Carnivore är bäst

Nu har jag ätit carnivore i snart ett halvår - det vill säga kött & smör. Jag har inte varit superstenhård utan när jag har haft lust att äta grönsaker så har jag ätit grönsaker, dock händer det otroligt sällan - min kropp föredrar verkligen kött & smör alla dagar i veckan!
 
Det som är häftigt med carnivore är att mitt sug är som helt bortblåst - jag märker inte av det alls! Det är hur coolt som helst! Det känns inte som att maten är en lösning längre, jag har inget behov av att äta på mina känslor. Visst, jag äter onödigt ibland - men det är inte så att jag trycker för att verklighetsfly. Häromdagen var barnbarnen här hos svärföräldrarna och då åt dom godis medan jag avnjöt en charkbricka - onödig mat men inte för att trycka undan känslor.
 
Jag trodde verkligen inte grönsaker hade en inverkan på mitt sug, men det har dem verkligen. Jag märker att när jag äter grönsaker så får jag mer sug de följande dagarna. Jag trodde förr i tiden att det var en löjlig grej - men det har faktiskt påverkan på min biokemi. Jag blir mer sugen och får mer mattankar när jag blandar in grönsaker i maten.
 
Jag har lärt mig så otroligt mycket om min biokemi sedan jag började med carnivore. Det blir så när man har en sån ren kost, så fort man lägger till något så blir ju det väldigt isolerat och man kan härleda det direkt till livsmedlet. När man äter en mer traditionell LCHF så blir allt väldigt ihopblandat och det är svårt att se vad som är hönan och ägget.
 
Det jag har lärt mig om min biokemi av min kost är bland annat:
 
- Jag får sug av grädde
- Jag får inte sug men får astma av ost
- Ölkorv ger sug
- Grönsaker ger sug
- Jag behöver tillsätta smör i varje måltid för att hålla mig mätt och nöjd
 
Ibland äter jag frukost, ibland äter jag bara lunch och middag. Jag har friheten att välja från dag till dag! Det är så galet att helt plötsligt känna sig som en normis i maten - inget jag alls är van vid!
 
KÖSS
 
 
2
Anonym

Halloj! Jag är LCHF-are sedan 4 år, kommer troligen att alltid vara det, men undrar, det här med kött å smör; tar du tillskott? Allt vi behöver i vitaminväg?

Anonym

Halloj! Jag är LCHF-are sedan 4 år, kommer troligen att alltid vara det, men undrar, det här med kött å smör; tar du tillskott? Allt vi behöver i vitaminväg?