Hard work work

Nu har jag försökt strikta upp maten efter sommarens bravader. Jag har njutit och ätit sockerfritt men det har blivit för mycket mat och ingen fasta. Det ger konsekvenser som viktuppgång och allmän slöhet. 
 
När man börjar ordna upp maten igen så bråkar hela systemet - belöningscentrum VILL inte, det vill bara ligga på soffan och käka gött! Så det bråkar och stretar emot. Det vi kan förvänta oss när vi går in i ett nyttigare leverne är ett fulspel från belöningscentra som gör ALLT för att du skall äta! Detta är vanliga fulstrategier:
 
- Jobbiga känslor
- Drar upp alla misstag du ever made bara för att du skall må kass
- Hopplöshet, det är ingen idé ändå
- "Nästa lördag ska ju jag på kalas, då kommer det ändå inte gå så då kan jag lika gärna börja på måndag efter det"
- Humörsvängningar, du blir lättkränkt och allt irriterar dig
 
Känner du igen dig? Herregud va det spökar.
 
Lägg då till att när vi ätit vajsing ett tag så är mättnad & hungersignaler helt ur spel. Det blir därför ännu svårare att hålla sig till planen - det känns som att vi är hungriga jämt och mättnaden är long gone.
 
Det bästa vi kan göra är att:
 
- Preppa mentalt för 3 tuffa veckor i detox
- Ta en långtidsfasta på minst 48h för att återställa mättnadssignaler
- Prata med andra som går igenom samma sak så man slipper känna sig mest ensam i hela världen
 
LYCKA TILL!
 
KÖSS
 
 
13
Anonym

Är rådet att absolut ALLA bör ta, minst, en 48 timmars fasta...? Hmmm

Elisabeth G

My skrev faktiskt ingenting om att ALLA skulle fasta...

Anonym

"det bästa VI kan göra", innebär inte alla?

Anonym

Ja,läs inlägget. Det omfattar ALLA.

Katerina

Fasta är det absolut bästa verktyget både för hälsa, hormonbalansering och viktnedgång. Den bästa resan jag har någonsin gjort var min 5 dagars kaffe/te/vatten-fasta. Den kostade ingenting och jag fick en livsupplevelse och fick lära mig massor om mig själv. Så mitt råd skulle också bli - ALLA borde testa en längre fasta. 48 timmar är INTE en lång fasta.

Man hör både här och där att människor som lider av matberoende inte ska fasta. Jag håller inte med. Det är ju som att säga till någon med alkoholberoende att de måste ju få dricka lite ändå annars kan de ju helt tappa fattningen och börja dricka som dårar igen. Nej, istället föreslår man total avhållsamhet när det gäller alkohol. Fastan fungerar efter samma princip - total avhållsamhet. Den har potential att ändra ditt förhållande till ätandet, maten och till din kropp. Om du ger dig f*n på att klara dessa första säg 24 timmarna utan mat kommer du att upptäcka att din kropp är kapabel till saker du har aldrig drömt om. Fastandet behöver man träna precis som man tränar muskler. Om det är för jobbigt kan man åka på en fastesemester för att falla ur vardagslunken, vanemönstren och rutinerna.

Nu har jag faktiskt testat detta piller själv. Periodiskt fastat i 4 veckor varannan dag så att jag fick ut tre 40-42 timmars fastor per vecka. Nu är jag inne på min 5:te vecka. Hitintills har jag gått ner i vikt 4 kg fett. Dessa jobbiga sista fettkilona som brukar vara omöjliga för oss över 50. Jag har några fler fettkilon att bli av med och jag VET att de kommer att försvinna eftersom fasta fungerar.

Anna

Mys blogg riktar sig väl bara till sockermissbrukare? Så läser jag den i alla fall. Annars blir innehållet jättekonstigt.

monica

Kände en gammal dam, som drack vatten en dag i veckan och gick ner 10kg på ett år. Själv klarade jag en förmiddag, helt hysteriskt...

Anonym

#5, konstig jämförelse mellan alkohol - abstinens, och socker. Det finns mat som inte innehåller socker... En alkoholist kan inte ta lite alkohol, nej. En sockerberoende kan inte ta lite socker. Men vi kan äta mat...

Katerina

Har ingen stor lust att svara på kommentarer från någon som är anonym. Det är som att prata med ingen, tomhet eller en skugga. Vad är du rädd för? Rädd för att stå för dina åsikter? Använd ditt namn eller håll tyst.

Anonym

Inte rädd överhuvudtaget. Varför skulle jag vara det? Varför tål du inte att folk kommenterar? Detta är ett kommentarsfält. Stod inte ett elakt ord i kommentaren, så förstår inte varför du ska svara på ett otrevligt sätt. Vem är du som ska bestämma vem som ska hålla tyst? Och om du inte vill kommentera anonyma inlägg så gör inte det då. Gör mig absolut ingenting.

Elisabeth G

Nej, Anonym, du är säkert inte rädd, bara otroligt sur och otrevlig. Du dyker hela tiden upp här för att trycka ner My i knäppkängorna. Du "missförstår" allt. Du är helt uppenbart en person som mår mycket dåligt och känner dig åtminstone lite bättre om du kan dra ner andra till din nivå. För din egen skull: försök att se världen - och My - lite mera positivt. Du kommer att gilla det!

VÄNLIGA hälsningar!

Anonym

Hemskt meddelande att skriva om en annan person! Vad för elakt har jag skrivit? Ingenting. Ta och läs ditt eget inlägg och se hur trevligt (läs kränkande) det är.

Anonym

My, är det ok att folk på din blogg skriver nedlåtande om andra på detta sättet? Det är en hållning om at alla som är "anonyma" mobbare, elaka. Oavsett vad och vem som skriver. Men tydligen är det fritt fram att mobba så länge man loggar sig in med ett eller annat namn. Har inte du möjlighet att radera meddelanden som attackerar andra? Se över möjligheten. Tack snälla du.