MCT-Olja och L-glutamin

Detta är ett samarbete med Upgrit 
 
Då jag håller min webbkurs i socker nu så poängterar jag 2 viktiga tillskott i för att minska sockersuget. Det ena är L-glutamin och det andra är MCT-olja. Hela första året efter jag sockerdetoxat sprang jag runt med L-glutamin och MCT-olja i handväskan, det hjälper enormt vid paniksug! IDag 3,5 år senare, grips jag inte av samma sug och därför använder jag det inte så ofta. MEN, har alltid det på min skrivbord på jobbet, i fall jag skulle få sötsug! Det gället att ligga steget före ;)
 
L-glutamin
Häll i 2 tsk i iskallt vatten och rör ut, drick. Sötsuget försvinner på ett par minuter. Är enda aminosyran som kan korsa blod/hjärnbarriären. 
 
MCT-olja
Är som socker, fast olja. Ger snabb energi och gör oss glasklara i i huvudet. Börja försiktigt, då magen kan braka annars. 1 tsk räcker i början.
 
Jag känner ju upgrit-folket, bland annat Jonas Berqvist och Mattias Ribbing och de brukar vara schyssta och ordna rabattkoder till de som går mina kurser. Så tänkte dela med mig av det även till dig som läsare.
 
Koden är: MYS1809 och ger -10% rabatt på MCT-olja och L-glutamin
 
Du hittar L-glutamin HÄR (Länk)
 
Du hittar MCT-oljorna HÄR (LÄNK) - rekommenderar att köpa små flaskor du kan placera ut där du brukar vistas, som exempelvis jobbet, hemma, hos barnbarnen.
 
KÖSS
 
 
 
 

Hälsokontroll

Detta är ett samarbete med Medisera
 
Varje år gör jag en hälsokontroll på mina blodvärden och i år gjorde jag det hos ett nytt företag: Medisera! Det var superenkelt, man bara klickade hem det via deras hemsida och valde provtagningsställe och så gick man dit på en drop-in tid! Så smidigt! Resultaten kom supersnabbt och det är alltid spännande. Man loggar enkelt in med bank-ID och får även ett läkarutlåtande. Sticker något ut stort ringer även en läkare hem till en.
 
Som vanligt såg det ju kanon ut, även kolesterolet såklart. Överlag lägger jag inte särskillt mycket vikt vid kolesterolvärden då det är en helt orelevant hälsomarkör. De som skapar hjärt- och kärlsjukdomar är inflammationer och höga blodsockervärden. Kolesterol är kroppens lagnings-kit och har fått skulden för hjärtsjukdomar för länge nu. Det är inflammationer orsakade av blodsocker som skadar kärlen - kolesterolet lagar bara skadan. Statiner är ju världens grej för big pharma. Dels har industrin lyckats peta ner referensvärdet så väldigt många "löper större risk för hjärt- och kärlsjukdom", dels så måste mer än 300 personer äta statiner för att 1 person skall få resultat. Det är en enorm pengamaskin! Kolesterol är bra, vi vill inte ha massa trasiga blodkärl. Istället behöver vi gå till rotorsaken för att varför det bildas en propp - inte är det kolesterolet, det är inflammationen som skapade skadan från början. Om du får upprepade hål på dina jeans, skyller du då på sytråden du lagar dem med eller på orsaken att de gick hål? Läs mer om detta på Martinas blogg och läs för guds skull hennes nya bok.
 
Det som var intressant är som stack ut var att jag hade förhöjda värden av D-vitamin. Inte konstigt att jag är så pigg och glad xD Nä men det blev en hel del sol i sommar och dessutom har jag nog varit lite väl generös med D-vitamin tillskottet. Jag har dock aldrig hört talas om att D-vitamin skulle vara farligt i större mängder, tvärt om är för låga värden starkt förknippat med psykisk ohälsa.
 
Annars såg allt kanon ut! Förra året hade jag brister som B-12 och folsyra, vilket verkar vara helt avhjälpt nu. Carnivore verkar ha balanserat ut det mesta!
 
 
Något som är vanligt för oss med beroende är trötta binjurar. Detta är en stor del av vår biokemiska reparattion, och därför tog jag både ders binjuretest och stresstest. Allt såg helt normalt ut! Även om vi kan screena på symptomen tycker jag alltid det är skönt att testa blodet. 
 
Nu har jag ätit LCHF i snart 9 år och hittills verkar jag inte se något som skall ta död på mig. Det är absurt att tro att en artegen föda skall döda oss.
 
 
Köss
2

Träna hemma

Detta är ett samarbetet med BODYSTORE och innehåller reklamlänkar
 
Visste du att jag tränar hemma ibland? Jadå! Särskillt på vintern då det kan vara snökaos eller på sommaren när jag är bortrest. Då är gummiband det absolut mest priseffektiva alternativet, som du kan variera allra mest. Här sätter bara fantasin gränser och det är enkelt att göra hemma, bara att följa en träningsvideo på youtube. 
 
Kolla här alla grymma videos (LÄNK)
 
Jag köpte precis ett 3-pack gummiband för mindre än en kostnad på ett gymkort! Så jäkla najs verkligen! Kan variera i all oändlighet!
 
Du hittar gummibanden HÄR (LÄNK)
 
Gillar du att träna hemma?
 
KÖSS