Hälsojournal

Att vara en biohacker är att vara individualist - att begripa att din kropp är unik. Är det något som fångar vår uppmärksamhet idag är det olika kurer, tillskott och annat som promotas att hjälpa vår hälsa. Vissa förespråkar fasta, andra lowcarb, några veganmat och de tredje vissa kosttillskott. Det är viktigt att förstå att det inte passar alla, utan det beror på gener, belastning, hormoner och hälsohistoria. Vi vet aldrig med säkerhet hur kroppen kommer att svara på en diet eller ett kosttillskott. 
 
Det som hjälper mig att må optimalt är att ha en hälsojournal där jag sammanfattar och samlar kunskap och vetenskap. Det är en bra investering då våra val ofta glöms bort. Exempelvis socker, när vi varit sockerfria länge glömmer vi bort hur dåligt vi mår när vi äter socker och snabba kolhydrater. Det är bra att då ha en journal där vi sammanfattar vetenskap kring socker och också bokför hur vi mår när vi äter det. 
 
Vill vi testa ett kosttillskott så samlar vi vetenskap och hur dert kan hjälpa oss, vi testar det och så bokför vi vilken eventuell skillnad det gjorde hos oss.
 
Det hjälper oss att se logiskt och konkret på vår hälsa och blir ett verktyg för att må optimalt bra.
 
KÖSS