Det svåraste med att vara beroende

Att lida av ett beroende är bland det tuffaste som finns. Idag vet vi att det är en hjärnsjukdom - men det är så lätt att förväxla med låg moral eller dålig viljestyrka. Har du cancer eller diabetes lider alla med dig, har du beroende tycker alla att du är knäpp.
 
Jag har varit på många 12-stegsmöten i olika program. Utloppen är olika men lösningen densamma. Jag har hört de mest fasansfulla historier om hur personer förlorat jobb, familj, ekonomi och vänner.
 
Den största utmaningen med att vara beroende är hur det förstör relationer. Med alkohol och knark blir det tydligt - man gör och säger knäppa saker i ruset. Men socker då?
 
När jag inventerade hur maten har påverkat mitt liv så inser jag hur farlig den är. Visst - den ger inte konsekvenser som att jag blir våldsam eller något liknande, men den har verkligen gett mina relationer stryk. 
 
När jag drogar så blir jag off - jag vill hellre vara med maten än mina nära & kära. Jag ställer in event och sociala tillställningar så jag får äta ifred. Jag ljuger och manipulerar så ingen kommer på mig att äta och jag får kortstubin om någon skulle störa mig. Det är beteenden som i allra högsta grad påverkar mina relationer.
 
Jag är en helt annan person nykter och sockerfri än vad jag är när jag äter. En ärligare och härligare människa.
 
Jag längtar efter den dagen som socker också klassas beroendeframkallande av societeten så att alla vi som lider av sockerberoende får den hjälp vi behöver. Eller vad säger du?
 
KÖSS
 
 
9
Anonym

Känner verkligen igen mig i det du skriver!

Fia

Värsta är alla som tycker att man bara kan droga lite. "Bara en liten kaka" "en liten bit tårta" "imorgon kan du ju börja om " usch

Fia

Värsta är alla som tycker att man bara kan droga lite. "Bara en liten kaka" "en liten bit tårta" "imorgon kan du ju börja om " usch

Fia

Värsta är alla som tycker att man bara kan droga lite. "Bara en liten kaka" "en liten bit tårta" "imorgon kan du ju börja om " usch

Hon

Jag håller med! Så bra skrivet!!
Jag har dessvärre även upplevt att jag blir aggressiv och ibland även våldsam av "bara socker"... Reptilhjärnan tar över och det är inte bra för någon 😱
Tackar Gud för min abstinens ❤️

Anonym

Av societeten??

Cracka Park

Samsjukligheten "sockerberoende" - borderline personlighetsstörning ligger på cirka 75%! "Sockerberoende" är med andra ord en störning i förmågan att reglera känslor på ett adekvat sätt. Om heroin, kokain, amfetamin ges som intravenös injektion så blir det en väldigt stor aktivitet i mesolimbiska dopaminbananan = belöning! Injiceras socker så händer absolut ingenting! Med andra ord "sockerberoende är en grundläggande oförmåga att reglera affekter, det skall därför behandlas därefter. Håller man på med 12-stegsbehandling, som är verksamt på riktiga beroenden, så dömer man sig själv till livlångt lidande. Behandla grundproblemet; affektregleringen och inte ett hopfantiserat beroende! Det är lika dumt som att ta GABA oralt, då detta inte passerar BBB!

Emelie

My du skriver så himla bra! Skulle det vara okej att sno den? 😉

Theresa

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett problem med förhållandet, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskramen som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) Bindande stavar
6) Breakup Spells
7) Förbanna en förälskad älskare.
8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
10) Lotteri
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}