Jag kan sluta äta

Jag har tagit min kost ett steg längre som ni vet, idag äter jag enbart mat från djurriket. Alla grönsaker har jag i princip lämnat bakom mig och jag äter bara kött och smör.
 
Detta har jag kombinerat med ett f*ck it till allt som heter dieter. Jag förbjuder mig inte att äta grönsaker - men jag har ingen attraktion till grönsaker. När jag, vid sällsynta tillfällen, tar grönsaker upplever jag att dem inte alls smakar gott. Jag tror på den intuitiva kroppen och säger kroppen att den inte vill ha är det inget jag tvingar på den. 
 
Jag har gått upp i vikt på carnivore märker jag i mina kläder. I början var jag väldigt omättlig och hade stor aptit. Jag började söka efter svar och detta var inte alls ovanligt i carnivore-kretsar om man har kroniska sjukdomar. Jag har ju både astma, allergier och PCOS - det finns mycket för kroppen att laga. Det som carnivore har gett mig hittills är att jag är bättre i allt nu för tiden - jag har regelbunden mens, jag får ägglossning, min astma är bättre än någonsin förut och jag behövde inte ens ta medicin när jag fick i mig ägg - som jag förut chockade på.
 
Mitt hår är supertjockt - min frisör berättade att jag har fått så sjukt mycket mer hår nu. Naglarna är långa och starka och huden len och elastisk. Det enda som stör mig är ju min viktuppgång - men när alla andra hälsoeffekter är så dramatiska hoppar jag inte av tåget.
 
Det har dock börjat hända något på sista tiden - något som jag är helt förundrad över. Jag är framförallt helt befriad från sug - även när livet blir hemskt, vilket det har blivit periodvis nu på grund av yttre omständigheter - har jag ingen lust att äta för att döva. Det är första gången i hela mitt liv som mat inte har någon magi. Även när jag krisar har jag inga tankar på att äta.
 
Det som också är helt förbryllande är hur min kropp tvingar mig att äta lagom. Den säger bokstavligen STOPP och så går det inte att äta en bit till. Det behövs ingen viljestyrka eller regler kring maten, det bara inte går att äta mer.
 
Det mest förbryllande var i lördags då jag och Martin skulle kolla på film och äta något gott. Jag köpte bra ölkorvar och fläsksvålar. Jag hade inte ätit på 8 timmar men kände mig inte hungrig. I vanliga fall brukar jag rensa skålen och sedan må dåligt. Nu åt jag typ hälften och sedan så sa hela min kropp STOPP och jag varken kunde eller ville svälja mer mat. Vi fick liksom slänga. 
 
Jag har läst många som går upp i vikt på carnivore att de en dag upplever samma, att kroppen lagar sig och efter lagningen är klar så minskar deras aptit och de börjar sakta sakta tappa kroppsvikt. Jag hoppas att det är det som håller på att hända mig nu - att jag har ätit färdigt. Det är dock för tidigt för att uttala sig om, det behöver jag några veckor till för att avgöra. 
 
Resonemanget är dock helt logiskt. Tänk dig kroppen som ett hus - när du skall renovera det, inte fasiken börjar du med att slänga ut alla verktyg. Det gör du ju sist. 
 
Det skall bli spännande att se vad carnivore mynnar ut i för mig. Jag hoppas ju på en frisk kropp där den når sin optimala vikt utan viljestyrka eller regler. Det vore fantastiskt!
 
KÖSS
 
 
4
monica

Kan du inte lägga upp en matdag!? Går ett program på tv nu om olika dieter. Det sorgliga är att folk "lottats ut" till en diet de inte önskat. Jag ,som ständigt gnager och småäter, skulle önska att jag klarade äta mer kött. Dricker du fettkaffe på frukost!? Jag kollar recept i en SSSkaldemanbok. Suck. Att du fått tjockt hår gör mig avundsjuk!

Linda

Äntligen har du också fattat. Du är inte beroende av socker, du har bara äääääntligen slutat banta. Då vill inte kroppen hetsäta varken socker eller smör. Trodde hela livet också att jag va beroende, men sen gick det upp för mig när jag slutade banta efter 10 år att kroppen till slut blir nöjd när man ger den tillräckligt med energi. Hoppas du kan sluta begränsa dig så mycket snart också

Anonym

Har en fråga! Får man i sig alla de vitaminer och mineraler man behöver när man äter Carnivore? :)

So

Anonym: ja det får man men man kan då inte bara äta muskeldelar av djur, utan alla djurets delar, ägg osv. Alltså variation av animalier och delar. Problemet är väl egentligen c-vitamin och den finns i lever med hög biotillgänglighet. Så gillar man lever är det inga problem! Ät det några gånger i månaden eller så ofta du vill.
Det är därför jag tvekar då jag har svårt för att äta lever, lagar det ibland bara för att barnen älskar det.