Att tillfriskna från svält

Tänk att jag har vägt 170 kilo. Det är helt obegripligt även för mig själv! När jag gick in i tillfrisknande så insåg jag ganska snabbt att här kunde det bantas! På LCHF mat kan man äta extremt lite men ändå klara sig. Resultatet? Jag trasade sönder min kropp och biokemi.
 
Eftersom jag är expert på att överäta är jag också expert på att svälta mig - det är två sidor av samma mynt. Man får kickar av båda två. 2016 så åt jag knappt någonting. Jag vägde upp 200gram mat till lunch och 200gram till middag och så toktränade jag och fastade i minst 18 timmar per dag. Resutatet var att jag blev en XS, tappade hår, mens och slutade sova mer än 5 timmar per natt. Mitt uppe i det trodde jag att jag var superfrisk och fit, men kanske var jag lika ätstörd som 2010 fast tvärtom.
 
Sedan brakade livet samman och hetsätningarna kom. Sakt tickade vågen uppåt och jag hade en hunger som inte var av dess like. Eftersom jag har en viljestyrka av järn så kunde jag ändå stå emot långa perioder - men då levlade min kropp upp. Åt jag inte blev jag så yr att jag kunde svimma. Det har jag adrig känt innan. Så helt plötsligt kunde jag inte längre fasta och jag var tvungen att äta ofta men lite, alltså motsatsen till förut.
 
Och det är lite bambi på hal is nu, att äta annorlunda och acceptera att kroppen är annorlunda nu mot förut. Det är också okej att det får vara så ett tag. Att sova 8h per natt, ha brudvecka som en klocka och ha friskt och vackert hår, hy och naglar är så värt det. Man ser på riktigt att man är frisk. Resten med vikt osv får komma sen på nåt sätt - även om det kan vara em lång väg tillbaka.
 
KÖSS
 
 
5
Anonym

Hur vet man att man äter nog då när man samtidigt fastar? Du rekommenderar ju fasta, men hur vet man då att man inte omedvetet svälter sig?

Svar: Så länge man äter sig mätt när man väl äter är det ingen fara!
My Westerdahl

Anonym

Flera på denna bloggen sa att du åt för lite, men för bra att du har insett det för dig själv. Bara tråkigt att man fick mycket peppar från andra läsare om att det inte var lov att mena att du kan göra "fel".

Elin

Låter som mig 💕 kämpar för att gå upp igen hälsosamt 💖

Svar: Hejja dig!
My Westerdahl

Malin

Dessa ätstörningar. Vi är många som kämpar med dem, i alla dess former.
När man tappar hår, mensen försvinner oc, då har man gått för långt, så svårt att se det där och då bara.
Men när hud och hår återhämtar sig och man mår bra, då betyder inte vikten ett dugg.
Alla storlekar är bra, bara man mår bra.
Så härligt att läsa att du är där.
Jag är mamma till en tjej som varit svårt sjuk i anorexia.

Svar: tack <3 Åh herregud, alla styrkekramar till dig och din familj <3
My Westerdahl

Maria

Det här "Och det är lite bambi på hal is nu, att äta annorlunda och acceptera att kroppen är annorlunda nu mot förut." är jag inne i nu. Är så lätt att vilja ta till gamla metoder för att då var jag mkt smalare men samtidigt stressade det ju sönder min kropp. Och jag har förträngt hur dåligt jag mådde, med sömn, ångest, all denna planering kring träning och svältande.
Mitt fokus på maten har blivit mkt mindre, trots att jag äter mer begränsat (keto/carnivore) men det är ju för att kroppen är mer nöjd! Så vad gör några kilon extra (för mig alltså) när man är lugnare i sig själv. Tänker att jag ger detta koncept lite mer tid så kanske kroppen lugnar sen. Den har ju stressat i 15 år så jag kan ju inte förvänta mig att den ska fixas på 2 :)
Tack för bra blogg <3

Svar: Alltså så himla bra tankar!! Tusen tack för dem! Kram!
My Westerdahl