Katastrofala signalsubstanser

 Efter ha genomgått en horribel hormonbehandling för den traditionella sjukvården för min PCOS, där jag blev så sjuk att jag var tvungen att åka in akut, så har jag sökt mig till HerCare som hjälper mig komma på fötter igen.
 
Jag kom dit som ett vrak, med allt kört i botten. Och det var märkligt för alla mina blodprover visade på att allt såg bra ut. 
 
Jag fick hjälp av Mia Lundin och hennes personal och de ville ta ett HPA-prov där man kontrollerade mina signalsubstanser. Provet innebär saliv och urinprov och det skickas till ett labb till USA för analys.
 
Sedan hormonbehandlingen har livet känts som en kameralins med ett flottigt fingeravtryck på. Det har varit tufft att heta My. Jag har inte haft samma glädje eller samma kraft som jag vanligtvis har. Det har varit en kamp att komma iväg till jobbet och jag har haft skumma tankar på döden och livet. Panikångestattacker blev vardagsmat.
 
Nu fick jag svar varför, det var inte jag som var knäpp. Hormonbehandlingen har kört mina signalsubstanser i botten. Både GABA och serotonin var fruktansvärt låga. Så låga att de sa att det var ett under att jag inte var deprimerad eller utbränd, att jag kunde fungera som jag gör.
 
De sa också att är man låg på serotonin får man ett sötsug som är så extremt att man vill dunka huvudet i väggen. Att inte jag har tagit återfall är också ett under.
 
 
Nu kan det bara bli bättre. För ett par veckor sedan så började jag med tryptofan som är aminosyran där serotonin bildas. Jag kände förbättring efter bara någon vecka. Sover myyyycket bättre och har så himla mycket mer ork och lust. Ångesten har halverats och jag börjar känna igen mig själv.
 
Jag har också lagt upp en plan då stress är största boven. Det jag gör är:
 
- Mediterar 3 gånger om dagen
- Äter tryptofan
- Prioriterar min tid
- Går i KBT
- Träffar en näringsterapeut som skall hjälpa mig bygga GABA och serotonin
 
Jag kommer att ta om provet om ett par månader för att se om det har blivit en förbättring. Nu kan det ju bara bli bättre!
 
Jag tycker det är en skam att man måste vända sig till "alternativ" vård för att få ordentlig hjälp. Ja det ä läkare och barnmorskor som jobbar där, men de har fler verktyg i sin arsenal än vanliga vården. Och det är så jäkla skönt att få hjälp på riktigt.
 
KÖSS
 
11
Anna

Men både serotonin och gaba låg väl inom referens intervall?

Hanna

Har också tagit prover: Är mycket låg i både Seratonin, kortisol och DHEA (låg tidigare extremt låg med DHEA men har lyft mig lite det senaste halvåret). Intressant att dina referensvärden inte stämmer med de som mitt lab gett mig: 52-155 mg/g. Bra dock att ditt lab ger ett optimalt referensvärdespann.

Extra intressant det där du säger med Seratonin, att lågt värde ger sötsug - är då inte konstigt jag inte har kunnat hålla mig undan socker senaste året trots sockerfri i flera år innan dess. Jag har lärt mig att lågt Seratonin ger ångest och uppgivenhetskänsla/livsgnistan borta - och det kan jag skriva under på och då är det kanske inte långt till sockercravings.

Anonym

Men... Du ligger ju inom referensvärdena. Suck.

E

Du ljuger ju! Alla ser ju här att dina värden är helt som de ska. Vad säger din man som är utbildad skk om dina idéer? Du har ju helt bevisligen inga fel på dina värden och jag är inte den enda som reagerat på detta?
Du säger att livsmedelsindustrin bara är bluff och båg som vill tjäna pengar? Men själv då? Du pumpar in pengar på undersökningar som denna! Där de enbart tjänar pengar på folk oro! Och ja för att inte prata om de ”produkter” du själv säljer?

Anonym

Du har värden inom referensrmarna, MYCKET innanför referensramarna dessutom! Så varför i hela friden påstår du löpt risk för utbrändhet? Förstår du inte hur fel detta blir? Vad är det för ett oseriöst ställe som påstår att detta är katastrofvärden?

monica

När tar du nya prover för att se normalisering! Kan inte se annat än att dina värden är för låga.

Merlin.

När ska du bemöta kommentarerna om att du tolkar provsvaren åt helskotta fel? Tycker du är väldigt konstig som blockar på instagram om mam ställer frågan. Vilket du gjort.

Erik 2

Men ta och kamma till er nu! Det är optimalkolumnen man går efter. Referenskolumnen är helt meningslös. Ganska rejält otrevligt tonläge håller ni också, ni kan kamma till er även på den punkten.

Till erik.

Kamma till dig själv. Optimalkolumnen är hittepå. Man går efter referensvärden då det är mellan de intervallerna proverna ska ligga.

Eva

Referensvärden är inget som är hugget i sten. Det är inte alls ovanligt att referensvärden justeras pga nya forskningsrön. Det står ju var och en fritt att ligga inom dessa precis som man kan kasta mjölken som passerat bäst-före-datum utan att provsmaka, men om man är ute efter att optimera sin hälsa och trots "bra" värden inte mår bra kan det finnas all anledning att fundera över vad som är optimalt för en själv. Det krävs så klart en hel del kunskap.

Christina

Det första man ska titta på när man blir sjuk är VAD man dricker och äter. Kött, mejeri, läkemedel, alkohol, stress skapar obalanser i kroppen, försurar kroppen, och hälsoproblem uppstår. Det du stoppar i dig är vad som skapar dig. Vi föds med basiska kroppar och tyvärr så försurar lchf - det finns mycket bättre sätt att hålla vikten/gå ner i vikt som samtidigt främjar hela kroppens hälsa. Skriver detta av omtanke inte för att skälla.