Skapa dig ett varför

Det finns så oerhört mycket lindande i livet och ute i världen. Saker drabbar oss och andra som är helt katastrof. Hur kommer det sig att vissa går under medan andra blir starkare? Jag tror det handlar om meningsfullhet, att vi ser en mening i varför tuffa saker händer oss.
 
När situationer uppstår har vi två val, antingen grottar vi ner oss och tänker på livets jävlighet eller så hittar vi det positiva i saker.
 
Jag själv har varit med om den tuffaste tiden på länge i mitt liv. Av respekt för anhöriga kan jag inte gå in på detaljer men under 10 dagar fick jag 3 cancerbesked, 1 våldsbrott och 1 dödsfall. Det gör så jäkla ont i hjärtat. Jag sover som en kratta och är inte riktigt mig själv.
 
Så hur lever man i detta? Jag tror på att hitta mening. Inte mening med dödsfall och cancer, men att flytta fokus till det som är bra i livet. Även fast livet kan vara riktigt mycket pain så innehåller det ju alltid bra saker, varje dag, året runt. Min strategi är att dubblera min tacksamhetslista och fokusera mitt fokus på det som fungerar, det som är bra.
 
Viktor Frankl sa: för varje vad behöver du skapa dig ett varför
 
Det innebär att de som hittar mening i sitt liv klarar sig bättre än de som inte gör det. Det kommer alltid uppstå händelser, men har du ett varför så har du ett skydd mot psykisk ohälsa. Vi kan ju inte quitta livet, vi kan bara hänga med i berg-och dalbanan. Det handlar om livskvalitet, om att känna att livet har content och ett mål.
 
När läkarna sa till mig att jag hade 2 år kvar att leva 2010 blev jag så otroligt rädd. Jag hade provat allt, alla dieter och kurer och gud-vet-vad. Jag grottade ner mig i självömkan och livet var förjävligt. Idag är jag tacksam att jag fick möjligheten att besegra fetman. Utan den hade jag inte haft bloggen, mina företag eller träffat alla de fantastiska människor jag kommer i kontakt med genom mina kurser, föreläsningar och sociala kanaler.
 
Tacksamhet är verkligen medicin mot ångest och självömkan. Det ger ett skydd mot psykisk ohälsa. Det ger också en brutalt mycket högre livskvalitet.
 
KÖSS
 
 
2