Viktnedgång som värde

Många viktcoacher tipsar sina klienter om att man bör ha deadlines och gärna någon form av event som mål när man vill gå ner i vikt. Det är något jag starkt avråder.
 
Många överviktiga blir ständigt påminda om deras vikt från sin omgivning. Det kan vara en mamma som nyper en i hullet, en svärmor som tipsar om den senaste dieten eller en kollega som gör sig rolig på ens bekostnad. Det blir lätt att man omformulerar detta till krav på sig själv - att man inte är något värd om man inte blir smal.
 
Det är lätt att man använder yttre omständigheter som en motor i ens viktresa. "Bara jag går ner i vikt kommer jag att bli sedd". Och sedan försöker vi imponera på vår omgivning.
 
Tyvärr leder detta oftast till skam, och när vi känner skam ökar sannolikheten att vi äter dåligt för att döva känslorna. Det är så mänskligt. Just därför är skönhetsbranschen och bantningsindustrin så sammanlänkande. Utan de övermänskliga normerna så hade vi inte jojobantat. Svält varvas med hetsätning, den eviga cykeln.
 
Det är också av den anledningen vi isolerar oss. Vi skjuter undan de människor vi tror står för kravet. Vi är rädda att inte duga i deras ögon och då är det bättre att inte synas alls.
 
19 av 20 väger lika mycket eller mer efter 3 år efter avslutad diet. Det är inte särskillt positiva siffror. Vi behöver göra någon hållbart och inte kasta oss in i en ohållbar livsstil som vi tror skall fylla vårt svarta inre hål. Det viktigaste vi kan göra är att göra saker för oss själva och skapa en livsstil som håller över tid - och låta det ta tid. Sen får omgivningen vänta.
 
KÖSS
 
 
8
Lena

Tack My! Dagens text är bland det bästa jag har läst av dig. Såå mitt i prick! ❤️

Lena

Tack My! Dagens text är bland det bästa jag har läst av dig. Såå mitt i prick! ❤️

Anonym

Viktigt tema, och jättefint att det uppmärksammas, men det "börjar" att bli väldigt mycket av det samma i inläggen. Ingenting nytt att skriva om sockerberoende?

Anonym

Så är det ju! Tack My för att du påminner 💗

Anonym

Så är det ju! Tack My för att du påminner 💗

Anonym

Så är det ju! Tack My för att du påminner 💗

Anonym

Det bästa jag läst på länge!

Anonym

Joda, många är happy med repriser ;)