Trångsynta extremister

Eftersom jag är en carnivore så hänger jag på vissa forum på Facebook där man diskuterar kosten. Tyvärr brukar sådana forum bli jäkligt extrema!
 
De flesta som äter enbart animaliskt går ner i vikt, men det finns en liten del av oss som faktiskt går upp i vikt på carnivore. Det beror på att vi är insulinresistenta och att för mycket protein omvandlas till glukos och omvandlas till fett. 
 
Då och då ser man människor i forumen som skriver att de hr gått upp stora mängder och är helt desperata, påpekar man då att de borde se över sina macros och lägga till fett och minska på proteinet så kommer hela mobben efter en och säger att de är bullshit.
 
Nu är detta bara ett exempel, men är det inte ett typexempel på hur internet-kulturen ser ut? Man har sitt fasta trosystem och är det någon som har ett annat förslag så jäklar skall den personen brännas på bål! Det sjuka i kråksången är att ofta tillhör man samma läger, som med exemplet ovan. Det är inte så att någon föreslår att personen skall börja äta bröd utan helt enkelt öka upp andelen fett.
 
Detsamma gäller ju LCHF-forum. Det kan bli ett jäkla liv gällande mandelmjöl och morötter. Detta går att applicera på allt från feminism till turistattraktioner. Det är verkligen helt galet vad minsta avvikande åsikt från det egna trossystemet kan elda på.
 
Sedan finns det en stor övertro till vetenskapliga artiklar och experter. Det går att bevisa ALLT. Vill du visa din poäng så kan du hitta en vetenskaplig artikel till allt eller en expert som uttalar sig mycket övertygande.
 
Vad hände med den egna kroppen? Vad hände med att lyssna på vad den tycker, tänker och känner?
 
Min erfarenhet av carnivore med kött enbart:
 
1. Jag gick upp sketmycket i vikt
2. Jag tänkte om och började undersöka vilka faktorer som kunde påverka
3. Jag sänkte proteinmängden och ökade fettmängden = mer kalorier in men annan fördelning
4. Jag börjar tappa vikt
 
Skall jag då lyssna på människor som bara utgår från sina egna erfarenheter, som om deras kropp är universell och kan appliceras på alla? Nej, jag måste lyssna in min egen kropp.
 
Det är bra att lyssna på andra människor, att lära sig och att kunna plocka det som vi tycker låter bra. Men så fort jag känner lukten av extremism och trångsynthet så drar jag!
 
KÖSS
 
 
 
7
Effie

Det är väl så att ju mer man vet, desto mer inser man hur mycket man inte vet, hur mycket det finns kvar att lära.
Så om man "vet allt" så har man nog inte kommit så långt :-)

Elisabeth G

Jättebra skrivet! Själv undviker jag dylika diskussionssidor. Jag orkar helt enkelt inte med käbblet. Jag lyssnar hellre på min kropp än någon som tror att han eller hon vet allt.

För egen del kan jag konstatera att en i övrigt strikt LCHF utan mejerier (förutom smör) med tillägg av morötter och lite andra rotfrukter samt - ibland - potatis (!) funkar bäst för mig. Då mår jag som bäst. Ovanjordgrönsaker har jag nästan helt skippat.

Bra poäng även av Effie!

Carin

Mat är tyvärr den nya religionen. O religion är yttersta allvaret för religion är heligt. Så vår mat o kosthållning är numera heligt. Den får ingen ha åsikter om o just min kosthållning är rätt.
Vi äter viss kost för å må bra, vi äter för o rädda jorden, vi äter för o gå upp I vikt, vi äter för o gå ned I vikt, vi äter för o bli av med sjukdommar, vi äter för diverse olika anledningar,
Personligen håller jag mig borta från detta då min kropp har sina små privata hyss för sig som jag jobbar med. Men ta in ny information, kunskap o få tips gillar jag.
Så undvik diskussioner o debatter om religionen mat - lungnast så.

Nathalie

Jaa, alltså mat törs man ju inte diskutera alls längre då det är som uppgjort för ett tredje världskrig. Jag har slutat diskutera mina matvanor eftersom jag hela tiden får påhopp och får höra att det är sjukt att inte äta godis, pizza osv osv.... Själv tycker jag att det är mer sjukt att äta sånt man blir sjuk av, men tydligen är den där chipsskålen otroligt viktig!

Slow Living by Annika

Ja aldrig får man så många kommentarer som då man avviker från "lagom maten" dvs det som Svenssons äter oftast; pasta, fredagschips, alkohol, pizza etc . Folk måste verkligen döva sitt egna dåliga samvete vad gäller sund mathållning....stå på er alla därute som medvetet väljer kost utifrån hur kroppen mår. Det bästa vi kan göra är att läsa på och lära känna våra egna kroppar...

Det gör du alldeles rätt i My. Var och en får vara expert på sin egen kropp! Tips och pepp i

Tips och pepp i välmening är ok,påhopp och tillrättavisade är inte ok. Folk måste fatta att var och en får hitta sin egen väg och bli expert på sin egen kropp. By the way, det ser ut som om du tagit din selfie i mitt badrum 😊

Theresa

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) Bindande stavar
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare.
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}