Gräsbetat kött

Något som jag brinner mycket för är bra kött. Det är verkligen skillnad på kött och kött. Eftersom jag äter mycket kött är köttkvalité det viktigaste för mig. Det måste vara bra och det måste vara glada djur. Något som är enormt mycket viktigare för hälsan är fettsyraprofilen än kolesterolvärdet. Hur balansen mellan de olika fettsyrorna ser ut. Det är mycket mer intressant. När jag gjorde mitt första fettsyratest så var jag helt låg på Omega 3 på grund av min fiskallergi. Jag hade dåligt minne och var tvungen att anteckna allt. Det var mitt normalläge. Idag när min fiskallergi läkt ut så äter jag högdoser omega 3 och har sjukt mycket bättre minne.
 
Vår kost idag är så full av inflammationsdrivande Omega 6. Det skapar ohälsa och dåligt mående. För mig som har kroniska sjukdomar som astma och allergier är det extra viktigt att hålla koll på. Därför väljer jag gräsbetat kött och djur som får äta sin artegna föda, de får en mycket finare fettsyraprofil.
 
Jag tror inte heller på att äta olyckliga och stressade djur, då äter vi ju deras hormoner. Jag köper mitt kött från en gård 15 minuter härifrån. I helgen var vi där och tittade på deras grisbebisar som var supersöta. Många undrar - hur kan man mysa med djuren och sedan äta dem? Jag kan göra 2 saker samtidigt. Grisar är känsliga och intelligenta djur, alternativet är att de står packade i ett mörkt litet utrymme och mår skit. För mig är det värdefullt att när jag åker upp till affären så ser jag korna och lammen på ena sidan och grisarna på andra sidan. Jag kan se och känna att de har det bra.
 
Jag skulle önska att jag kunde vara vegan. Jag är väldigt förtjust i grisar, när jag var liten hade vi en minigris som hette Hugo. Min dröm är att ha en minigris själv som heter Farbror, jag och Martin har försökt lösa det praktiskt. Tyvärr så känns det som djurplågeri att ha Farbror i vår lägenhet och nu  bygger vi hus mitt i ett villaområde. Gräsmattan verkar för liten för att ha Farbror där. Vi får se när vi flyttar in. Jag läser mycket om grisar och kollar på söta bilder på Instagram. Moraliskt hänger jag med på veganernas resonemang, det är förjävligt hur vi behandlar våra djur. Grisar är det tredje mest intelligenta djuren, de är sociala, känsliga varelser och vi behandlar dem som skit. Problemet är att jag blir så in-i-h****te sjuk på veganmat. Under förra året så bytte jag ut stor del av mitt protein till bönor och min mens försvann under 9 månader. När jag äter soya blossar min PCOS ut och jag slutat ägglossa. Plus att när jag tar mina tester så får jag brister i vitaminer och mineraler, min kropp är dålig på att ta upp näring från växtbaserad kost. Vi får bara erkänna att vi har alla vår unika biokemi.
 
Det jag kan göra är att välja bra kött från lyckliga djur. Och att inte äta för mycket. På Carnivore äter jag väldigt lite och dessutom slipper jag alla mina mediciner, både astma och allergimediciner (förutom när jag är sjuk), så det känns som att jag gör rätt för min kropp. Jag har aldrig varit såhär regelbunden i cykeln eller omedicinerad, jag får lita och gå på det. Och ta mitt moraliska ansvar genom att välja bra köttuppfödning.
 
Jag har fått nya vänner på lammet & bonden, det är så fin stämning där. Hjärtlig och härlig. Det är där jag köper mitt kött och det tar bara 15 minuter med bil. När vi flyttar till Gråbo kommer det ta 5 minuter med bil. Snacka om närproducerat! 
 
KÖSS
 
 
 
Måns & Nofsan
 
Ann-Ida, Martina och jag veckohandlar
 
 
2
Rebecca

Hur vet man vilket tillskott av omega 3 som är bra, vill inte få i mig det härsket eller annat dåligt

Anonym

Har hört att nyare forskning säger att tillskott, och spesielt antioksidanter, kan vara farligt att äta i kosttillskott-form.