Vikt < Hälsa

Jag har pratat om det flera gånger förut i bloggen, att jag lider av PCOS. Det innebär att mina ägg inte utvecklas som de skall och det ställer till en väldans massa bekymmer för oss. Bland annat så får vi manlig behåring, acne, extremt sötsug, lätt att gå upp i vikt (vi förbränner 500 kcal mindre än normalt) och så har vi oregelbunden menstraution och ägglossning. Innan jag började med LCHF för 9 år sedan hade jag alla symptom men de försvann i takt med att jag åt LCHF. För 3 år sedan började min mens krångla och jag fick min diagnos. Jag hade inte heller någon ägglossning och det var hejcon bacon med hela min kropp.
 
Vården fattade ju inte heller någonting. 80% av oss med PCOS har det pga höga insulinnivåer och alla mina värde var kanonbra. Jag hade inte heller förhöjt testosteron och jag det enda vården sa var att "det är genetiskt" och att jag borde gå ner ännu mer i vikt. För nej, mitt BMI är inte normalt. Lite svårt när man bor i ett hudtält efter -95 kilos viktnedgång och vägrar operera sig. Hur som helst, jag var hos gyn förra veckan och fick goda nyheter. Allt såg bra ut!
 
Efter 3 års krånglande är min mens nu mer och mer regelbunden och hör och häpna, mina ägg mognar som de skall! Och vad har hänt? Tja... jag tror jag har gått upp i vikt!
 
Den stora förändringen är att jag äter carnivore. Vid några tillfällen har lite grönt slunkit ner, som när vi var i Grekland eller jag hade cravings efter gurka, men annars är det i princis grönsaksfritt. Sen äter jag betydligt mycket mer. Jag fastar inte per automatik utan är jag hungrig så blir det frukost. 
 
Jag tänker såhär, att min kropp är i någon slags repararationsfas där den lagar hejvilt det som behöver lagas. Det gör att jag är mer hungrig än tidigare, att jag äter mer och oftare. Det leder också till en viktuppgång, och vet du vad? Det är helt okej. För jag tänker såhär, går jag upp i vikt nu och mina hormoner och allt stabiliseras så kommer kroppen sakta men säkert göra sig av med onödiga kilon när det är klart. Jag offrar hellre något år med att vara lite knubbigare mot ett liv med hälsa!
 
Det förundrar mig också hur vissa kroppar, som min egen, kan vara så känslig mot kolhydrater att jag inte ens tål grönsaker. Herregud alltså xD Aja, jag får anpassa min tallrik efter min kropp!
 
KÖSS
 
Man kan äta LCHF av olika anledningar - allt från viktnedgång till att förbättra sitt minne som Mattias Ribbing gör
 
5
Angelica

Hur kan man äta för att förbättra sitt minne? Jag som är gastric bypassopererad har fått ett jättedåligt minne tack vare alla näringsbrister och jag vill gärna försöka förbättra på det

monica

Läser alla framgångshistorier med LCHF, viktnedgång och periodisk fasta! Det låter rent förfärligt, tycker jag. 2-3 dagar i veckan utan ätande. Om nu mat är ett hat,så är det också förströelse. Vad gör de istället?!

Nathalie

Jag har också problem med att jag går upp av typ...ingenting. Jag blir direkt "fluffig" även fast jag äter bra mat. Himla frustrerande och jag önskar att jag brydde mig mindre än jag faktiskt gör.
Kram

Elisabeth G

Nathalie,
har du provat att utesluta alla mjölkprodukter utom smör? För mig är kasein helt kass. Smör tål jag men alla andra mjölkprodukter gör att jag känner mig "fluffig". Det tydligaste tecknet är dallrande fett över ryggen. (Det känns redan när jag reser mig upp på morgonen.) Efter bara någon eller några dagar utan kasein är fettet/fluffet på ryggen borta. Vet inte om detta gäller dig men kanske kan det vara något?

Anonym

Angelica, sök upp Camilla Näslund på facebook. Hon skriver och jobbar mycket med den problematiken. Hon är själv gp opererad med mycket komplikationer bl a minnet. Hon har även gett ut böcker, Osötat, Addicted.
Lycka till i framtiden och att du hittar din väg att förbättra minnet.