Återfall i bantning

Jag tar inte återfall i socker längre - men det finns så mycket mer saker att ta återfall i. Destruktiva beteenden som inte tjänar något syfte.
 
Att gå upp i vikt gjorde något bra
 
På hormonbehandlingen rusade jag upp 15 kilo - på kött och smör. Det var en väldigt bra lärdom. Många hade nog gett upp och börjat äta socker igen, det är inte så kul att plussa på tråkig mat. Jag har inget alternativ, min astma och mina allergier kräver den kost jag äter idag - annars blir jag dösjuk. Därför var jag tvungen att se över mina föreställningar om kroppsfett, att jag duger som jag är vilken vikt jag än har. Jag var tvungen att läsa på och göra upp med mina inre föreställningar och blev oerhört befriad från negativa tankar om vikten. När vi rensade förrådet slängde vi även vågen som bara stod där och dammade.
 
Triggers
 
Min kropp har visserligen tappat en hel del vikt sista tiden, den börjar återställas efter behandlingen. När vi skulle rensa förrådet hittad jag en gammal vinterjacka som satt perfekt 2016, nu fick jag igen den men den satt som ett korvskinn. Genast kom tankarna att jag borde äta mindre, att jag borde gå ner i vikt. På en sekund halverades mitt värde i mina ögon.
 
Släpp tankarna
 
Eftersom samhället fullständigt marinerat oss i kroppsnormer - hur kroppen skall vara och se ut för att få synas och ta plats - så kan vi inte förvänta oss att alltid vara helt befriade från negativa tankar om kroppen. Det kommer på något sätt alltid finnas där. Skillnaden är hur vi värderar de tankarna, ser vi dem som en sanning eller som ett resultat av hjärntvätten? Idag tar jag de tankarna på blodigt allvar - jag ringer en sockersyster och delar innan de får fäste. Det är inte okej att de fastnar och blir en sanning. 
 
För mig har detta stor betydelse för livskvalitén. Att banta sunkar liksom ner hela livet, att vara hungrug trött och orkeslös bara för att vi så hjärtligt vill duga är inget najs alls. Då är det bättre att jobba med de tankarna - att inse att de är lögn och inget vi vlll ha i livet.
 
KÖSS
 
 
4
Anonym

Varför trött hungrig och orkeslös? Finns ett recept men så fort jag påtalar detta blif man ”stenad” av tantmaffian på olika bloggar. Vill man lyckas egentligen? Då blir det ju inget att blogga om inget spännande etc. Och nån ska ju tjäna pengar på alla som misslyckas dom som fattat galoppen genererar inga stålar var så säker. Enkelt men ändå såå svårt.....

-

Hejsan! Jag är ''ny'' sockerberoende. Med ny menar jag att jag har varit nykter i 1 vecka än så länge. Jag har gjort sugar så jag vet att jag har problem osv..

Skulle inte du kunna skriva ett inlägg om sockerberoende och bemötande mot vänner och familj. Hur berättar man? Skall man berätta? och isåfall när? Hur ''ärligt och utelämnande'' bör man vara? Jag vill vara sann mot mig själv och lära mig leva i tillfrisknad, och på ett sätt vore det skönt att berätta vitt och brett till människor i min omgivning vad man försöker deala med just nu och kommer deala med i framtiden, men samtidigt känns det väldigt, väldigt utelämnande och sårbart. Hur gjorde du? Har du några tips? Mina föräldrar vet, men jag vet inte om jag törs berätta för alla andra, jag är rädd.

Jag vill även passa på att säga tack! Du är en enorm inspiration och du har hjälpt mig jätte mycket både i att förstå min problemtik och se att det finns hopp och att det faktiskt går att leva ett väldigt bra liv utan socker, och också inte bara i beroende aspekten utan i självförverkling med alla life hacks och tips och trix, har läst din blogg i flera år och bara älskar den! Tack också för din instagram och eran podd som är sååååå grymt bra och hjälper jätte mycket! Kram!

monica

Undrar om första anonyme insändaren har xx eller xy kromosomer? Stor skillnad på gûbber och kärringer.

Förvirrad

Vad är det egentligen ni i kommentarsfältet skriver om??