Jag vill må bra

Förr i tiden var vikten det enda som snurrade i mitt huvud. Var det inte maten så var det träningen och storleken på kläder. Snacka om begränsat liv. Hur skulle det få plats att tänka på något annat där?
 
Idag tänker jag väldigt sällan på min vikt, visst jag kan ha dagar där jag har dålig självkänsla och då vill jag automatiskt börja kontrollera vikten. Men de flesta dagarna går mina tankar till allt annat. Det är en befrielse!
 
Mitt huvudsyfte är att må bra, bli lycklig och därför måste jag ta hand om min farkost - kroppen. För i tiden ville jag slaviskt äta mat, idag är jag nästan som en normis i huvudet och tänker i banor som "ja, det vore gott med fläsksvålar, men jag rokar inte vara trött i huvudet imorgon" eller "åh ost är ju supergott, men att ha astma 3 dagar efteråt - ovärt"
 
För mig blir det då enkelt att inte äta dålig mat eller hetsäta. Det står på en stadig grund nu för tiden.
 
Det som också är spännande är att det har varit en del emotionellt jobbiga perioder nu, men jag har inte ätit på dem. För bara 1 år sedan hanterade jag bitvis livet med maten. På Carnivore känner jag inte alls på det sättet. Jag vill liksom inte äta. Resultatet är att livet är lite stökigare, jag måste liksom hantera mina känslor och mitt liv, jag behöver söka tröst och medmänsklighet.
 
Att faktiskt ha bra argument varför man inte väljer att hetsäta eller äta skräpmat är viktigt för beroendehjärnan. Vikten brukar vara ett svagt argument då beroendehjärnan skiter i det, man tänker lätt "vad gör en dag?".
 
Mitt tips är därför att lista argument varför du vill äta bra.
 
KÖSS
 
 
2
Gert Svensson

Blir man trött i huvudet av fläsksvålar?

Elisabeth G

Man kan bli det, Gert. Fläsksvålar innehåller väldigt mycket protein. För mycket protein omvandlas till socker i kroppen. För min del blir jag svullen i kroppen om jag äter för mycket fläsksvål.