Känslor och tankar

Det inre livet bstår av känslor och tankar - det är våra kompasser för att navigera i livet. Idag är de rankade lägre än logik, det finns en ful laddning kring känslor och tankar.
 
Vi alla människor tänker "fula" tankar. Vi känner socialt oaccepterade känslor, det liksom tillhör konceptet människa. En utav svårigheterna som jag ser när jag arbetar med mina klienter är just det - att vi har massa känslor och tankar vi stoppat i en låda och skäms över.
 
Det läcker
 
Det spelar ingen roll om vi lägger våra innersta tankar och känslor i en låda och gömmer den i ett mörkt hörn av själen - den lådan läcker. Det visar sig genom att våra handlingar blir påverkade, att det liksom sipprar ut i vårt humör och påverkar vårt agerande.
 
Det är okej
 
En av de bästa och mest viktiga resorna vi människor kan göra är att förstå att våra känslor och tankar är helt okej. Att det inte finns något dåligt med att tänka och känna - även "fula" saker. Vi människor har en uppsjö nyaser som vi inte pratar högt om.
 
Någon har en böjelse, en annan tänker dumma saker om sig själv och andra - den tredje känner en besatthet till mat. Det avgör inte en människas karaktär, det bara är så. Att kapitulera och inse att alla tankar och känslor får plats är så viktigt.
 
Motarbeta inte
 
När vi känner och tänker "fula" saker så vill vi gärna motarbeta dessa. Gömma och trycka bort. Men det är liksom ingen idé för ju mer vi motarbetar, desto mer kommer det tillbaka. Det allra bästa är att titta på det och acceptera att det finns där och att det är helt okej, då brukar det ge med sig. Förstå och omfamna att det är så det fungerar med känslor och tankar.
 
KÖSS
 
 
1
Pirjo

Det handlar om 3 principer. Livskraften,medvetandet och tankar.