Kanelbullar är trams

Dagens samhälle har gått riktigt, riktigt snett. Det är sådan sjuk dubbelmoral! Vi vet att socker göder övervikt, cancer, diabetes. Att det förvärrar ADHD och epilepsi. Ändå skall vi hålla på att envisas med trams som "kanelbullens dag". 
 
När jag avstår från socker på jul får jag höra: Nä men lägg ner. Det är inte vad man äter mellan jul och nyår som räknas, utan mellan nyår och jul. Jo - fast mellan nyår och jul kommer fredagsfika, kanelbullens dag, födelsedagar, påsk... Listan kan göras oändig med påfund industrin har betingat oss att äta socker på.
 
Det är galet vad vi håller på med allt detta socker när det finns så starka samband mellan socker och sjukdom. Och inte nog med det - det krävs viljestyrka från alla - även de som inte är sockerberoende - att sluta äta sött när man väl har börjat. Det är också knäppt, alla vet att man vill ha mer. Och att hålla på att plåga sig själv mellan gångerna, allt dividerande.
 
Dessutom är det så jobbigt att vara glukosdriven istället för ketondriven. När jag har tränat ett härligt pass, kan jag gå timmar till jag har ätit utan varesig hunger eller sug. En glukosdriven får ofta både hunger och sug efteråt. Mitt träningspass drivs på fettet jag bär runt på, medan den glukosdrivna bränner allt socker och behöver fylla på. Ineffektivt! Såklart är vi glukosdrivna om vi hela tiden matas med denna skiten liksom!
 
Jag tycker det är fulspel av industrin att hålla på med dessa dagar som gör oss trötta, sugna och sjuka. Jag frågade runt VARFÖR man har sånna dagar med folk - svaret: det är gott och mysigt! Min mat är god också, men inte ohälsosam och att vi tror att det är mysigt är ett resultat av hjärntvätten. Det gör saker mindre mysigt om vi blandar in sött i det. Vi blir ju helt tankebesatta och trötta av att ta en bulle när du sitter och pratar med dina vänner. Jag kan inte se någonting mysigt i det alls! Alla tankar som går åt om man får ta en till/ om man skulle avstå... allt sånt tar ju bort fokus på det väsentliga - relationen till andra människor.
 
Nä. Kanelbullens dag, påskgodis och fredagsfika  är trams. Det finns bara kapitalism bakom den skiten. Gå inte i fällan!
 
KÖSS
 
 
12
anneli

Jag håller fullkomligt med dig! Så välskrivet och sant!

Marice Eriksson

Amen!! Efter 7 år som sockerfri testade jag mitt julbak, tog 8 månader att komma upp på vagnen igen. Nej, är mitt ledord till all fika. Varför ska man behöva stoppa mat i munnen hela tiden. Jag vill inte ha någon efterrätt, jag är mätt. Jag vill inte unna mig. Jag vill må bra och inte få ont i magen. FATTA!!!

Effie

Jag vill unna mig! Jag vill unna mig hälsa. Att må bra. Att trivas med mig själv!
Fast det är ett farligt ord, jag inser det. Och missförstått. Precis som "snäll". Jag vill vara snäll mot mig själv också.

Monica

Klockrent skrivet - som vanligt!
Köss på dig med 😀

Monica

Klockrent skrivet - som vanligt!
Köss på dig med 😀

A

...vad hände med att låta folk äta vad dem vill? Varför är det "okej" för dig att predika för andra men så fort folk kritiserar dig så blåser du upp dig som en ilsken katt och fräser?

monica

Man behöver bara kolla veckotidningarna. Och vad äter de egentligen i biggest looser, får de lära sig nåt nyttigt förutom träning med hugg och slag. Fast lite svårt säga nej när en pigg 92 åring, välklädd och ala tänder i behåll, bjuder på hembakta bullar. Då blir jag en looser den.dagen.

Pia

Räkmackans dag på söndag!😋

Anonym

Till A: Man vill ju nästan predika när folk äter giftiga saker för kroppen.

Kilian

Anonym: Man ska låta bli att predika och låta folk göra som de vill. De flesta vet att socker inte direkt är hälsokost men de får göra som de vill för det är ett fritt land. Sedan har alla sin egen sanning. Tror du inte veganerna tänker likadant som du när de ser My vräka i sig kött?? De anser det är gift.

Anonym

Till A och Kilian: är väl rätt uppenbart vad fokuset är för denna blogg? Vad väntar ni er? Det är väl klart att alla människor är fria att göra egna val...är väl inget My ifrågasätter? Snarare hur hälsosamma valen är.

Anonym

Jag har ätit low carb i nästan 8 år nu och tycker att det är fantastiskt. Jag håller med dig i mycket men måste nog påstå att mat är väldigt gott ändå. Bullar, bröd, pommes och annat "onyttigt". Kanske är jag i minoritet som inte har några problem med att low carba 2 veckor och sedan ha en sk fuskdag där jag kan njuta av något onyttigt och gott och sedan dagen därpå gå tillbaka och njuta av kolhydratsfri mat igen. Jag gillar ju kolisar även om jag inser att jag bara ska äta dem vid speciella tillfällen och när de är inplanerade. Jobbigt för er med beroendepersonlighet men "alla" dessa ätardagar är ganska chill för oss andra som inte blir sjuka och trötta eller feta av en kanelbulle då och då. Observera att jag inte menar varje dag och inte menar en hel påse.