FlygRädsla

Nu är detta ett förinställt inlägg som jag har schemalagt för att komma ut idag!
 
Jag sitter här i skrivandee stund och preppar mig mentalt för att flyga till Rom med min älskade man. Jag har ju varit skiträdd för att flyga och inte gjort det på 15 år. I somras flög jag till både Barcelona och Kreta och nu bär det av igen. Min flygrädsla har inte gett sig av bara för att jag har flugit nu, tvärtom. Det känns nästan värre denna gången trots att mina andra resor gick så bra. 
 
Det jag tycker är obehagligt med flyg är att vaggas in i falsk trygghet, att man kan tycka det är gött som fan och sen pang blir det turbulens. Det är inte najs! Därför sitter jag som en spänd pinne hela vägen.
 
Det gör mig så jäkla ledsen att vara såhär flygrädd, det tar liksom musten ur mig och får mig att inte tänka på själva resmålet. Det är en stor sorg att vara såhär rädd! Inte fasiken är man det inför en tåg eller bussresa - trots att oddsen att det skall hända något där är mycket högre.
 
Jag har läst på hur flyg är konstruerade, men ändå blir jag knäpp och osäker. Det är ju bristen av kontroll som jag tycker är obehaglig. Även fast jag vet rationellt att det är en högsäkerhetsbransch och att till och med back-up systemen har back-up system. Man är ju inte klok när man är rädd!
 
Det är ändå viktigt för mig att flyga. Jag vet att beroendet gör sig påmind när jag lever i undvikande. Jag behöver faca mina rädslor och leva i tillit och det gör att jag känner mig tryggare efteråt - att livet bär.
 
Men just nu känner jag mig ynklig och liten, men jag längtar galet till Rom!
 
För att vara på den säkra sidan med maten har jag köpt en jäkla massa ölkorv att ha med mig och smör. Visst är inte ölkorv optimalt men bättre än att gå hungrig!
 
Smör klarar sig dessutom bra i rumstempratur. Jag har med en liten glaslåda som jag kan skära bitar ur smöret och ha med ut när vi skall äta. Protein brukar vara lätt att få tag på men inte smör. Det ingår frukost på hotellet men det skall vara italiensk frukost och den kan ju ärligt talat se ut hur som helst. Bättre att vara på den säkra sidan.
 
Jag hoppas så hjärtinnerligt att jag läser detta idag måndag och känner att resan gick bra och att jag fick njuta av resmålet. Wish me luck!
 
KÖSS
 
 
4
monica

Tur att du inte har flygplanet som din arbetsplats och skulle vara rädd att gå till jobbet varje dag.

Anonym

Det finns bra hjälp att få! Är också flygrädd men vill inte avstå från att se andra platser på jorden. Har fått svinbra tabletter. Finns säkert annan hjälp också. Kram!

Anonym

Det finns bra hjälp att få! Är också flygrädd men vill inte avstå från att se andra platser på jorden. Har fått svinbra tabletter. Finns säkert annan hjälp också. Kram!

Vivisfaxarn

Jag är också flygrädd. Det hjälper inte att jag vet att det är fem gånger farligare att åka bil.
Journalisten Cecilia Hagen, Expressen, har bestämt sej för att inte flyga för att hon inte törs. Mycket tåg blir det!