 teskedar bordssalt i vatten samt magnesium(detta tillskottet äter jag) innan läggdags löser biffen.
 
Det är OK om man trillar dit
Det är en process som tar tid. Vi alla faller ibland, det liksom tillhör. Med den inställningen behöver du inte tro att det är världens undergång om man faller dit - det gör alla då och då. Du gör ditt allra bästa och det är bra nog.
 
Omge dig med stöd
Gå med i FB-grupper och bygg ditt nätverk med andra LCHF-are. Det är ni mot världen! Har du ett problem så bolla det med andra som har gått före och kan ge dig värdefulla verktyg och råd.
 
LYCKA TILL!
 
KÖSS
 
 
 
6
Anonym

Jag mådde inte dåligt när jag började med lchf. Det kan nog vara olika beroende på vilket problem man kommer ifrån och hur mycket man stoppat i sig innan...

Elisabeth G

Jag hade besvär en eftermiddag medan min man hade det i tre veckor, så det är olika, men det gäller att vara förberedd på vad som kan komma.

Cecilia Mizz C

Tack så mkt My och Eva för en toppen föreläsning igår. Glömde ju säga att ni var så fina. Hade gärna gått kursen i Göteborg i januari men lever på försörjningsstöd nu när jag pluggar. Vi får hoppas vi kan ses i framtiden. Var tvungen att gå igår, mannen satt i bilen o väntade. Hade velat berätta vilken skit de lär ut på Burgården läser restaurangutbildningen och där är livsmedelsverket gudar, och jag sitter och morrar hela tiden så fort de pratar om hur bra kolhydrater är, brukar säga vi ska inte mata fåglarna med bröd, då dör de men vi själva ska äta bröd till varje måltid. Lärarna är säkert trötta på mig men det skiter jag i.
Hälsa Eva så gott och tack för att ni finns.
Tjejen med röda håret, fräknar och adidas jackan

Anonym

Stämmer det att du gått ner 95 kg? Hur länge hae du hållit på med denna process? Själv skulle jag vilja gå ner ca 15 kg, dragit på mig kilon sen jag blivit sjuk, fibromyalgi, hjärtsvikt diabetes typ-2. Nu ska jag se om min diabetes kan backa o att jag kan sluppa ta medicinen Metformin Spännande!
Agneta Hallberg Kalmar

Anonym

Stämmer det att du gått ner 95 kg? Hur länge hae du hållit på med denna process? Själv skulle jag vilja gå ner ca 15 kg, dragit på mig kilon sen jag blivit sjuk, fibromyalgi, hjärtsvikt diabetes typ-2. Nu ska jag se om min diabetes kan backa o att jag kan sluppa ta medicinen Metformin Spännande!
Agneta Hallberg Kalmar

jessica

Hej, är här inte bara att vittna utan också att uppmuntra människor som står inför civil- eller relationsproblem. Om Dr Ogundus fantastiska verk, email: (drogunduspellcaster@gmail.com) jag blev förlorad i kärlek med min man tills en kvinna tog honom ifrån mig. då ropade jag till min vän och hon berättade för hur hon mötte ett liknande problem och gav den här stora mannen kontakten med mig och jag gav alla de föremål han behövde för stavningen och nu är glad igen att bli kär i min familj. Jag anställer dig att kontakta den här mannen. Din berättelse eller smärta kommer att förändras inom några dagar och du kommer att le som jag idag. Återigen är tacksam. Kontakta honom på hans email via: (drogunduspellcaster@gmail.com) om du står inför någon form av problem
1. Få din älskare eller man tillbaka
2. Lotteri stava / Lycka stava
3. Om du vill stoppa din skilsmässa
4. Äktenskapsstavar
5. Få jobbstavning
6. Kampanjer
7. Få pengarna tillbaka.
8. graviditetsförlopp
9. Kärlekstavning
10. Om du vill tillfredsställa din partner
11. Förbjudande stavning