Att göra snedsted

Påsken är verkligen godisets högtid. Överallt ser vi rena frosserier och jag gissar på att många har tagit återfall under påsken, vilket inte är konstigt alls.
 
Efter vi har ätit fylls vi ofta av skam, det blir liksom för mycket. Vi tror att vi är själva med en urusel moral, fast egentligen är vi jättemånga där ute som lider i tysthet.
 
För mig är det viktigt att vara självsnäll när jag tänker på att jag har ätit fel. Det är ingen idé att börja slå på sig själv och hata på det man har gjort. Viktigast är att faktiskt förstå varför det blir som det blir. En del är att all modern mat är designad för att vi skall åka dit på det, för att vi skall bli hooked och vilja äta skiten. Det är alltså inte ditt fel, matingenjörerna är 100 steg framför vår belöningscentrum.
 
En annan del är det sociala trycket. ALLA skall äta. Människor som inte har problem med beroende äter för mycket - alla äter för mycket. Det är så enkelt att svepas med! Vi är sociala djur och vill tillhöra flocken, därför är det inte konstigt om vi äter fel pga socialt grupptryck.
 
Det viktigaste är inte vad som hände, det viktigaste är att titta framåt. Faller du om och om igen så tyder det på att du lider av ett sockerberoende. Då är det viktigt att du får rätt hjälp - att exempelvis gå min sockerkurs eller skaffar dig en matplan.
 
KÖSS
 
 
10
Effie

Fanns det godis I påsk?? :-)
Jag har ingen karaktär. Även om mina kolleger tror det, för jag bara tittade ointresserat på de stora påskäggen som stod I fikarummen.
Men jag har inget sug heller (just nu). Jag är inte sockerberoende, har jag kommit fram till (jag hade kunnat ta en bit ur påskägget, och stanna där - men varför skulle jag?). Och jag försöker förstå varifrån mitt sug kommer, för det dyker upp periodvis, och då går det inte att motstå. Varar ett par veckor, och försvinner igen. Någon vitamin- och mineralbrist? Stressrelaterat? Serotonin och dopamin? Jag vet inte. Jag tar en dag I taget.
Bara en kommentar, för att antyda att sockerätande inte är så enkelt. Och jag håller fullkomligt med om att man ska vara snäll mot sig själv.

monica

Framför allt: åker man ner i dit, så får man ge upp och fortsätta med eländet, utan återgå till de matvanor man mår bäst av.

Anonym

Men gud. Du copy pastar hela din blogg. År från år samma jävla rapa.

Anonym

Du är verkligen en grammofonskiva som hakat upp dig. Gick bara in för att kolla om påskens frosseri inlägg kommit och jodå. Du levererar varje år. Copy paste!

Therese

Efter att ha fallit av banan i påsk var det här precis vad jag behövde läsa. Jag ska försöka vara självsnäll.

Anonym

Första påsken inte en enda godis, köpte inte hem något. Nöjd. Syns i maj 🤗

Lena i Umeå

Jag skäms, men jag måste erkänna att jag är extremt avundsjuk på anonym #3 och #4. Jag kommer inte alls ihåg vad My skrev om förra påsken, så för mig är inlägget mycket välkommet, men jag förstår att för er som har så där snuskigt bra minne är det irriterande när samma innehåll kommer tillbaka ett år senare.

Jag inleder i alla fall veckan efter påsk med några dagars fasta för att komma tillbaka till min idealvikt.

Anonym

Lönsamt för vissa att det dräller av människor ”som trillar dit” Nya kunder igen .= Cash i plånboken

Sonja L

Så bra att My tar upp detta varje påsk och andra godishögtider, så man tänker på att inte slå på sig själv och känna skuld för att man trillade dit. Och de återkommande tipsen hur man ska göra för att klara sig sockerfri genom en sån helg. Tack!

Eller hur anonym #8, återigen cashade godisindustrin in en djävla massa på sin dynga för att vi sockerberoende trillade dit. Men tack My för att du försöker stötta oss och levererar verktyg för att klara oss vidare!

Theresa

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett problem med förhållandet, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskramen som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) Bindande stavar
6) Breakup Spells
7) Förbanna en förälskad älskare.
8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
10) Lotteri
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}