Bye bye mejerier

I sommras provade jag att återinföra mejerier i kosten igen efter 3,5 års uppehåll. Den primära anledningen att jag slutade med mejerier var för att jag brukade hetsäta dem. Nu ville jag se om jag kunde återiföra dem smärtfritt igen. På Kreta var detta hur bra som helst, det hade varit svårt att fixa fettet annars. 
 
Så jag mumsade på ett par månader, kände att det var hur bekvämt som helst. Jag hetsåt inte och allt kändes bra. Det var verkligen så smidigt med mejerier i kosten - ett helt nytt receptregister öppnade sig och blev man hungrig på stan var det enkelt att fixa lite babybell.
 
Dock så kände jag efter ett tag att besvären började komma, de fysiska besvären. Näsan kliade, jag blev täppt. Astman kom sakta men säkert tillbaka och små kliande prickar på hals och armar började poppa upp. Detta kom stegvis så det var inget som jag reflekterade över. Det är svårt det där med hälsa, det kommer ju inte från en dag till en annan utan sakta men säkert poppar det upp utan att man fattar. Men när jag blev förkyld och fick så svårt astma att jag nästan behövde åka in, la jag pusslet. Herregud, jag som nästintill var medicinfri innan sommaren.
 
Pratade runt med sockersystrar och det var många som vittnade om samma sak - rinnig och täppt näsa och sämre andning. Herregud, jag hade fullständigt förnekat mejeriernas inflammerande förmåga.
 
Därför tog jag beslutet att säga bye bye till mejerierna och redan efter 24 timmar lättade astman och ett par dagar senare är de små eksemen puts väck. Så himla skönt!
 
Något som skrämmer mig är hur snabbt man lägger på en dålig vana, det blev såklart superjobbigt och sorgligt att säga farväl en gång till. Jag tröstar mig med att jag inte längre lever i förbud, skulle en bit ost slinka ner på en semester i Grekland är det inte hela världen. Men det är något min kropp inte klarar av dagligen, helt klart. 
 
Är dock oerhört tacksam att jag inte hetsäter mejerier, bara att jag inte fixar dem!
 
KÖSS
 
 
3
tant grön

Kanske du skrivit förr
Vilka mejerier äter du? eller fett
klickar till i hjärnan kanske de e det som........
Tack för dina skriverier o tankar

Nathalie

Menar du mejerier som ost, eller åt du grädde och crème fraîche med?

monica

Äter du smör? Min dotter är nästan.ständigt täppt i näsan. Vi har olika teorier. Förra året var vi.på resa i 14 dagar. Då var hon täppt. Hon äter - socker. Ytterst lite bröd. Mängder av eko youghurt. Har hund. Ulltäcke. Skulle hon sluta med mejerier,så blev det nog inget kvar av henne. Som du äter, köttdiet,skulle ingen.av oss orka.