Back to carnivore

Om du följer mig på Instagram (@LCHFingenjoren.se) så ser du att jag inte har ätit carnivore i sommar. Det gjorde jag inte heller förra sommaren så det är något som händer under sommaren. Jag har inga förbud i min kost, jag äter det min kropp är sugen på. Under den mörka perioden av året så är hon totalt ointresserad av grönsaker, det finns noll attraktion. Så fort solen tittar fram får jag en lust att äta grönt.
 
Det har gått jättebra i sommar. Magen har fungerat kanon och mina eksem och astma är puts väck. Men det senaste veckorna har något hänt som jag inte tycker om. Jag har fått ta en astmamedicinsdos om dagen, huden kliar och jag känner mig svullen i halsen. Lägg till viktuppgång och kraftigt sug. Det är något som inte står rätt till.
 
Visserligen är det inte i närheten av förut, innan keto. Då jag tog 2 långtidsverkande mediciner 2 gånger om dagen och 10 korttidsverkande. Jag avskyr verkligen astmamedicin. Hjärtat rusar och jag blir darrig. Fy, är så ovan.
 
Jag tycker detta är spännande, det blev likadant förra året. Gick jättebra med grönsaker när det var varmt ute men så fort solbrännan lägger sig och det börjar bli höst kommer alla inflammatoriska symptom fram igen.
 
Jag har funderat på om det handlar om gener. Min släkt kommer från Norrland och mina gener är ju typiskt skandinaviska. Kanske är det så att min kropp behöver solen för att hantera grönsakerna? Att hon är programmerad att äta grönt undet sommarhalvåret då det finns naturligt ute och inte i våra moderna växthus? Och när det blir vinter vill hon bara ha animalisk mat.
 
Det jag äter när jag äter carnivore är:
 
- Kött
- Fisk
- Fågel
- Smör
- Ghee
- Talg
- Ister
- Kryddor
- Salt
 
Jag äter även vissa saker utanför carnivore, men mer sällan:
 
- Bacon
- Korv
- Olivolja (kall)
- Kokos
 
Min kropp tål mjölkprotein dåligt så jag undviker det i högsta möjliga mån, annars kan man ju äta grädde och ost också. Vissa går ju all in på carnivore och äter enbart rått kött och salt. Så hårt går inte jag ut.
 
Carnivore har hjälpt min otroligt med min astma och mina allergier. Det är egentligen bara 3 saker som jag upplever negativa med carnivore. Det första är magen, jag upplever att jag alltid antingen är stenhård eller så är det som ett vattenfall. Det andra är elektrolytbalansen, måste vara noga med kaliuim och magnesium annars blir jag yr och matt. Det tredje är att jag tycker om att laga mat, men carnivore maten är väldigt tråkig så det blir ju inte mycket kreativ matlagning. Men det hela är värt det när jag slipper medicinera för astma och allergier.
 
Så nu börjar vi resan tillbaka till rovdjurens värld!
 
KÖSS
 
 
8
monica

Det finns inget i omgivningen om sensommarn ,som du inte tål!? Typ pollen i mängder om våren, men.något annat nu. Mängder av rönnbär...vad som helst ....

Anonym

Blir rädd för grönsaker när jag läser inlägg som detta. Blir jättesvårt att veta hur man ska äta.

Petra

Hej!
Blir ofta nyfiken på bilderna. Denna gång med bla "Crispy", men vad är det för korv och bacon? Ser gott ut och vill oxå få tag på.
Tack på förhand!

Anonym

Jag håller med dig, anonym. Grönsaker är svårt. Det är inte lätt att få i sig alla näringsämnen på carnivor, så då lockar grönsakerna, men gör grönsaker så gott för kroppen?

Anonym

Varför skulle inte bacon vara carnivore?

E

Har också upplevt att jag ”tål” grönsaker bättre och känner mig bättre i kroppen när värmen kommer (25+), tänkte först att det var inbillning eftersom det är gött med sommar och semestern står för dörren, men kanske inte då, härligt - det här ger mig hopp! Och mer motivation att planera för att permanent flytta till varmare breddgrader. Tack för att du delar med dig!

Anonym

Låter väldigt konstigt.

Elin

Grönsaker på sommaren och mer fett/kött på vintern kanske handlar om vår uråldriga kropp som helt enkelt försöker överleva kylan på vintern!