Bra saker tar tid

De flesta av oss har smal som ideal - vi skall vara smala och helst igår. Detta driver oss ofta till att äta på ett speciellt sätt och det gör att vi håller oss inom vissa ramar och regler.
 
Något som är viktigt i en viktresa är tålamod. Visst kan vi gå ner massor på väldigt kort tid, men det som är snabbt fånget är ofta snabbt förgånget. Jag kommer ihåg när jag kunde gå ner -30 kg på kalorirestriktition och så gick jag upp 40 snart igen. Min viktresa är lyckad för att den tog tid, det tog mig 6 år att tappa -95 kilo. Ibland tog jag återfall i socker, men jag lärde mig massor för varje återfall. Jag tror inte att jag skulle kunna vara sockerfri såhär länge i sträck om jag inte tog alla de där återfallen de första åren.
 
Det tar tid att gå upp i vikt och därför tar det tid att gå ner i vikt. Jag brukar påminna mig själv och andra om det - vi fuskar inte eller tar genvägar och därför tar det tid och det är faktiskt helt okej!
 
Påminn dig själv varje dag att du är en dag närmare målet. Det är okej att det tar tid och du kan ge dig själv tid, men var rädd om dig och ge dig själv presenten tålamod.
 
KÖSS
 
 
 
3
Tina

Tack du har så rätt så :D

Anonym

Hur menar du fuskar och tar genvägar?

Anonym

Men om det är bättre att det tar ”tid” av någon anledning så innebär ju det samtidigt att du fortsätter att överbelasta många delar av kroppen med övervikt/fetma ännu längre i tid ex alla leder, hjärtat, blodkärl lever, bukspottkörtel mfl. Är inte det att fortsätta misshandla sig själv i onödan?