Ät vad f*n du vill

Sen jag började med "kött & smör-dieten" så har jag verkligen fått träna min självkänsla. Det är lite lustigt, jag har gått tillbaka till den kost som jag åt i 5 år innan jag la till grönsaker. Fast på den tiden hette det inte carnivore, på den tiden hette det GI-noll och myntades av Sten Sture Skaldeman. Det var det upplägget som gjorde mig 40 kilo lättare på ett år och gav mig modet att tacka NEJ till en gastric bypass som jag då stod i kön för. 
 
Jag har blivit så fruktansvärt kritiserad från alla möjliga håll, de enda som egentligen inte har hoppat på mig är Sockersystrar som fattar att alla måste hitta sin optimala bränsleblandning. Det absurda i hela situationen är att jag är så sjukt ointresserad av mat, jag bryr mig inte ett skit om vad folk äter. Jag visar vad jag äter, sen får folk äta sitt.
 
Veganerna hoppar på mig för att de tycker att jag förstör jorden. Ärligt talat, allt jag äter är närprodicerat kött från gröna gårdar som bidrar till kretsloppet. Överlag borde folk se över och inte bara svälja myten om att plantföda är så jäkla bra. Läs på förpackningen på veganmat. Den är typ 1 km lång. Det är mat som har odlats på andra sidan jorden, fraktats till ett land med sämre arbetsvillkor, processats, förpackats och skickats till Sverige. Hur kan den processen någonsin vara bättre för miljön än att äta kött från en gård som ligger några mil från där du bor? Och nej, du ser inte ett dött djur på din tallrik när du äter. Men vad består kostgödsling av? Döda djur. Vi maler döda djur och gödslar dessa för att ge jorden näring. Herregud, jord består av döda djur. Och de enorma sojaodlingarna slår ut det naturliga djurlivet och alla bekämpningsmedel vi sprutar på förgiftar miljön och vår mat. Om vi bara isolerar miljöpåverkan till några parametrar som koldioxid eller metangas får vi en bild, men jag kommer alltid hävda att äta mat från närmiljön med 0 innehållsförteckning är det allra bästa. Om man ser mig som individ är jag en lättnad idag jämförelse med förut. Jag behöver knappt mediciner och jag äter inte mer än vad jag behöver. Sjuka människor med stort behov av medicinering som äter mer än de behöver är en betydligt större miljöpåverkan än en frisk carnivore. 
 
Carnivorerna hoppar på mig för att jag äter smör. Vi skall äta oss mätta på enbart kött tycker många. Problemet är att mitt blodsocker går berg-och dalbana och jag går upp snabbt i vikt. Det blir så för oss insulinresistenta, protein blir tårta i kroppen vid för stort intag för min del. Därför äter jag moderat med protein och mycket smör.
 
LCHF-arna undrar när jag skall få skörbjugg och tycker jag är för extrem. På LCHF så ballar min PCOS ut och min mens försvinner. Jag har en såpass känslig kropp att den inte fixar grönsaker.
 
Husmanskostarna tycker bara jag är ett freak som langar upp långbakad fläsksida och äter med smör i lunchlådan.
 
Ovanpå allt kommer alla expertråd vad vi bör och inte bör äta. Hur fan skall man orka? Tja, man ger sin kropp veto. När kroppen mår bra så är det den som bestämmer - ingen annan. Ingen annan på denna jord har rätt att lägga sig i vad du lägger på din tallrik, det är mellan dig och din kropp. Problemet är att man blir väldigt stissig, hoppar på diet till diet och hinner aldrig utvärdera. Någonstans tappar man bort sig själv. Så jag lyssnar in min kropp. Några dagar är hon sugen på grönsaker - då äter jag det. Några dagar vill hon bara ha kött och inget smör - då äter jag det. Ibland vill hon nästan bara ha fett och då äter jag det också!
 
Vad hände med att kroppen skall få bestämma? Vad hände med att jag vet bäst och att min kropp har rätt att få den näring hon cravar? Varför slår en forskningsrapport med en tveksam subventionering högre än dina egna signaler? Det är sjukt. Och folk som lägger sig i vad du äter har antagligen en jävligt fucked up syn på sin mat som projiceras på dig. Bara fuck it. Fuck it - på riktigt!
 
KÖSS
 
 
25
Anonym

Härligt att du lyssnar på din kropp! Den vet! Kärlek till dig! Tack för din fina blogg och inspiration!

Kram!

Anonym

Härligt att du lyssnar på din kropp! Den vet! Kärlek till dig! Tack för din fina blogg och inspiration!

Kram!

Anonym

Härligt att du lyssnar på din kropp! Den vet! Kärlek till dig! Tack för din fina blogg och inspiration!

Kram!

Effie

Det är svårt, det där med att lyssna på sin kropp, och höra något. Är det något vettigt den sager? Eller är det sug efter något den vant sig vid, trots att det inte är bra? Eller är det ett krav jag misstolkar, för att jag inte lärt mig förstå ännu?
Men det är ju den vägen man får gå. Läsa på grunderna (så man inte testar alltför vansinniga saker) och finjustera utifrån känsla.
Jag håller med det du skriver.

Elisabeth G

Så rätt!

Enligt min mening är det de som har sämst koll på både kost och hälsa som gafflar mest.

