Billig paellapanna

Detta är ett samarbete med Paellapannor.com och innehåller annonslänkar
 

Ju längre tiden går, desto mer matlagning blir jag intresserad av. Paella är en maträtt med ursprung i Spanien men som nu är spridd till många länder. Den är baserad på ris blandat med skaldjur, höns eller kyckling, ofta kryddat med saffran. Rätten har fått sitt namn av kärlet den tillagas i, efter valencianskans ord för stekkärl. Detta lärde jag mig efter ha tillbringat lite tid i Barcelona och kikat på den spanska matkulturen. Och visst finns det fantastiska paellor för oss LCHF-are. Kolla bara in detta ljuvliga recept:

Saffranspaella
ca 2 portioner
1/3 Blomkålshuvud
1 röd paprika
1 gul lök
1 påse saffran
½ grillad kyckling
1 burk räkor i lag
Smör
1,5 msk kycklingfond
5 dl vatten

 

Riv blomkålen på den grova delen på rivjärnet. Koka upp vattnet tillsammans med kycklingfonden och koka blomkålen i 5 minuter. Häll av och ställ blomkålsriset åt sidan. Skär paprika, lök och kyckling i lagom bitar. Bryn i smör i en stekpanna. Tillsätt saffran. Lägg i blomkålsriset och rör om. Smaka av med salt och peppar. Ha i räkorna mot slutet.

 

 

Så gott! När man provar nya maträtter vill man ju inte heller att utrustningen skall kosta multum, då man kanske inte använder det varje dag liksom. Paellapannor.com har riktigt schyssta priser på sitt utbud och finns i alla klasser och storlekar. Det är kul att prova nytt! Min favorit är denna: billiga paellapanna

 

Här är ett annat recept som jag hittade på nätet för dig som kanske inte äter skaldjur men gillar korv:

 

4 portioner

1 röd paprika

150 g smakrik korv

1 gul lök

300 g kycklingkött

3 msk smör eller kokosfett

200 g blomkål

100 g zucchini

1 saffran

1/2 dl olivolja

salt och peppar

pressad citron

 

Så här gör du:

1.       Sätt ugnen på 225° på grill effekt.

2.       Dela paprikan i mindre bitar och korven i lagom stora slantar.

3.       Grilla paprikan och korven i ugnen ca 15 min.

4.       Hacka löken. Dela kycklingen i småbitar och stek den tillsammans med löken i smör eller kokosfett.

5.       Riv blomkål och zucchini. Stek det rivna i smör eller kokosfett tills det fått lite färg

6.       Tillsätt saffran och blanda ordentligt.

7.       Blanda ner övriga ingredienser och häll över olivolja.

8.    Smaka av med salt, peppar och citronsaft.

 

 

Bon appetit!