Matplaner

Eftersom jag är färdig beroendeterapeut med inriktning socker så har jag även lärt mig att ta fram matplaner som är skräddarsydda till sockerberoende.
 
Varför skall man ha en matplan som sockerberoende?
 
I princip all hetsätning börjar med svält, att vi äter för lite. Oftast så hetsäter vi efter en bantningskur eller när vi tryckt ner maten till ett minimum. Kroppen får panik och framkallar biokemiska hetätningsattacker. 
 
Inte nog med det, vi hatar ofta ramar och regler. När vi har ramar att äta inom så kommer alla känslor fram och sockertrollet börjar spöka. 
 
Det första året som abstinent åt jag slaviskt enligt min matplan, jag hade aldrig klarat det annars. Därefter lärde jag känna min kropp och kunde själv avgöra hur mycket jag behöver. När jag hamnar i skov av sug så plockar jag fram min matplan och följer den en vecka eller två för att lugna kroppen. Alla sockerberoende/matmissbrukare bör ha en matplan.
 
Vad är en matplan?
 
En matplan är en beräknad plan för dig att äta. Du får angivet i gram och tidpunkter när du skall äta och du får också reda på genom svarsformuläret vad du kan äta och inte. Du får också praktiska tips för hur du skall äta för att klara vardagen.
 
Får man recept?
 
Inga konkreta recept, du får tips på var du hittar bra recept. Tanken med matplanen är att det är din kropp som styr, att du skall börja utveckla en relation med din kropp. När du lyssnar på din kropp så kommer den ta över rodret och ge dig hintar om vad och när du ska äta. Du får verktyget för det medskickat i matplanen.
 
Hur gör man?
 
Man mailar LCHFingenjoren@outlook.com med sin adress, får tillbaka ett omfattande svarsformulär som man sänder till mig. Där angiver man också mål med sin matplan. Vissa vill gå ner i vikt, andra upp, några viktstabilitet. Efter det arbetar jag fram en matplan som du får via mail.
 
Vad kostar det?
 
1495 kronor inkl. moms
 
Disclaimer - Jag har ingen medicinsk utbildning, jag är civilingenjör och beroendeterapeut. Dina fysiska åkommor som diabetes, högt blodtryck, graviditet osv bär du yttersta ansvaret för.
 
KÖSS
 
 
2
soderasa@yahoo.se

Ingår någon coachning?

soderasa@yahoo.se

Ingår någon coachning?