Effie, testa att föra matdagbok. Skriv upp vad du äter och hur du mår varje dag. Då blir det lättare att se mönster i vad man kan och inte kan äta. På så sätt tränar man sig i att lyssna på kroppen. Själv skriver jag upp allt jag stoppar i mig men aldrig i vilken mängd (gitter helt enkelt inte väga, mäta och räkna) och det behövs heller inte.

Tony

Bra, och viktigt.
Om man vågar lyssna på kroppen, verkligen vågar lyssna på kroppen, så talar den alltid om vad den behöver och vill ha.

monica

Så rätt du har! Du lyssnar på din kropp och äter det du mår bra av. Vegandagar i skolan, veganhysterin är hemskt. Ät 5 frukt o grönt om dagen! Det mesta fraktat över halva jorden. Fast jag har svårt tugga kött eller äta fisk som draguts upp och kvävts i luften. Min carnivore är mängder av ägg från närmsta bonde . Behöver inte skriva: fortsätt stå på dig. Är du fortfarande koffein-och nikotinfri?

Marice Eriksson

Håller bara med, hejar på dig My!! Kram!

Carina Mozart

De där med synpunkter på maten brukar kunna ha synpunkter på precis allt annat också. Fuck it.

Anonym

Heja! Du ger miljö- och veganmupparna på tassen. Word! Det är knepigt att du inte får äta ifred. Du har mycket stöd också. 👍

Anonym

Vilken tur att jag är en sockersystrar.

Maria

Inget illa menat. Men nu används ju det mesta av sojan (80%) som odlas till djurfoder....Även gröna gårdar skriver på sin hemsida att de utfodrar sina djur med b la soja. Så bara för att du inte ser någon soja på din tallrik, så finns den där :) Vidare läste jag nyligen att av allt de protein ett djur äter för att växa och bli stor fram till slakten, så är det <5% av allt det proteinet som sedan blir ätbart iform av kött. Vidare går det också jättebra att vara vegetarian utan att äta just soja.

I övrigt får du gärna äta precis som du vill, på samma vis som alla människor har den möjligheten att välja det.

Martina

Jaaaa!!! Tack ❤️
Jag är i samma situation själv just nu där jag försöker känna in vad kroppen vill ha och behöver. Vissa dar vill jag ha grönsaker, andra dar lever, nån dag en stek, eller ost eller svamp osv. LCHF? Keto? Carnivore? Högst oklart 😄

Lotte Schiöler

Maria!
Jag köper kött från gröna gårdar och blev mkt upprörd över vad du säger att de skulle ge soja till djuren på vintern!
Efter att ..igen.. läst vad de skriver på sin hemsida, är jag lugn och nöjd!
Där står att deras djur lever på ensilage under vintern, inte ett sojakorn i sikte!
Var så snäll och kolla upp dina uppgifter INNAN du sprider dem nästa gång!

Anne

Alla ger verkligen inte soja till sina djur :0

Däremot kommer man ALLTID att få kommenterar när man offentligt ger sin syn på saker och ting! Vill man inte ha det, så lever man i skymundan och går fri. Väljer man att offentligt lufta sina åsikter eller berätta hur man gör, så har man aktivt valt att få kommentarer. Så funkar det här livet. Tycker man det är viktigt att förmedla en "ny eller annorlunda syn" måste man räkna med den mänskliga aspekten.

Anonym

Vassleprotein i mejerier är en mästare på att höja insulinet mer än vad mjölksockret gör.

Maria

Hej Lotte!

Du kan läsa själv på länkarna (som jag bifogar nedan) att gröna gårdar ger soja till sina grisar och även ibland till kalvar.

https://www.gronagardar.se/sv/om/Vart-griskott

https://www.gronagardar.se/sv/om/vara-krav-pa-uppfodning

Sen har det ju också djur som föds upp på foder utan soja. Bli inte så upprörd :)

Fredrik "Majoren" Söderlund

Kör hårt My, bara kör på! :-)

Annika

”Grisarna och suggornas soja är så kallade expeller, vilket är en restprodukt från framställningen av sojaolja och alltså ingen soja odlad uteslutande för animalieproduktion. Det är bara smågrisarna som får hela sojabönan, och då är den rostad för att förbättra matsmältning och näringsupptag. All soja är KRAV-certifierad och finns framförallt med i foderstaten på grund av dess höga proteininnehåll. Samma gäller fiskmjölet, som används för att säkerställa att smågrisen får i sig alla aminosyror och därmed fullvärdigt protein, samt för dess höga innehåll av olika mikronäringsämnen.” Det är skillnad på soja och soja.

Amanda Aikioniemi - Psykisk Ohälsa

Så grym du är!

Charlotte S

Åh så jävla bra! Älskar allt du skriver! Lyssna på din kropp. Du är bäst ❤️

Charlotte S

Åh så jävla bra! Älskar allt du skriver! Lyssna på din kropp. Du är bäst ❤️

Petter

Gillar din trevliga blogg och kloka (debatt)inlägg! 👍😊

Jasmine

Ett så himla härligt, ärligt, inspirerande och peppande inlägg att läsa! Tack för att du delar med dig.
Kram

Pernilla

Jag tycker dock att det är lite märkligt att tro att kroppen alltid vet vad den behöver (för näring). För vi har också hjärnan, som iofs i allra högsta grad är den del av kroppen, men som också styr vad vi väljer att äta. Det där med att känna av vad kroppen behöver tror jag inte på. För okej i så fall känner min kropp av en redig pizza till middag idag. Knappast någon LCHF-pizza heller. Det handlar snarare om vad man är sugen på, än vad min kropp verkligen behöver.