Stressa ner

Jag har så jävla mycket på mitt fat i livet. Saker som är SJUKT roliga men tar tid och energi. Kolla här:
 
- Jobbar som nationell utbildningschef på ett globalt IT-konsultbolag
- Driver 2 egna bolag
- Pluggar på 50%-fart till sockerberoendeterapeut
- Bygger hus som skall vara klart vecka 18
- Håller webbkurs i socker
- Håller återfallspreventionskurs via webben
- Tränar 4 dagar i veckan
- Driver podd, blogg och instagram
- Är aktiv inom 12-stegsprogram med egna sponseerer och regelbundna möten
- Har kompisar och sambo
 
Med mera! Det är tokmycket och när jag tittar på det såhär så förstår jag inte alls hur det går ihop sig, men det gör det. Jag hade aldrig klarat det utan en bra och enkel kost. Lägg till att jag aldrig köper snabbmat utan lagar all mat från grunden. Så vad är då nyckeln? Saker får vara OK men inte perfekta. Jag behöver inte vara bäst i klassen eller göra saker noga, jag läser aldrig igenom blogginlägg utan skriver från hjärtat. Jag prioriterar. Jag har även gjort ett tydligt uttalande att jag satsar på karriär och att därför tackar jag nej till mycket annat. Ett exempel var att förra helgen så skulle våra kompisar ut och festa och jag sa nej och gick och la mig tidigt. Jag vet att även om inte jag dricker alkohol kommer min sömnbrist att göra mig slö och inte arbetsför under hela dagen efter. För mig är det viktigare att komma upp i tid när jag har så många åtaganden. 
 
Jag rensar också ut mitt liv men jämna mellanrum, precis som andra rensar ut garderoben. Jag listar alla mina åtaganden och så märker jag dem med Stryka, Delegera, Senarelägga, Prioritera. Först börjar jag med att stryka allt som är onödigt, efter det så "delegerar jag bort" det som någon annan kan göra, som exempelvis städning. Den pucken är Martins nu, inte min. Senarelägga märker jag det som jag får skjuta upp på framtiden, där det inte finns resurser att ta hand om nu. Prioritera är allt det som jag måste göra.
 
Efter det kontaktar jag och berättar läget direkt för de människor jag behöver "delegera" till. Jag ber om hjälp och säger att jag inte fixar uppgifter nu med de tids och energiresurser jag har.
 
Efter det steget så skapar jag två listor: Ger energi/Tar energi. Där för jag över allt under prioritera. Även lägger jag människor i dessa kolumner, vilka ger å vilka tar? När jag gör en aktivitet som tar energi vet jag att jag måste fylla på med något som ger efteråt. Annars håller det inte.
 
För mig är det viktigt att hålla i längden och därför måste jag göra såhär då jag inte orkar i långa loppet annars. Jag behöver ett tydligt mål, och mitt mål är att bidra till att alla sockerberoende skall få den hjälp de behöver och sprida det budskapet. Allt annat får prioriteras därefter.
 
Jag kan verkligen rekommendera dig att storstäda på detta sätt. Precis som vi städar vårt hus behöver vi städa i våra åtaganden.
 
KÖSS
 
Att fika på stan med vänner är något som ger energi för min extroverta personlighet
 
 
5
A

nej, du bygger inte hus. Ni har ju folk som bygger det? Sedan har vi förstått sedan länge att du är chef.

Charlotte

A - herregud. Min bror med fru ”köpte ett hus som någon annan byggde” och det är ett smärre heltidsjobb att ta alla beslut kring detaljer, materialval, hjälpa till på bygget osv. Även om man ”inte bygger det själv”.
Säger du när någon ska gå att klippa sig att ”det minsann inte är de själva som klipper håret” i någon taskig ton?
Sen att My är chef är väl en titel? Hade det stuckit dig så mycket i ögonen om My flertalet gånger hade skrivit att hon var gatsopare? Otroligt imponerande att det går att vara så lättirriterad på någon annan som man inte känner.

A

Charlotte: Jämför du alltså ett frisörbesök med ett husbygge? hahaha, okej. "beslut kring detaljer och materialval" låter ju verkligen jättejobbigt....

Anonym

A- har nog inte byggt hus. Inte jag heller men jag ser på de i min omgivning som bygger, även om det är sk "nyckelfärdigt" får de slita på kvällar och helger, för att inte tala om alla diskussioner med byggföretag för att de ska leverera felfritt enligt beställning. Mycket får de bråka, sliter enormt psykiskt och tar energi, för en del tar det år innan allt är åtgärdat.
Nä, bygga nytt skulle jag aldrig göra, glad jag köpt ett färdigt hus och renoverar allteftersom.

Anonym

Bra att prioritera, själv har jag låtit det gå för långt och har arbetat mig till en depression.
Men jag är ännu inte sjukskriven och försöker göra ”rätt” men det är svårt. /Sara