Hur man tar sig upp efter ett återfall

Vi har alla varit där. Man vaknar med magen i fyra hörn, fingrarna svullna som små prinskorvar och helt dyblöta av svett. Dagen efter ett återfall. Ångesten är liksom svår att beskriva för någon som inte varit där. Att man kan vakna upp fast i godispapper eller kaksmulor och må skit. 
 
Genast kommer tankarna:
 
Hur kunde jag vara så dum?
Varför hamnar jag alltid här?
Jag är ett hopplöst fall
Jag kommer att gå upp i vikt
Vad ska jag ta mig till?
 
Första impulsen är ofta uppfostran - nu ska jag ALDRIG mer äta eller nu ska jag ALLTID äta bra. Sedan slår vi på oss själva hela dagen tills ångesten blivit så stor att vi faller igenom.
 
Just det här är aktuellt för mig just nu sedan jag slutade snusa. Inte att jag äter socker men det blir en hel del "felätning" som inte känns bra. Dels för att blodsockret går bananas utan nikotin, man är konstant yr och craschar så att mota upp det med mat är svårt, och dels att reptilhjärnan går bananas över att inte få stimuli så alla ens andra utlopp går bananas.
 
Mina bästa tips är att se sig själv med kärlek, istället för att slå på sig själv - börja dagen med att tända massa ljus och brygg ditt favoritte. Blunda och tänk kärleksfulla tankar om dig själv och starta dagen fint. 
 
Kom ihåg att beroende är en sjukdom och du gör bara det bästa du kan!
 
KÖSS
 
 
1
Anonym

Tack snälla du 😊 Nu ska fixa en mugg te, tänka gott om mig. Du fick mig att vistas i nuet. Glädjesnyft

Svar: kram och hejja <3
My Westerdahl