Kött är en kvinnofråga

Vad innebär det egentligen att vara feminist? Det är en högst subjektiv tolkning - för mig som vit kvinna i västvärlden handlar det mer om att gå emot normer och leva ett fritt liv, jämförelse med en kvinna i ett U-land som kämpar att överleva dagen. Stor skillnad, men vi kan kämpa för 2 saker samtidigt.
 
Som kvinna har jag det bra, jag har bättre lön än män i min ålder, får klä mig hur jag vill och har tillgång till den allra bästa vården. Där jag känner av hur mitt liv påverkas av män negativt är otryggheten när det är kväll och man skall gå hem och alla normer som vi kvinnor skall pressas in i.
 
 
Ju mindre fysisk plats jag tar som kvinna, desto större värde har jag
 
Vi kvinnor skall vara små och nätta, det är därför så många av oss bantar. Jag tror inte att fler kvinnor är sockerberoende än män, men jag tror vi ser konsekvenserna snabbare. Jag har hittills bara haft 2 män som klienter och de flesta 12-stegsmöten för mat jag varit på är kvinnodominerade, vilket inte alls är min erfarenhet inom AA exempelvis. Min blogg läses av 89% kvinnor och på mina föreläsningar är männen mest makar som följer med som stöd till sina kvinnor. Vår rätt till att ta hur mycket fysisk plats vi vill behöver betonas i samhället. Som det ser ut idag är den rätten kraftigt inskränkt, det är därför vi börjar banta i tidig ålder, varvar dieter med metoder och tillslut brakar livet ihop och vi kapitulerar för att vi inte kan hantera vår relation till maten på egen hand.
 
Kvinnor skall äta en nätt sallad
 
Du ser det överallt - på TV, i tidningar och via annonser. Kvinnor som sitter och petar med en gaffel i en torr sallad eller dricker en fettsnål shake. Var är kvinnan som sitter med köttkniven stor som en handflata och skär i ryggbiffen som dryper köttsaft? Ha? Var? Jag har då inte sett någon - det är inte kvinnligt. Grönsaker är laddade med något magiskt i samhället - de marknadsförs som rena mirakelmedicinen. De är fräscha, hippa, gör oss smala och är fullproppade med vitaminer. Att de flesta grönsaker är odlade som monokulturer som slagit ut allt naturligt djurliv, bara innehåller 25% av den näring som de gjorde för 100 år sedan pga urlakade jordar, sönderbesprutade med kemikalier och är svåra för oss att ta upp - är det få av oss som pratar om.
 
Kött är det mest näringsrika födoämne som finns
 
Det finns inget livsmedel som slår kött, kött innehåller allt du behöver - både energimässigt och näringsmässigt. Dessutom mättar protein bäst av alla macros och det finns inget livsmedel som är så näringstätt lättupptagligt för oss människor som kött. Kvinnor behöver lättupptaglig näring efter alla år av bantande, barnafödande och emotionell stress som generellt är högre hos oss än hos män. Vi har trasiga tarmar på grund av åratal av bantarmat vilket leder till att vi har ännu svårare att ta upp näringen ur grönt. Vi lider av järnbrist, omega-3 brist och flertalet vitaminbrister Med alla dessa brister - hur skall vi någonsin springa ikapp männen och få den lön & karriär vi förtjänar om vi skall livnära oss på sallad och shakes?
 
Jag har mer energi än karlarna
 
Min karriär har gjort spikrak kurva uppåt sedan jag tog min examen för knappt 4 år sedan. Jag har en chefsroll, en drömlön och massa lyxiga förmåner. Detta är ju fult att säga i Sverige, det handlar inte om att skapa friktion i form av avundsjuka genom att prata om detta. Det handlar om kvinnofrågan - jag vill leva som en kvinnokämpe och visa att det går. Det går visst att ha drömkarriären, drömlönen och drömförmånerna som kvinna - men då måste vi ha rätt förutsättningar. Vi måste förse våra kroppar med rätt näring och sluta banta, männen kommer springa i kapp oss annars. Medan vi är fullt upptagna av att räkna kalorier, älta vår vikt och lägga timtal på cardio så tänker männen på aggressiva affärsplaner, strategier och karriärmål. Vi kvinnor har rätt utbildning men fel fysiska förutsättningar, jag hade aldrig orkat göra karriär med näringsbrister och på kaloriunderskott.
 
Jag ses med skepsis
 
Min omgining rynkar näsan när jag skär i min 300 grams ryggbiff drypande av talg och köttsaft. Så jäkla okvinnligt! För mig är ryggbiff det kvinnligaste som finns. Det är fullt av järn, vitaminer och ger mig den energi jag behöver för att leda min avdelning. På LCHF hade jag bra hälsomarkörer i mina blodprov, på carnivore är de utmärkta och jag har noll och inga brister. Jag har mer energi och kraft nu än någonsin. Kanske handlar det inte om carnivore, utan att jag slutade vara köttskrämd. På LCHF så var jag livrädd för kött, det skulle höja mitt insulin och göra mig fet - på carnivore äter jag kött för glatta livet. 
 
