Sockerberoende

Folk som tänker på narkomaner och alkolister brukar tycka att vi sockerberoende är lite löjliga. Vaddå, ni äter godis? Och så himlas det med ögonen och tittas på sprutnarkomanen i parken. Vid första anblick det löjligt ut, men så är det inte. 
 
När du drogar på socket så kommer inte döden i all hast - oftast. Visst finns det dem som ätit sig till ett hastigt hjärtstopp eller en sprucken magsäck - men oftast tar det åratal. Socker är ett långsamverkande gift som sakta stänger ner kroppen. Idag vet vi att cancerceller äter socker, att en hög sockerkonsumtion ger diabetes typ 2 om du är genetiskt belastad, barn har fettlever fast de aldrig druckit alkohol och det finns tydliga kopplingar mellan olika typer av demens-sjukdomar och socker.
 
Kroppen stänger av mer och mer vid hög konsumption av socker, det bara är så. Det är ett långsamt verkande gift som tar död på dig under många års tid. Så nej, vid första anblick är det inte lika hemskt som en sprutnarkoman - därför är det också desto svårare att upptäcka! 
 
Så ta ditt beroende på fullaste allvar! Det tar död på oss lååångsamt - och på dödsattesten står det allt annat än "dog av sockerberoende"
 
KÖSS
 
 
 
1
Eva Larsson

Det där med socker är lurigt. Läser man på förpackningarna innehåller ju så gott som all socker.