Vetenskap hit och dit

Har du tänkt på en sak? Hur indoktrinerade människor slänger sig med vetenskapliga rapporter som om det vore godis på Halloween? Det känns som att många har ett filter som gör att de sorterar ut bara det dem tror på och så ramlar de över en vetenskaplig rapport som de basunerar ut som sanning. 
 
Tro mig, jag blir överlycklig så fort det kommer en rapport som visar på att sockerberoende finns eller att lowcarb är bästa matvalet - det känns liksom bra när något stärker ens världsbild. Det är därför det är viktigt att ha denna medvetenhet.
 
Vi människor är gruppdjur, det innebär att vi rör oss i kretsar med människor med samma värdgrunder, samma trosystem som ofta påminner om oss själva. Det är därför det är enkelt att ha skygglappar på så vi sorterar bort alla bevis på något som motbevisar vår världsbild.
 
Det är enkelt att bara komma i kontakt med "bevis" för vårt egna tänkande och agerande, därför är det viktigt att ha en medvetenhet att det är så det ser ut.
 
Ärligt talat så är jag ju helt övertygad om att lowcarb är det bästa för oss människor, men jag var otroligt tveksam till nocarb. Det var inte förän jag såg mina egna provresultat som jag blev övertygad. Från att ha haft lite brister i vitaminer och mineraler till att ha helt perfekta värden och superlåga triglycerider - då ser jag vilket under nocarb gör på min kropp.
 
Det viktigaste är att vi alla har en medvetenhet kring att vi gärna hittar bevis för våra egna trosystem, att vi är försiktiga med vad vi kallar sanning - och att vi låter vår kropp vara den som styr våra val - inte någon vetenskaplig rapport eller andras sanningar.
 
Ge din kropp veto!
 
KÖSS
 
 
4
Carina

Hej My, jag undrar vilka värden som är vanligtvis blir sämre när man äter lowcarb? Vilka brister hade du? Vilka tillskott bör vi ta utöver magnesium och d-vitamin?
Undrar Carina

Anonym

Inga grönsaker förstår jag men grädde?

Hanna Karlsson

Jag skulle verkligen vilja testa att äta low carb. Men jag är löpare och fotbollsdomare. Funderar över hur kroppen skulle reagara om jag fortsatte träna hårt på en lowcarbkost.

Anonym

Hanna: Björn Ferry kör lchf och han är ju elitidrottare :)