Min omgivning får gärna stämpla mig som ett freak - men jag vägrar ha som mål i livet att ta upp så lite fysisk plats som möjligt. Jag vägrar spendera min tid med att räkna kalorier och pilla i mig en sallad. Då får jag vara okvinnlig, ett freak och leva utanför normen. Det är mitt bidrag till (I-lands) kvinnofrågan.
 
KÖSS
 
 
12
Anonym

Du vill mena att det vore feministiskt att äta kött; jag utgår faktiskt från att detta inlägg är ett provokatiobsinlägg. Så oseriöst och otroligt konstigt; att folk tittar konstigt på dig handlar om att du uteslutande äter kött. Morgon, middag. Kött hela tiden. Utan något annat till. Det upplevs som udda, inte att du är kvinna och äter kött. Ibland undrar jag hur fan du tänker alltså ....

Lena S

Heja My! Jag står bakom vartenda ord du säger, väldigt bra skrivet! Om alla vi som förstört våra kroppar med sallader och nyckelhålsmat går över till kött morgon, middag och kväll blir vi friska, starka och ostoppbara :-)

Camilla

Hej My!
Tack för att du vågar ta upp den här frågan. Det är så viktigt att vi får riktig näring i våra kroppar, annars orkar vi inte leva livet. Jag är en av dem kvinnor som har bantat hela livet, från mullig 6-åring och fortfarande idag som gravt överviktig 46-åring kämpar jag med att hitta ett sätt att äta som gynnar mig och min kropp. Jag tror att jag är inne på riktigt spår nu. Tack för din inspiration!

Monica

Hahahahaha!
Alla sneglar varje dag på min matlåda på jobbet,där i ligger rediga feta köttbitar, ja, även karlarna sneglar med skepsis när de pillar i sig sina grönsakspyttar eller sockriga youghurtar med frön och flingor. Och de har rejäla magar men inte jag. De pustar stönar och stånkar över de fysiska jobbet de utför medan jag squattar runt och gör samma jobb med energi. Och jag är äldre än de, 46 år, men de med sina 35-40 år är som pensionärer 😁

Anonym

Kan du/någon skriva om låg energi. Äter kött, men har typ 0 energi oavsett.

Anonym

Det finns inget sexigare än en kvinna som trycker i sig jordens fetaste köttbit. Jag tror det är mest andra kvinnor som rynkar på näsan, och då handlar det om avundsjuka. Av dom som vill men själva inte vågar beställa in restaurangens största stek. Inte fan är det män som ogillar en vältränad kvinna som tar lite plats. Kanske dags att feministerna städar upp lite i dom egna leden?

Annika

Så rätt du har. Vi är nog många som inte mått bra på grönsaker. Själv drog jag på mig sköldkörtelbesvär när jag skulle äta enbart vegetariskt... Mer kött åt kvinnor!

Svart-Stina

Hehe, plötsligt minns jag ett tillfälle då jag och min dåvarande kille var ute och åt. Han beställde en sallad och jag någon sorts köttbit med fet sås (det fanns ingen tanke bakom detta, vi beställde helt enkelt vad vi kände för att äta just då)... Servitören kom ut med maten och gav min kille köttet och mig salladen och vi bara: "Tvärtom! Tvärtom!".

Peter

Joo du har ju varit med ett tag ,, så det är det grymmaste inlägget jag sett på länge. manligt eller kvinnligt kvittar ? ,har du kommit fram till ditt resultat på det vis du ,bevisligen har så är det ju gott på alla vis. För din del är det hälsa och visa att det går att gå emot allt som inte följer alla normer ,, just det är grymt. fortsätt med ditt o skit i alla varningar om ditten o datten ,, det är hälsa det

Anonym

Väldigt aktuell betraktelse och vettigt resonemang! På det så tror jag också det är kvinnor mycket mer än män som känner skuld för vad dom gör i förhållande till klimatet. Som kopplar världens problem med det egna livet liksom, även där tror jag män känner sig mer ”berättigade” till att ta plats.
Nu är det väl inte det sena mer rätt än det första, men tror det också bidrar till att fler kvinnor är veganer. (Det som utpekas som bästa sättet just nu..)

Anonym

Väldigt aktuell betraktelse och vettigt resonemang! På det så tror jag också det är kvinnor mycket mer än män som känner skuld för vad dom gör i förhållande till klimatet. Som kopplar världens problem med det egna livet liksom, även där tror jag män känner sig mer ”berättigade” till att ta plats.
Nu är det väl inte det sena mer rätt än det första, men tror det också bidrar till att fler kvinnor är veganer. (Det som utpekas som bästa sättet just nu..)

Theresa

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett problem med förhållandet, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskramen som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) Bindande stavar
6) Breakup Spells
7) Förbanna en förälskad älskare.
8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
10) Lotteri
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}